Desertu vaišinant daugiau žmonių, siūlau dvigubinti porciją ir gaminti arba vienoje didelėje formoje, arba dviejose mažesnėse vienodo dydžio formose.

(8 porcijos)

Biskvitui:

  • 2 kiaušinių
  • 50 g cukraus
  • 50 g miltų
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
  • žiupsnio druskos

Braškiniam grietinėlės sluoksniui:

  • 85 g braškinės želės
  • 125 ml plakamosios grietinėlės (šaltos)
  • 3 valg. š. cukraus pudros
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus

Sirupui:

  • 50 ml šilto vandens
  • 1 valg. š. cukraus
  • 1 arb. š. citrinos sulčių

Viršutiniam želė sluoksniui:

Gaminimas:

  1. Į didelį dubenį supilame 85 g braškinės želės, sumaišome su 1 stikline karšto vandens. Maišome, kol želė ištirpsta, tada supilame 0,5 stiklinės šalto vandens, išmaišome ir paliekame kambario temperatūroje atvėsti ir vos vos sutirštėti.
  2. Biskvitas. Įkaitiname orkaitę iki 180 C. Viename dubenyje naudodami elektrinį plakiklį plakame kiaušinius apie 1 min. Tada supilame cukrų, vanilės ekstraktą, įdedame žiupsnį druskos ir plakame dar apie 3–4 min, kol gauname balsvą, gan tirštoką masę. Po truputį įsijojame miltus ir lėtai įmaišome juos į tešlą gumine mentele arba šaukštu (ne plakikliu!). Miltus maišome trumpai, svarbu, kad neliktų gumulėlių ir miltai įsimaišytų į tešlą, bet nereikia jos permaišyti. Ant kepimo formos dugno (aš naudojau 26 cm x 17 cm kepimo formą aukštesniais kraštais) patiesiame kepimo popieriaus, supilame tešlą, išlyginame paviršių ir kepame ~20 min., kol biskvitas įgauna švelniai auksinę spalvą. Tada išimame biskvitą iš orkaitės, apverčiame ant kepimo grotelių, atsargiai nuimame kepimo popierių ir paliekame visiškai atvėsti.
  3. Sirupas. Sirupo ingredientus sumaišome viename indelyje. Maišome, kol cukrus ištirpsta ir paliekame sirupą visiškai atvėsti. Atvėsusį biskvitą dedame atgal į švarią kepimo formą (kurioje kepėte biskvitą). Naudodami šaukštą ar konditerinį teptuką sirupą tolygiai užpilame ant biskvito, paliekame kelias minutes įsigerti.
  4. Braškinis grietinėlės sluoksnis. Grietinėlę suplakame viename dubenyje su cukraus pudra ir vanilės ekstraktu. Plakame, kol grietinėlė sutirštėja ir nebekrenta nuo plakiklio šluotelių. Tik neperplakite grietinėlės, kad nesušoktų į gumulėlius. Pirmame žingsnelyje sumaišyta želė jau turėtų būti šiek tiek sutirštėjusi, ją lėtai įmaišome į grietinėlės masę. Braškinį grietinėlės kremą supilame ant biskvito, išlyginame paviršių, įspaudžiame braškes ir dedame į šaldytuvą stingti 1 val.
  5. Viršutinis želė sluoksnis. Viename indelyje želę sumaišome su 0,5 stiklinės verdančio vandens, maišome, kol želė visiškai ištirpsta. Tada įpilame ¼ stiklinės šalto vandens ir paliekame visiškai atvėsti, kol stingsta grietinėlės sluoksnis. Po to naudodami šaukštą lėtai pilame želę ant pyrago viršaus ir dedame pyragą atgal į šaldytuvą stengti 1–1,5 val., kol želė visiškai sustingsta.

Pastabos. Vietoje braškių galite naudoti bet kokias kitas uogas. Braškinę želę galite pakeisti bet kokia kita mėgstama žele.