Kulinarinį nuotykį po Vilnių žmonės galėjo išmėginti sumokėję simbolinę sumą – 23-28 eurus ir per vieną vakarą patirti tai, ką siūlo geriausi miesto restoranai ir barai, garsėjantys aukštos klasės virtuve.

Geriausi Vilniaus šefai leido renginio svečiams nusikelti į įspūdžių kupiną kulinarinę kelionę. Nepriekaištingai paruošti prisistatymų patiekalai stebino savo išradingumu – nuo vaizdo iki skonio.

Vilnius Gastro Masters
Vilnius Gastro Masters

Dalyviai turėjo galimybę pasirinkti iš dviejų maršrutų – geltoną arba žalią. DELFI Maistas išmėgino geltonąjį gastronomijos kelią.

Aplankėme keturias skirtingas vietas – „Ertlio Namas“, „Trinity“, „Nomads“ ir „Dine“.

Renginio dalyviai, pasirinkę žalią maršrutą, buvo kviečiami užsukti į restoranus „Amandus“, „Dublis“, „Saula“, „Time“ ir „Alchemikas“.

Kiekvienas įeinantysis turėjo unikalų dalyvio kodą, kuris buvo kaskart nuskenuojamas, norint patekti į restoraną. Visuose restoranuose buvo galima rinktis ir vegetariškus arba veganiškus patiekalus.

Vilnius Gastro Masters

„Ertlio Namas“

Čia buvo siūloma išmėginti istorinę kilmingųjų virtuvę – nuo XIII iki XIX amžiaus lietuvių patiekalus. Šitų visų amžių visumą buvo galima paragauti vienoje lėkštėje.

Ragavome pulardos. Tai – sterilizuota višta, būtent tokią valgydavo lietuvių kilmingieji. Pasak patiekalą pristačiusios merginos, tokia vištiena buvo laikoma kokybiškesne, mėsingesne nei paprasta.

Taip pat lėkštėje puikavosi grikių pudingas, pastarnokų putėsis, pulardų kaulų bei juodos duonos sultinys, burokėlis su kalendromis ir burokėlių tyrė.

Vilnius Gastro Masters

Burokėlis pasirinktas todėl, kad jis yra laikomas pačia seniausia lietuviška daržove ir jis Lietuvoje žinomas jau nuo XII amžiaus.

Prie patiekalo buvo siūloma pasirinkti ir lietuviškų gėrimų – alaus, sulos, midaus ar vyno.

„Trinity“

„Meksikiečio močiutė ir lietuvio močiutė susitiko vienoje virtuvėje. Taip gimė lietuviškas tako“, – taip trumpą užuominą apie tai, ką valgysime šį vakarą pristatė barmenas.

Vilnius Gastro Masters

Tai buvo savotiškas tako ir balandėlio hibridas. Į Savojos kopūstą įsukta bulvių košė su pušų druska ir mėsa – lėtai virtu jaučio liežuviu. Šalia – kefyre marinuoti, apkepti svogūnai ir visa tai paglaistyta kopūstų bei karamelės padažu. Ant šaukštelio – pušų granitas, skonių paletei nuplauti. Šefo rekomendacija patiekalą valgyti rankomis.

„Nomads“

Kokteilių baras siūlė paragauti alkoholinį ar nealkoholinį gėrimą.

Vilnius Gastro Masters
Vilnius Gastro Masters

„Dine“

Buvo patiektas daržovių kapotinis – rūkytų ir šiek tiek marinuotų burokėlių, šviežių ir vytintų pomidorų – ant laiškinių svogūnų aliejaus. Ir viskas pagardinta balzamiko actu bei burokėlių ir pomidorų emulsija.

Vilnius Gastro Masters

Toks vakaro kulinarinis bilietas vienam žmogui kainavo 23 eurus. Žmonių eilės lauke driekėsi, lankytojai netilpo į restoranų vidų. Paskutiniame mūsų aplankytame restorane per keturias valandas buvo aptarnauta daugiau nei 300 žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (383)