Kas gali būti geriau? Ir net nėra reikalo vykti į didelį prekybos centrą, nes visus šviežius ingredientus mūsų siūlomiems patiekalams rasite mažoje vietinėje parduotuvėlėje šalia namų. Labai lengva.

Štai 6 kasdieniai patiekalai, kuriuos gamindami neužtruksite nė pusvalandžio.

Makaronai su sūriu

Makaronai su sūriu yra pats populiariausias paguodos maistas ir čempionų svajonių vakarienė. Tas kreminis sūrio skonis... Visi tie angliavandeniai... Juk jūs sunkiai dirbote ir tikrai jų nusipelnėte. Be to, jie pagaminami labai lengvai ir greitai.

  • Visų pirma keptuvėje ištirpinkite sviestą ir įberkite miltų.
  • Po truputį plakdami pilkite pieną ir kaitinkite 10–15 minučių, kad gautumėte tirštą, tolygios konsistencijos padažą.
  • Tuo metu atskirame prikaistuvyje išvirkite makaronus.
  • Nuimkite padažą nuo viryklės ir suberkite tarkuotą sūrį. Sūrio negailėkite – kuo daugiau, tuo skaniau.
  • Suberkite makaronus į padažą ir gerai išmaišykite, tada ant viršaus užtarkuokite daugiau sūrio. Tai svarbiausia. Ant sūrio užtarkuokite dar sūrio. Nes sūris yra gyvenimas.

Netikras kepsnys


Jei jums neužtenka kepsnio savaitgaliais, norite mėsos dažniau, išmėginkite šį receptą. Tai puikus būdas sunaudoti keptos vištienos likučius, be to, tai gana pigu.

  • Supjaustykite bulves ir pavirkite jas 20 minučių. Nupilkite vandenį, pašiauškite šakute, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pakepinkite ant grotelių apie 10 minučių.
  • Tuo metu išvirkite kokių norite daržovių ir pagaminkite norimą padažą.
  • Sudėkite vištienos likučius į lėkštę, užpilkite padažo ir sudėkite keptas bulves bei daržoves.

Žuvis su citrina ir kaparėliais


Žuvis gerai tuo, kad ją galima greitai pagaminti, o tai reiškia, kad sveiką ir sočią vakarienę galima valgyti kiekvieną savaitės dieną. Žuvyje daug baltymų (sveika raumenims) ir mažai riebalų (vėlgi sveika raumenims), todėl ši produktas itin tinka vakarienei, kai stengiatės maitintis sveikai. Galbūt kitą vakarą po makaronų ir sūrio beprotybės.

  • Į keptuvę šliūkštelėkite aliejaus ir apkepinkite žuvį, bet ne iki galo, tada įspauskite visą citriną ir įdėkite kaparėlių.
  • Patiekite su pasirinktomis garuose troškintomis daržovėmis arba šviežių daržovių salotomis.

Vištienos troškinys


Dar vienas būdas išnaudoti vištienos likučius – skanusis troškinys. Kas gali būti lengviau nei vakarienė viename puode?

  • 5 min. pakepinkite svogūną, morkas ir salierą, kol suminkštės. Galite įdėti bet kokias daržoves, kurių turite šaldytuve, nes tinka visos, bus skanu.
  • Sudėkite nuo praėjusio vakaro vakarienės likusius vištienos likučius.
  • Užpilkite padažo ir kepkite orkaitėje 20–25 minutes. Ištraukite ir patiekite – patiekalo skonis niekuo nesiskirs nuo troškinio, kuris troškinosi tris valandas.

Makaronai su brokolių pesto padažu


Jei jūs nemėgstate klasikinio itališko pesto padažo (įdomu, ar yra tokių žmonių?), šis patiekalas gali jums patikti.

  • Vietoj baziliko, kuris naudojamas gaminti tradicinį pesto padažą, naudokite brokolius – gausite panašios spalvos, bet visiškai kitokio skonio padažą. Galite jį sumaišyti su savo mėgstamais makaronais, prikimšti juo vištienos krūtinėlę arba užtepti ant šviežios duonos su traškia plutele.

Pasirinkimų begalės.

Pikantiškasis pesto padažas visada labai tinka su žaliais šviežiais salotų lapais – turėsite sveiką, nepaprastai gardžią vakarienę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)