aA
Ispanija – egzotiškas, spalvotas Europos pietvakarių kraštas, kuris apsilankyti turistus vilioja ne tik dėl įstabios architektūros ir kraštovaizdžio, bet ir dėl margaspalvės virtuvės patiekalų. Ypač kultūros išraiška vadinamų tapų. Jie, pasak ispanų, yra geriausi pokalbių ir vakarėlių kompanionai. Vienas Vilniaus restoranas jų išbandyti kviečia, kaip patys sako, už demokratišką kainą.
© Bendrovės archyvas

Atsiųstame pranešime Vilniaus ir Palangos restoranų „Žuvinė“ šeimininkė Rūta Sakalauskienė teigia, kad skanus ir tikrai kokybiškas maistas nebūtinai kainuoja brangiai. O apsilankyti restorane šiandieną – jokia prabanga.

„Dalintis maistu – vienas malonumas. Ypač, jei tai mažos užkandėlės. Jų asortimentas labai didelis, tad pasirinkti pagal savo skonį ir pageidavimus gali kiekvienas. Tokią tradiciją pastebėjome pakeliavę po Ispaniją. Viliamės, kad ši įsitvirtins ir Lietuvoje. Mat susėdus prie stalo galima ragauti ne tik keptą duoną su sūriu.

Be to, esu įsitikinusi, įsišaknijusį mitą, kad restorane galima lankytis tik išskirtinėmis progomis, galima pakeisti. Ragauti tapų galite sau leisti bene kiekvieną dieną. Tai šaunus pasirinkimas, kai norima laiką praleisti bičiulių ar kolegų draugijoje, mėgautis pokalbiais, o už vieną apsilankymą sumokėti iki 10 eurų“, – dėstė R. Sakalauskienė.

Rūta Sakalauskienė
Rūta Sakalauskienė
© Bendrovės archyvas

Mokytis tik iš geriausių, anot R. Sakalauskienės, turi būti kiekvieno restorano siekis. O prisitaikyti prie vis augančių svečių poreikių privalu.

„Vilnius – didelis ir judrus miestas. Renginių ir susibūrimų čia visuomet daug. Pastebima ir „migracija“ iš vienos vietos į kitą. Atkreipdami į tai dėmesį nusprendėme savo lauko terasoje svečiams pasiūlyti kiek kitokį nei įprastą meniu. Kadangi esame žuvies restoranas, kaip ir Ispanijoje, užkandžiuose dominuoja žuvis ir jūrų gėrybės. Jų gaminimo subtilybėmis ir tradicijomis pasidalijo garsus virtuvės šefas, Ispanijos kulinarų rinktinės narys Luisas Salinero. Jis, beje, visai netrukus laukiamas ir Lietuvoje. Tikimės, kad išmokti ir praplėsti esamas žinias pavyks dar labiau.

Vilniaus miesto restoranas išbandyti ispanų virtuvės patiekalų kvies vos nuo 1,5 euro
© Bendrovės archyvas

Juk labai svarbu mokytis iš geriausių. Todėl, jei kviečiama ragauti ne lietuviškų patiekalų – jie turi nenusileisti originalams, patiektas maistas – pasižymėti kokybe. O ir tapas tapui nelygus. Profesionalų gaminamas maistas bus ne tik įdomus, kitoks, bet dar ir nematytas ant lietuviško stalo“, – pasakojo restorano vadovė.

Bendras stalas, gardus maistas ir gausus būrys draugų – viskas, ko reikia vasaros metu, mano R. Sakalauskienė. O išbandyti vis naują patiekalą – verta.

Vilniaus miesto restoranas išbandyti ispanų virtuvės patiekalų kvies vos nuo 1,5 euro
© Bendrovės archyvas

„Sakoma, kad pirmieji tapai buvo kur kas paprastesni. Tai tebuvo tik duona su chorizo dešra ar vytintu kumpiu. Jais buvo malšinamas alkis iki pietų ar vakarienės. Dabar ant tos pačios duonos puikuojasi kur kas gardesnis turinys. Todėl visuomet sakau, kad tokias užkandėles atrasti vis iš naujo – niekada nepabos.

Ir tam nereikalingos baltos staltiesės ir prašmatnus indų bei įrankių serviravimas. Kur kas svarbesnė kompanija ir žinojimas, kad šiandien neišleisite per daug“, – paragauti naujų Ispanijos skonių kvietė R. Sakalauskienė.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Etiketas prie stalo: šias klaidas kartoja visi, bet taip elgtis nederėtų (54)

Šiais laikais, net kai kviestinės vakarienės nebėra labai formalios, vis vien nepriimtina kalbėti...

87-erių Ksavera išpeikė visų pamėgtas dietas: atskleidė ilgaamžiškumo receptą (524)

Šeštadienio laidoje „Alfas live“ svečiavosi ypatinga viešnia – chemijos mokslų daktarė,...

Idealus lašišos marinatas vos per 1 minutę (22)

Labai dažnai genialumas slypi paprastume. Skonių ieškotojas Alfas Ivanauskas siūlo 1 minutės...

Pažink Italijos virtuvę: ar žinote, kokio kumpio negalima kepti? (13)

Itališka virtuvė dažniausiai asocijuojasi ne tik su burnoje tirpstančiais makaronų patiekalais ir...

Baltijos maisto ir gėrimų parodoje Vilniuje – ateities tendencijos tiek kulinarijos mėgėjams, tiek profesionalams (1)

Kasmetinė Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF savo lankytojus šiemet pasitiks kupina naujų...

Top naujienos

Ši liga žmogų naikina tyliai: iš pažiūros nekaltas rankų drebėjimas – rimtos bėdos ženklas

Parkinsono liga – tai neurologinė liga, kurios metu nyksta tam tikros galvos smegenų srities,...

Po Editos ir Darjušo Lavrinovičių dukrelės vardo skandalo – VLKK pirmininko atsakas (166)

Praėjusią savaitę Editos ir Darjušo Lavrinovičių dukrelės vardo istorija sukėlė nemažai...

Pasiruošimas deryboms dėl didesnio atlygio: kokio atlyginimo prašyti? (24)

Visi suprantame, kad darbo ieškome ir po to jį dirbame ne tik tam, kad maloniai praleistume laiką...

Tragiškas automobilio ir motociklo susidūrimas Kaune: motociklininkas žuvo (6)

Pirmadienį, spalio 14 d., apie 17.45 val., Kaune, A. Juozapavičiaus pr., susidūrė moters (gim....

Pro prekybos centro atitvarus išskriejusios BMW vairuotojos advokatas: toje aikštelėje trūksta 1 km atitvarų (51)

Prieš kurį laiką iš „Europos“ daugiaaukštės stovėjimo aikštelės drauge su automobiliu...

Metų seklys: žmona drabužius pirkdavo Monake, vyro seifas banke prikimštas pinigų ir aukso (199)

DELFI, bendradarbiaudamas su Lietuvos policija, tęsia kasmetinį pasakojimų ciklą „ Metų seklys...

Automokestis: kiek Lietuvoje važinėja taršių automobilių infografikas (9)

Valdžia nuo kitų metų svarsto įvesti automobilių taršos mokestį, kurį mokėtų visi...

Nuodingas Turkijos „taikos šaltinis“: tikrasis tikslas – perbraižyti žemėlapį? Erdoganas pasitelkė pavojingus sąjungininkus (134)

Po Turkijos karinės invazijos į Šiaurės Siriją Vokietijos politikai ir politiniai apžvalgininkai...

Nesusipratimas Milane: kodėl aukšto lygio Eurolygos teisėjai lemiamu metu padarė net tris klaidas? laida „Krepšinio zona“ (9)

66 gryno žaidimo minutės – tiek laiko Kauno „Žalgirio“ krepšininkai nežino, ką reiškia...

Nuo erkinio encefalito Lietuvoje mirė dar du žmonės šiemet – 6 aukos (22)

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC) patvirtino, kad šiemet LIetuvoje yra žinomi dar du...