2 sočioms porcijoms reikės:

  • 1 stiklinės bolivinių balandų
  • 2 stiklinių vandens arba sultinio
  • 1/2 kalakutienos filė
  • 1 avokado
  • šlakelio citrinos sulčių
  • marinuotų svogūnų
  • juodojo sezamo (nebūtina)

Padažui reikės:

  • 1 a.š. medaus
  • 1 a.š. grūdėtųjų garstyčių
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1/2 citrinos sulčių
  • druskos, pipirų
Bolivinė balanda su kalakutiena

Gaminame:

  1. Kalakutieną supjaustome pailgais pjausneliais ir pamarinuojame su mėgstamais prieskoniais, iškepame keptuvėje arba orkaitėje.
  2. Paruošiame bolivines balandas: sėklas nuplauname, 1 minutę paskrudiname su šlakeliu aliejaus įkaitintoje keptuvėje, užpilame vandeniu arba sultiniu. Kai vanduo užverda, sumažiname ugnį, uždengiame ir verdame 15 min. Po 15 min. visas vanduo jau turi būti susigėręs – nukeliame nuo ugnies ir paliekame uždengtą keptuvę dar 5 minutes. Atidengę papurename sėklas šakute.
  3. Sumaišome visus padažo ingredientus.
  4. Dėliojame produktus: į dubenėlį beriame kruopas, ant viršaus dedame keptą kalakutieną, avokadą (apšlakstome citrinos sultimis, kad nejuoduotų), marinuotus svogūnus, pabarstome sezamu ir apšlakstome paruoštu padažu.

Skanaus!