Erdvė, kurioje norisi skanauti

Jeigu į šį Kauno restoraną vis dar nesate išdrįsę užsukti, nes kokybė jums visų pirma siejasi su gerokai patuštinta pinigine, pats metas paneigti šį stereotipą ir artimiausiu metu įtraukti šį restoraną bent jau į dienos pietų maršrutą, o jei patiks – ir į geriausių Kauno vakarienės vietų sąrašą. Subtilūs, skoningi, estetiškai pateikti patiekalai puikiai tiks verslo pietums ar romantiškam poros pasimatymui, kai nesinori skubėti, o kiekvienas kąsnis vertas atskiro aptarimo.

„Numan“ restoranas Kaune

Nuo pirmojo žingsnio, tik pravėrus duris iš judrios senamiesčio gatvelės, jausitės lyg patekę kiek į kitą – sustabdyto laiko erdvę, kurioje tampa svarbus kiekvienas poskonis, kvapas, derinys, spalva ir net garsas, kurioje maloniai susimaišo žmonių pašnekesiai su pagarbia skanaujamam maistui pritinkančia tyla.

„Numan“ restoranas Kaune

Noras ugdyti Kauno publikos skonį, atverti didesnę įvairovę, pratinti prie nestereotipinio požiūrio, maisto, kaip eksperimento suvokimo – tokios tebėra „Numan“ ištakos, tačiau prie komandos prisijungęs naujas virtuvės šefas Adomas Jegnoras šiai vietai siūlo naują kryptį – rafinuotą paprastumą.

Virtuvės šefas Adomas Jegnoras

„Man svarbiausia – kokybiškas produktas ir galimybė jį atskleisti per savitą paruošimo ar pateikimo būdą. Tarkim, burokėlis, įprasta daržovė, bet gali nustebinti, jei bus paruoštas netikėtu būdu ar įgis visiškai kitą poskonį neįprastame derinyje“, – šypsosi A. Jegnoras, pagrindinių paslapčių išmokęs dirbdamas garsiame Vilniaus restorane „Stebuklai“, o vasarą išgarsėjęs savo sukurta autorine virtuve Nidos restorane „Fisheria“. Pasibaigus vasaros sezonui Adomui teko rinktis tarp grįžimo į Vilnių ir netikėto pasiūlymo – dirbti Kaune. Surizikavo ir štai jo kurti patiekalai – kauniečių arbitražui.

„Numan“ restoranas Kaune

Dienos pietų pasiūlymai

Restorano naujiena – dienos pietų pasiūlymai. Ketvirtadienio popietę virtuvės šefas dienos pietų gamino kvapnų grybų ir špinatų užkandį, sušildantį sultinį su frikadelėmis, pagrindinį patiekalą – šamo gabalėlius su brokoliais, o pietų finalui – saldžiarūgštį morkų ir šaltalankių ledų desertą.

„Numan“ restoranas Kaune

Jei nesate itin alkani, galite rinktis du ar tik vieną patiekalą iš dienos rinkinio. Atitinkamai sumažės ir dienos pietų kaina: dienos sriuba kainuoja 3, užkandis 5, pagrindinis patiekalas 7, desertas – 3 eurus.

„Numan“ restoranas Kaune

Atskiru sakiniu derėtų paminėti čia specialiai gaminamas sultis – burokėlių, maišytų su obuoliais ir citrinomis arba ananasų, imbiero ir agurkų sulčių derinį.

Renkasi gaminti inovatyviai

„Man patinka žmones kviesti išbandyti kažką netikėto, įdomaus, neragauto arba atrasti iš naujo pamirštus produktus. Pavyzdžiui, kiaulienos šoninė, pasiūlymą iš jos įtraukiau į naująjį meniu, kurį pasitvirtinome sausį. Kiauliena nepagrįstai nuvertinta, žiemą jos patiekalai labai skanūs ir šildantys“, – sako A. Jegnoras.

„Numan“ restoranas Kaune

Dar šio šefo virtuvę galima būtų pavadinti inovatyvia, nes jis ieško naujų, įdomių patiekalų derinių, receptų – keičia požiūrį, nusistovėjusias normas. „Gastronominė edukacija yra viena iš visuomenės kultūros sričių, o valgymas – vienas populiariausių laisvalaikio praleidimo formų“, – intriguoja A. Jegnoras.

Restorano užkandžių kainos svyruoja nuo 6 iki 10 eur, pagrindinių patiekalų - 14, 18 ar 28 eurai. Restoranas dirba nuo 12 val. Darbo dienomis pietaujama iki 15 val., o vakarieniaujama iki 22 val. Penktadieniais ir šeštadieniais darbo laikas ilgesnis - iki vidurnakčio.