aA
Kovo 21-ąją prasidėsiantis „Kino pavasaris“ pristatė tris kulinarinius filmus: istoriją apie virtuvės vunderkindą Flynną McGarry, pasakojimą iš saulėtosios Ispanijos apie alyvuogių aliejų ir jo someljė bei sparčiai Lietuvoje išpopuliarėjusio japonų patiekalo ramenų kulinarinę kelionę.
„Kino pavasario“ kulinarinių filmų pristatymas
© Organizatorių nuotr.

Programą atidarė bene ryškiausias festivalio kulinarinis filmas „Šefas Flynnas“. Režisierius Cameronas Yatesas fiksuoja jaunojo talento kelią. Vos sulaukęs dvylikos, F. McGarry jau ruošė aukštajai maisto kultūrai prilygstančius šedevrus šeimos name įkurtame restoranėlyje. Penkiolikos tapo „The New York Times Magazine“ viršelio veidu. Šiandien jam dvidešimt ir jis vadovauja vienam sėkmingiausių Niujorko restoranų, o žiniasklaida jį jau seniai lygina su legendiniu Jamie Oliveriu.

„Reaguodami į F. McGarry sėkmės istoriją, norėjome parodyti, kad ir mes turime tokių pavyzdžių, tad šį vakarą pasikvietėme Rytį Doronenkovą. Šešiolikos jis jau dirbo virtuvėje, o dabar, 21-erių, vaikinas yra Vilniaus restorano „Mason“ pagrindinis virtuvės šefas.

Tokie pavyzdžiai ne tik įkvepia siekti svajonių, bet ir primena, kad vien įgimto talento nepakanka, reikės dar ir daug dirbti. Puikus pavyzdys yra ir Rytis, ir kiti jaunosios kartos šefai, kurie sparčiai tobulėja ir kelia Lietuvos kulinarijos lygį“, – pasakoja ilgamečio festivalio kulinarinių filmų partnerio „Santa Maria“ marketingo vadovas Valdas Šidla.

„Daug ir sunkiai dirbti“, – lakoniškai pritardamas, visai kaip F. McGarry, profesinės sėkmės priežastį įvardija R. Doronenkovas. Jis drauge su šefu Artūru Braslausku vakaro metu ruošė meksikietiškus užkandžius takus.

Antrame kulinariniame filme į apetitą keliančią kelionę po alyvuogių aliejaus meką Chaeną drauge pasiims režisierius José Luísas Lópezas Linaresas. Filme „Chaenas – ypač tyro aliejaus kraštas“ atskleidžiamas neatrastas mažai pažįstamo Ispanijos regiono grožis. Čia alyvuogių aliejus – ne tik svarbiausia maisto sudedamoji dalis, bet ir gyvenimo būdas.

Vienintelis šių metų vaidybinis kulinarinis filmas – kino meistro Erico Khoo spalvinga drama „Ramenai“. Jaunasis šefas palieka gimtąjį miestelį Japonijoje ir leidžiasi į kulinarinę kelionę po Singapūrą, kur ieško tiesos apie savo praeitį. Režisierius suteikia žiūrovui galimybę pabūti magiškų skonių ir kvapų bei nepaprasto susikaupimo kupinoje ramenų virtuvėje.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(1 žmogus įvertino)
5.0000
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Minkštutis ir švelnus varškės ir obuolių pyragas

Minkštutis, švelnaus ir nuostabaus skonio pyragas pradžiugins visus pyragų mylėtojus. Tai...

Videopamokėlė: parodė, kaip pasigaminti gaivų jogurtinį tortą su braškėmis, kurio nereikia kepti

Kai į parduotuves atkeliauja braškės ir lauke pražysta „kačiukai“ – oficialu – jau...

3 filmai kino ir maisto gurmanams, kuriuos privalote pamatyti

Kovo 21-ąją prasidėsiantis „ Kino pavasaris “ pristatė tris kulinarinius filmus : istoriją...

Vilniuje už senovinio daugiabučio buto durų atrado kažką unikalaus: patraukė paslaptinga erdvė (9)

Apie gerus ir įdomius dalykus juk reikia dalintis, tiesa? Ir jeigu šis įrašas nebus tiesiogiai...

Nekeptas riešutų ir uogų tortas: neriebus, bet labai sotus (4)

Šitą tortą norėjau jau labai seniai išbandyti, bet vis nedrįsdavau. Tai, kas mane sulaikydavo,...

Top naujienos

Prieš atleisdamas Vaitkų, Masiulis jam skyrė įspūdingą premiją už gerus darbo rezultatus (317)

Prieš atleisdamas iš pareigų Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinį direktorių...

Orai: trumpam sugrįš žiemiški orai (9)

Antradienio naktį pirmoje pusėje daugelyje rajonų pasirodys trumpi, nedideli krituliai, vyraus...

Po tymų protrūkio Lietuvoje prabilo apie dar didesnį pavojų: tai ne vienintelė liga, kuri gali grįžti (152)

Lietuvoje pastarosiomis savaitėmis kilo sumaištis dėl tymų protrūkio. Šiemet Lietuvoje iš viso...

Mokesčius mokėjo kiekvieną mėnesį, bet liko skolingi – dalį lietuvių užgriuvo nemalonumai (272)

Praėjusią savaitę prasidėjęs pajamų deklaravimas ir vėl kelia žmonių pasipiktinimą. Žmonės...

Mirė knygos „Kaip tampama albinosais“ autorius, Afganistano karo veteranas Zigmas Stankus (103)

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje po sunkios ligos pirmadienį mirė Afganistano karo...

Ne bomba, o logiška „Spurs“ išvada: Motiejūnas – NBA krepšininkas, kurio talentas niekur nedingo (39)

Baltijos sesės Lietuva ir Latvija jau konkuruoja ne tik dėl investuotojų, bet ir dėl savo eksporto...

Mače su serbais traumą patyrė Ronaldo, Ukraina paskutinę minutę išsigelbėjo Liuksemburge (1)

Europos futbolo čempionate B grupėje, kurioje varžosi ir Lietuva, pirmadienį vakare buvo...

Diagnozė, kurios nenori išgirsti nė viena: ką būtina žinoti apie gimdos kaklelio vėžį (24)

Pradėjus gimdos kaklelio vėžio patikros programą Lietuvoje, nustatoma daug daugiau ankstyvosios...

Kosmetikos pristatyme dalyvavusios garsios moterys pasidalino plaukų priežiūros receptais (23)

Pirmadienio vakarą kviestiniams svečiams buvo pristatyta lietuviška plaukų priežiūros kosmetika...