Šašlykai obuolių sultyse
Reikės:
- 1 kg kiaulienos (geriausia – sprandinės)
- 1 l obuolių sulčių
- 0,5 kg
- 1 v. š. pomidorų pastos
- 100 ml aliejaus
- jūsų mėgstamų prieskoninių žolelių (čiobrelio, rozmarino ar kt.)
- druskos, pipirų pagal skonį
Gaminimas:
- Gana stambiais pusžiedžiais supjaustykite svogūnus. Juos pamaigykite rankomis ir užpilkite obuolių sultimis, sumaišytomis su pomidorų pasta. Taip pat supilkite aliejų ir viską išmaišykite.
- Mėsą supjaustykite nedideliais gabaliukais, pagardinkite druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis. Tada sudėkite į paruoštą marinatą ir palikite šaldytuve pernakt.
- Kitą dieną mėsa bus gardžiai išsimarinavusi - teliks tik iškepti. O čia svarbiausia - pasistengti jos neperkepti.
Šašlykai granatų sultyse
Šašlykai granatų sultyse
Reikės:
- 1 kg kiaulienos sprandinės
- 200 ml šviežių granatų sulčių
- 3 svogūnų
- 3 v. š. alyvuogių aliejaus
- druskos, pipirų
- po žiupsnelį bazilikų, mairūnų, juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais, pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis, pipirais. Supilkite granatų sultis, sudėkite pusžiedžiais supjaustytus svogūnus.
- Šiame marinate mėsą marinuokite 1-2 paras. Tinkamai išsimarinavę šašlykai būna itin minkšti.
- Druską ir aliejų supilkite prieš pat kepant šašlyką. Viską gerai išmaišykite ir kepkite.
Šašlykai arbatos marinate
Šašlykai arbatos marinate
Reikės:
- 1 kg kiaulienos sprandinės
- 2 stiklinių stiprios juodosios arbatos
- 3 v. š. majonezo
- druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Mėsą supjaustykite ir pagardinkite druska bei pipirais. Supilkite arbatą, sudėkite majonezą ir gerai išmaišykite.
- Šiame marinate mėsą marinuokite apie 4 val.
- Išmarinuotą mėsą sumaukite ant iešmų ir kepkite.