aA
Po keletos mėnesių trukusios pertraukos Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija, sutelkdama bendraminčius, sukvietė virtuvės šefus, skonių kūrėjus į vasarišką susitikimą „Būkime kartu!“ lauko terasoje „HBH Vilnius“, apsuptoje gėlių ir žalumos.
Virtuvės šefai pirmą kartą po karantino susirinko gyvam bendravimui
Virtuvės šefai pirmą kartą po karantino susirinko gyvam bendravimui
© Organizatorių nuotr.

Maitinimo sektoriuje tvyrant įvairiems iššūkiams, labai svarbus susitelkimas, geranoriškumas, dalinantis kūrybine patirtimi ir žiniomis. Patyrę virtuvės meistrai kartu su visuomeninio maitinimo partneriais ir vietiniais augintojais pristatė sezono aktualijas, kviesdami ieškoti vasariškų skonių, renginyje vaišino gurmaniškais užkandžiais, dūmo aromato, ant kepsninių ruoštais patiekalais, patiekdami gamtai draugiškuose natūraliuose kviečių sėlenų, cukranendrių vienkartiniuose induose.

Jūratė Mikalkenienė, Aida Čepukaitė, Jaroslav Orsevski
Jūratė Mikalkenienė, Aida Čepukaitė, Jaroslav Orsevski
© Organizatorių nuotr.

Renginio metu Lietuvos kaimo turizmo asociacijos (LKTA) prezidentė Agnė Vaitkuvienė pakvietė LVVKA narius į kaimą – pažinti jo žmones, paslaugas ir produktus. Bus organizuojami pažintiniai renginiai pas vietinius augintojus, produktų pristatymai tiesiogiai virtuvės vadovams, skatinant naudoti vietinius, Lietuvos ūkininkų užaugintus produktus. Renginyje šviežiomis braškėmis, medlievomis, žirniais vaišino ūkininkė Daiva Sakalauskienė iš Alytaus rajono. Bitininkas Erikas Augustinavičius supažindino su tradicijas puoselėjančiu tautinio paveldo Šušvės midumi bei vaišino šių metų šviežiu lietuvišku medumi. LKTA ir LVVKA bendradarbiauti paskatino meilė maistui, noras dalintis tradiciniais ir inovatyviais maisto gaminimo būdais, pažinti ir populiarinti vietinius produktus.

Svečiai skanavo virtuvės šefės Liucijos Makovskos vieno kąsnio gurmaniškus užkandžius: rūkytą antienos filė, braškių ir pomidorų chatney su mascarponės ir marinuoto imbiero putėsiais bei parūkytos antienos lazdeles su žaliųjų šparagų džemu, virtais putpelių kiaušiniais garstyčių padaže, karamelizuotais pekano riešutais.

Virtuvės šefai pirmą kartą po karantino susirinko gyvam bendravimui
Virtuvės šefai pirmą kartą po karantino susirinko gyvam bendravimui
© Organizatorių nuotr.

Virtuvės meistrė Honorata Lyndo paruošė mini krepšelius su karšto rūkymo antienos krūtinėle su persikų tartaru ir braškėmis bei mini krepšelius su parūkytos antienos lazdelėmis, varškės kremu su džiovintais pomidorais ir jaunais žirniais. Konditerijos meistrė Dovilė Valentienė vaišino macarons pyragaičiais ir pelėsiniu sūriu. Gaivius naminius limonadus ir jų šerbetus paruošė gėrimų studijos „Cocktails and Drinks“ ekspertas Tomas Pletaras.

Virtuvės šefai pirmą kartą po karantino susirinko gyvam bendravimui
Virtuvės šefai pirmą kartą po karantino susirinko gyvam bendravimui
© Organizatorių nuotr.

Vasariškai lengvą užkandį – dūmo aromato glazūruotos BBQ antienos „Taco“ su ananasų salsa, laimo vaisiumi ir saldžiu BBQ padažu su Chipotle aitriosiomis paprikomis gamino Dmitrij Urbanovič, restorano „Town steakhouse“ virtuvės šefas.

Virtuvės šefai pirmą kartą po karantino susirinko gyvam bendravimui
Virtuvės šefai pirmą kartą po karantino susirinko gyvam bendravimui
© Organizatorių nuotr.

„Paella Valenciana“ su vištiena, trumpagrūdžiais ryžiais, jūros gėrybėmis – krevetėmis, midijų mėsa, vėžiais, daržovėmis ir skanintą šafranu paruošė Aldona Gečienė ir Astera Tenkutienė, viešbučio „Vilnius Grand Resort“ virtuvės meistrės.

Virtuvės šefai pirmą kartą po karantino susirinko gyvam bendravimui
Virtuvės šefai pirmą kartą po karantino susirinko gyvam bendravimui
© Organizatorių nuotr.

Lauko kepsninėje bandelės „brioche“ burgerį su antiena mėsainiams, BBQ padažu su ananasais ir Jalapeno aitriosiomis paprikomis, savojos kopūsto ir mangoldų, svogūnų laiškų, burokėlių lapų, kalendros salotomis gamino Laurynas Bužinskas, restorano „Untold Grill Stories“ virtuvės šefas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(3 žmonės įvertino)
3.6667

Iš naujo restoraną atidaręs Liutauras Čeprackas: jaučiu baimę ir nerimą (34)

„Restoranas – tarsi laikrodis. Sureguliuoji, paleidi, patikrini, jei reikia, dar kartą...

Ypatingas grybų pyragas: gardus tiek karštas, tiek šaltas (9)

Alfas Ivanauskas parodė, kaip pasigaminti nekasdienišką baravykų pyragą , kuris tiks...

Prancūzo konditerio šedevrus rasite tik viename prekybos centre Lietuvoje – grįžo po 10 metų pertraukos (19)

Iš Prancūzijos kilęs konditeris Thierry Lauvray po beveik 10 metų pertraukos grįžta į...

Alfo speciali baravykams skirta laida: grybų pyragas, marinuoti žiemai skirti baravykai ir baravykų pudros panaudojimo būdai (3)

Šio pirmadienio „Alfas vienas namuose“ laidoje – viskas apie baravykus . Kai pats šių...

Į Kauną iš visos Lietuvos plūsta dėl ypatingo potyrio: gurmanus vilioja paslaptinga vieta gamtos prieglobstyje (75)

Viena paslaptingiausių vietų Kauno marių gamtos prieglobstyje – Pažaislio vienuolynas ,...

Top naujienos

NT pirkėjai „pasileido plaukus“, bet ekspertai ragina mąstyti blaiviai: situacija – įtempta, viską lems keli veiksniai (52)

Po karantino paskelbimo ir staigaus NT rinkos sukrėtimo praėjo jau puse metų. Analitikai,...

Studentei valstybės parama dėl COVID-19 atsirūgo: viena ranka davė, kita atėmė gerokai daugiau (67)

Studentė, pasinaudojusi Vyriausybės parama dėl COVID-19 , pradėjus mokslo metus suprato, kad jai...

Lingienė pripažino: tai jau antroji banga, turinti specifinių požymių (364)

Ketvirtadienį Lietuva sumušė naują liūdną rekordą – per parą naujų koronaviruso atvejų...

Nusprendė oficialiai: Baltijos šalys išplės sankcijas Baltarusijos režimo pareigūnams (86)

Lietuva , Latvija ir Estija penktadienį išplės sankcijas Baltarusijos režimo atstovams,...

Paaiškino, kaip elgtis, jeigu ant automobilio šono radote durelių žymę (139)

Vienas didesnių galvos skausmų vairuotojams – atėjus prie automobilio, palikto daugiabučio kieme...

Koronavirusas įsisuko į saldainių fabriko „Rūta“ sandėlius: įmonė pati testuoja visus, turėjusius kontaktą (4)

Šiauliuose veikiančioje saldainių fabriko įmonėje „Rūta“ nustatyti du koronavirusinės...

Seimas nepanaikino mažai kam žinomo draudimo dėl grybavimo ir riešutavimo

Gyventojai, atvykę į mišką grybauti, uogauti ar riešutauti, ir toliau negalės įžengti į...

LOGIN svečiai dalijasi savo įspūdžiais iš renginio (4)

Ketvirtadienį sostinėje, Litexpo rūmuose, prasidėjo dvi dienas truksianti technologijų ir...

Vladimiras Laučius. Kaip mes nešame Baltarusijai demokratijos saulę (214)

Lietuvos politinis elitas taip drąsiai kovoja už laisvę ir demokratiją Baltarusijoje,...

Europos diplomatas apie senkančią Merkel kantrybę: paskutinis Putino išpuolis turės padarinių (94)

Aleksejaus Navalno komanda pusryčiavo Sibiro Tomsko mieste, kai iki jų atskriejo žinia, jog...

|Maža didelių žinių kaina