Šašlykai obuolių sultyse

Reikės:

  • 1 kg kiaulienos (geriausia – sprandinės)
  • 1 l obuolių sulčių
  • 0,5 kg
  • 1 v. š. pomidorų pastos
  • 100 ml aliejaus
  • jūsų mėgstamų prieskoninių žolelių (čiobrelio, rozmarino ar kt.)
  • druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimas:

  1. Gana stambiais pusžiedžiais supjaustykite svogūnus. Juos pamaigykite rankomis ir užpilkite obuolių sultimis, sumaišytomis su pomidorų pasta. Taip pat supilkite aliejų ir viską išmaišykite.
  2. Mėsą supjaustykite nedideliais gabaliukais, pagardinkite druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis. Tada sudėkite į paruoštą marinatą ir palikite šaldytuve pernakt.
  3. Kitą dieną mėsa bus gardžiai išsimarinavusi - teliks tik iškepti. O čia svarbiausia - pasistengti jos neperkepti.

Šašlykai granatų sultyse


Šašlykai granatų sultyse


Reikės:

  • 1 kg kiaulienos sprandinės
  • 200 ml šviežių granatų sulčių
  • 3 svogūnų
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus
  • druskos, pipirų
  • po žiupsnelį bazilikų, mairūnų, juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais, pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis, pipirais. Supilkite granatų sultis, sudėkite pusžiedžiais supjaustytus svogūnus.
  2. Šiame marinate mėsą marinuokite 1-2 paras. Tinkamai išsimarinavę šašlykai būna itin minkšti.
  3. Druską ir aliejų supilkite prieš pat kepant šašlyką. Viską gerai išmaišykite ir kepkite.

Šašlykai arbatos marinate


Šašlykai arbatos marinate


Reikės:

  • 1 kg kiaulienos sprandinės
  • 2 stiklinių stiprios juodosios arbatos
  • 3 v. š. majonezo
  • druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Mėsą supjaustykite ir pagardinkite druska bei pipirais. Supilkite arbatą, sudėkite majonezą ir gerai išmaišykite.
  2. Šiame marinate mėsą marinuokite apie 4 val.
  3. Išmarinuotą mėsą sumaukite ant iešmų ir kepkite.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)