Atsiųstame pranešime prekybos tinklo „Iki“ kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič teigia, kad joks šventinis stalas neįsivaizduojamas be deserto, kuris gali suteikti naujų skonio pojūčių ir tapti pagrindine šventės puošmena.

„Naujųjų metų desertai turi būti ne tik skanūs, gražūs ir lengvai pagaminami, bet ir originalūs. Juk šią dieną žmonės tikisi kažko neįprasto, tad norint nustebinti svečius, reikia pasitelkti visą kūrybiškumą arba eiti šiek tiek paprastesniu keliu – prikelti senus receptus naujam gyvenimui“, – sako prekybos tinklo kepyklų vadovė ir pateikia desertų, kuriuos tiesiog privalu pasigaminti per Naujuosius metus, receptus.

Naminiai „Rafaelo“ saldainiai

Jums reikės:

  • 100 g baltojo šokolado
  • 50 g kokoso drožlių
  • saujelės migdolų
  • vaflių lakštų

Gaminimas:

  1. Migdolus užliekite vandeniu ir palikite 20 minučių.
  2. Vaflių lakštus įvyniokite į maistinę plėvelę ir sutrinkite į mažus trupinėlius. Tuomet ištirpinkite baltąjį šokoladą – dubenėlį su juo uždėkite ant puodo ir kaitinkite iki tol, kol šokoladas suskystės.
  3. Maždaug du trečdalius ištirpinto šokolado sumaišykite kartu su keliais šaukštais vaflių trupinių.
  4. Tuomet imkite gabalėlį šokolado-vaflių masės ir formuokite rutuliukus. Į jų vidų įdėkite migdolo riešutą be luobelės. Tai reikia daryti itin greitai, nes šokoladas per visą šį laiką turi išlikti karštas.
  5. Pagamintus rutuliukus pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą. Vėliau juos išimkite ir pamirkykite likusiame skystame šokolade bei apvoliokite kokoso drožlėse.

Greiti šokoladinio kremo triufeliai

Greiti šokoladinio kremo triufeliai


Jums reikės:

  • 100 g juodojo šokolado
  • 100 g šokoladinio kremo
  • 50 g pieno arba grietinėlės
  • papuošimui – šiek tiek kakavos arba smulkintų sausainių

Gaminimas:

  1. Puode trumpai pašildykite pieną, o šokoladą ištirpinkite.
  2. Į dubenėlį su ištirpintu šokoladu supilkite pieną ir gerai išmaišykite.
  3. Į gautą masę dėkite šokoladinį kremą ir taip pat gerai išmaišykite.
  4. Dubenėlį pridenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą – turite ją atšaldyti tol, kol masė visiškai sustings.
  5. Vėliau ją išimkite iš šaldytuvo ir pradėkite formuoti kiek didesnius už lazdyno riešutą triufelius.
  6. Kiekvieną apvoliokite kakavoje arba smulkintų sausainių trupiniuose. Paruoštus triufelius dėkite į šaldytuvai valandai atvėsti. Išėmę juos iš šaldytuvo patiekite ant Naujųjų metų stalo.

Itališkas pieno ir grietinėlės desertas su spanguolėmis

Itališkas pieno ir grietinėlės desertas su spanguolėmis


Jums reikės:

  • 300 ml riebios grietinėlės
  • 150 ml pieno
  • 50 g cukraus
  • 15 g vanilinio cukraus
  • 8 g želatinos
  • 5 g šviežio baziliko lapelių
  • 250 g spanguolių

Gaminimas:

  1. Užpilkite želatiną 50 ml šalto virinto vandens ir palaukite pusvalandį, kol išbrinks.
  2. Vėliau puode apie 10 minučių pakaitinkite grietinėlę kartu su pienu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
  3. Supilkite viską į išbrinkusią želatiną ir gerai išmaišykite iki tol, kol ji visiškai ištirps.
  4. Gautą masę supilstykite į formeles ir pastatykite į šaldytuvą.
  5. Tuomet paruoškite padažą iš spanguolių ir bazilikų. Jas kartu su saujele cukraus sutrinkite trintuvu iki vientisos masės ir įpilkite į kiekvieną lėkštelę.
  6. Paruošus desertus papildomai galite papuošti mėtos lapeliu.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją