Tradicinėje, J. Basanavičiaus gatvėje esančioje, kavinėje dienos pietūs kainuoja 4,50 – 5 eurai, dienos sriuba – 2 eurai, o šaltibarščiai – 2,50 – 3,50 euro.

Palangos Basanavičiaus gatvės ir turgaus kainos

Vieną cepeliną sukirsti galima už 2,50 euro, o XXL dydžio – už 5 eurus. Čeburekas – 2 – 3 eurai. Norintiems suvalgyti kiaulienos šašlykų, teks sumokėti 7 eurus. Vėdarai – 3,90 euro, vidutinė picos kaina – 10 eurų, o prancūziško dešrainio – 4 eurai. Kebabai nuo 2,60 iki 5 eurų. Gruzdintos bulvytės su padažu – 3,50 euro, kepta duona – 2,50 euro.

Palangos Basanavičiaus gatvės ir turgaus kainos

Ledų, kuriuos į vaflinį indelį deda tiesiai iš aparato, paskanauti galite nuo 1,50 iki 3 eurų, o tailandietiškus įvairiausių skonių – 3,50 euro. Visų pamėgti burbuliniai vafliai su priedais vidutiniškai kainuoja – 3 – 4,50 euro, be nieko – 2 eurai.

Palangos Basanavičiaus gatvės ir turgaus kainos

„Pastebėjau, kad šiais metais pabrango vafliai ant pagaliuko, aplieti šokoladu. Dabar kioskelyje, kuriame visada pirkdavau, jie kainuoja 3,50. O pernai mokėjau 2,50. Tikrai žinau, nes juos perku kasmet“, – prie vaflių kioskelio laukdamas sakė Rokas.

Palangos Basanavičiaus gatvės ir turgaus kainos

Kilogramas rūkyto upėtakio – 10,90 euro, vilkžuvė – 5 eurai, ešerys – 5 eurai, karšis – 6 eurai, kalmaras – 2 eurai. Griliuje kepta lašiša – 10,50 euro. Jei norite užsisakyti didelę lėkštę sušių 5-7 asmenims, teks sumokėti 55 eurus.

Palangos Basanavičiaus gatvės ir turgaus kainos

Kilogramas lenkiškų vyšnių ar trešnių – 5, 90 euro, tačiau yra parduodamų ir kur kas brangesnių už 8 eurus.

Palangos Basanavičiaus gatvės ir turgaus kainos

Šilauogių mažas indelis – 4 – 6 eurai, o didelis – 12 eurų.
Lietuviškų žirnių indelis – 3 eurai.
Lietuviškų braškių kilogramą galima rasti ir už 3,50 euro.
Žemuogių maža stiklinaitė – 3 eurai.

„Uogas pirkti turguje – nesąmonė. Tos pačios lenkiškos, o kaina gerokai skiriasi nei šalia esančiame prekybos centre“, – teigė po turgų pasižvalgyti užsukusi Irutė.

Tad patys įvertinkite ir nuspręskite, kur norite valgyti, nes maisto pasirinkimas Palangoje – didžiulis, o ir prie eilių niekur nereikės laukti, nes po ilgojo Joninių savaitgalio Palanga ištuštėjusi. Kavinėse vietos tikrai rasite, o prie populiarių pajūrio gardumynų eilės irgi nelūkuriuoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)