- 5–6 bulvių
- 50 g ištirpinto sviesto
- Mėgstamų prieskoninių žolelių
- 50 g tarkuoto kietojo sūrio
- Žiupsnelio druskos
- Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Bulves supjaustykite labai plonais griežinėliais, sudėkite į dubenį. Supilkite ištirpintą sviestą, sutarkuokite sūrį ir suberkite prieskonines žoleles, druską bei pipirus.
3. Atsargiai pamaišykite taip, kad visos riekelės būtų padengtos. Dėliokite griežinėlius bokšteliais, sutvirtinkite bokštelius mediniu iešmeliu.
4. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 minučių – galite patikrinti, ar iškepusios bulvės, persmeigę jas mediniu iešmeliu.
5. Patiekite su šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.