Tai aiškūs, tikslūs ir taiklūs patiekalai – įkandami kiekvieno kišenei su aiškia koncepcija, kurią tiksliausiai apibrėžia žodžiai „Pure“ ir „Extraordinary simplicity“. Lietuviškai? Galima pabandyti. Gal tai „nepaprastas paprastumas“.

Šio restorano šefas pasiraitojo rankoves ir taip kartu su Agne Jagelavičiūte, Simona Naine, Urte Mikelevičiūte ir Saugirdu Vaitulioniu gimė nauji 2019 metų vasaros meniu autoriniai patiekalai.

Tai kartu specialus vasaros projektas – atkreipti dėmesį į gastronominę kultūrą Palangoje, kurią inicijuoja restoranas „Onorė“ Palangoje žymių žmonių pagalba.

Kiekvienais metais spauda mirga antraštėmis apie Palangos kavinių ir restoranų kosmines kainas, tą pačią „Basanavičiaus“ gatvę su dainuojančiais atlikėjais, apie žemą maisto kultūrą ir prastą aptarnavimą, rašoma pranešime spaudai.

„Mes, Ingryda ir Ignas, esame vilniečiai, ir jau pasitiksime ketvirtą vasarą Palangoje su savo ištisus metus veikiančiu restoranu. Atvykome su ambicingu planu sujudinti gastroniminį gyvenimą ir sąstingį Palangoje ir sugriauti mitą, kad Palangoje nėra vertų dėmesio restoranų, prie kokių jau seniai priprato Vilniaus ir Kauno publika.

Žymių žmonių dėka kartu su mūsų restorano šefu kurti patiekalai visą vasarą galės džiuginti Palangos svečius“, – sakė restorano šeimininkai.

Akcentas – žymių žmonių mėgstamiausi – jų pačių kurti patiekalai – visą vasarą viename restorane Palangoje.

Apie savo patiekalus:

Simona – Jautienos steikas su šviežiomis bulvytėmis, smidrais, pomidoriukais, raudono vyno padažu ir skrudintomis garstyčių sėklomis

„Gyvename tik kartą, tad kam valgyti tai, ko nemėgsti“, – mano tinklaraštininkė Simona Nainė. Ji su vyru savo kasdienio meniu neįsivaizduoja be jautienos patiekalų. Tad, savaime suprantama, ir į šio restorano vasaros valgiaraštį pasiūlė įtraukti jautienos patiekalą. „Man patinka žinoti, ką valgau“, – prisipažįsta Simona.

Agnė – Cezario salotos – lengvos ir gaivios

Stilistė, tinklaraštininkė Agnė Jagelavičiūtė prisipažįsta, kad beveik kiekvieną dieną valgo „Cezario“ salotas. Sako susierzinanti, jei restorane jos klausia, su kokiu padažu jas patiekti. „Aišku, kad su specialiuoju „Cezario“ salotų“, – kvatoja garsioji stilistė. padažui smulkindama ančiuvius.

Saugirdas – Tuno tartaras – šviežiai pamarinuotais pomidoriukais, avokadu ir burnočio sėklomis

Žurnalistas, komunikacijos specialistas Saugirdas Vaitulionis atviras: užėjęs į naują vietą pirmiausiai klausia, ar meniu yra jo labai mėgstamas tuno tartaras. „Man šio užkandžio kokybė – tarsi lakmuso popierėlis, parodantis, kokio lygio yra restoranas“, – pasakoja Saugirdas. „Garantuoju, kad tai bus šios vasaros hitas“, – intriguoja žurnalistas.

Urtė – Pasta su avinžirniais, kuminu, parmezano sūrio putėsiais, buivolės mozzarella ir šalaviju.

Restoranų konsultantė, vynų ir maisto žinovė Urtė Mikelevičiūtė sako jaučianti atsakomybę pasiūlyti ką nors netikėto, išskirtinio. Ji ir virtuvės šefas pagamino itališką pastą su Izraelio prieskoniu. Vegetarai apsidžiaugs paragavę jos kelionių įkvėptų makaronų recepto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)