aA
Sostinėje įsikūręs restoranas ir romo baras „Rhum room“ pakvietė susipažinti su atsinaujinusiu maisto ir kokteilių meniu. Vilniaus senamiestyje įsikūrusiame restorane sklandė Karibų dvasia ir skambėjo gyva muzika. Vakaro nepraleido ir žinomi svečiai, kurie mėgavosi maistu ir gėrimais.
Karibų virtuvės restorano vakarėlyje – neįprasti patiekalai ir žinomi veidai
© Organizatorių nuotr.

Vienintelis Karibų restoranas Lietuvoje

„Esame vienintelis restoranas Lietuvoje, kuris siūlo Karibų jūros regiono virtuvės patiekalus. Prasidėjus rudeniui, restorano meniu buvo šiek tiek atnaujintas. Jame atsirado daugiau tradicinių Karibų skonių. Žinoma, liko klasikiniai, klientų jau pamėgti patiekalai. Nuo šiol kiekvieną paskutinį mėnesio sekmadienį kviesime kartu švęsti Karibų ritmu. Juk ši savaitės diena skirta susitikimams su šeima, draugais ir geram maistui“, – kalbėjo restorano virtuvės šefė Rugilė Gečaitė.

Karibų virtuvės restorano vakarėlyje – neįprasti patiekalai ir žinomi veidai
Karibų virtuvės restorano vakarėlyje – neįprasti patiekalai ir žinomi veidai
© Organizatorių nuotr.

Kviestiniai renginio svečiai galėjo pirmieji įvertinti naujuosius patiekalus. Pagyrų sulaukė plantanų sriuba, kurioje susitiko kokosų pienas, karis, lengvas plantanų saldumas ir bananas. Tam, kad sriuba dar labiau primintų Karibus, joje atsirado česnakinės krevetės. Komplimentais buvo apipiltos ir midijos su chorizo dešra. Tai – saldžiai, aštriai ir rūgščiai prisotintos midijos. Patiekale susijungė Karibų ir ispaniški skoniai. Mėsos mylėtojai galėjo paragauti dūminio jautienos išpjovos kepsnio su aštriai saldžia glazūra ir troškintomis daržovėmis.

Karibų virtuvės restorano vakarėlyje – neįprasti patiekalai ir žinomi veidai
Karibų virtuvės restorano vakarėlyje – neįprasti patiekalai ir žinomi veidai
© Organizatorių nuotr.

Renginio nepraleido ir gardžiam maistui neabejingos garsenybės. Stilingame vakare pasirodė tinklaraštininkė Simona Burbaitė, mados industrijos ekspertas Arnoldas Remeika, modelis ir didžėja Akvilina Ubartaitė, buvusi laidų vedėja Agota Mašanauskaitė, stilistas ir papuošalų kūrėjas Sigitas Praspaliauskas, balerina Kristina Tarasevičiūtė, dainininkas Petras Daunys, renginių organizatorė Rasa Arlauskienė ir kiti svečiai.

S. Burbaitė – restoranus renkasi ypatingoms progoms

Renginyje kalbinta S. Burbaitė pasakojo, kad šiame restorane ji apsilankė pirmą kartą. Žinoma moteris teigė, kad jai visada malonu Vilniuje atrasti vis naujas vietas, išbandyti meniu. Simona pasakojo dažnai valganti mieste, tačiau brangius restoranus ji renkasi ypatingoms progoms ar savaitgaliams.

Karibų virtuvės restorano vakarėlyje – neįprasti patiekalai ir žinomi veidai
Karibų virtuvės restorano vakarėlyje – neįprasti patiekalai ir žinomi veidai
© Organizatorių nuotr.

„Labai vertinu gerą maistą, draugišką aptarnavimą, stilingą aplinką. Man yra svarbi visuma. Manau, kad jei kiekvieną dieną valgytumei tokiuose restoranuose kaip šis, tai taptų kasdienybe, o ne proga pasilepinti. Apsilankymas gerame restorane man teikia džiaugsmą ir malonumą“, – kalbėjo S. Burbaitė. Renginyje jai labai patiko netikėto skonio sriuba, paprikos su druska, mėgstama saldžioji bulvė, o jautienos išpjovos kepsnio skonis nustebino gerąja prasme.

„Negaliu pasakyti, kurios šalies virtuvė man patinka labiausiai. Daug keliauju, todėl nuvykusi svetur, stengiuosi paragauti ir šalies patiekalų. Mėgstu azijietišką, rytietišką maistą. Man svarbu subalansuota mityba, nes taisyklingai maitinantis, jautiesi gerai. Žinoma, būna išimčių, juk esu žmogus. Kartais pavalgau ir greito maisto restorane, tačiau kitą dieną prastai jaučiuosi. Stengiuosi duoti savo kūnui geriausią, ką galiu. Kūnas man yra tarsi šventovė, norisi jį prižiūrėti“, – sakė S. Burbaitė.

K. Tarasevičiūtė – už pasiekimus save apdovanoja maistu

Vakaro nepraleidusi K. Tarasevičiūtė pasakojo, kad maistas jos gyvenime yra labai svarbus. Kristina neteikia didelės reikšmės restorano interjerui – svarbiausia jai geras maistas. „Esu buvusi Indijoje, todėl įsimylėjau šios šalies virtuvę. Ji man pati gardžiausia. Keliaujant teko ragauti ir Karibų virtuvės. Ji taip pat labai gardi, mėgstu krevetes, kokosų pieną. Neturiu vieno mėgstamiausio patiekalo. Jei man kažkas patinka, galiu tai valgyti kelias savaites, o tada pakeičiu kažkuo kitu”, – juokėsi šokėja.

Karibų virtuvės restorano vakarėlyje – neįprasti patiekalai ir žinomi veidai
Karibų virtuvės restorano vakarėlyje – neįprasti patiekalai ir žinomi veidai
© Organizatorių nuotr.

Pavalgyti į restoranus Kristina užsuka esant svarbioms progoms. Dar būdama vaikas ir besimokydama baleto mokykloje, K. Tarasevičiūtė žinojo, kad vakarienė restorane simbolizuoja šventę. „Kažką pasiekusi mėgdavau save apdovanoti geru maistu. Ši tradicija yra likusi iki šių dienų”, – pasakojo žinoma mergina.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(6 žmonės įvertino)
1.6667

Prancūzų šefas pademonstravo, kaip teisingai reikia paruošti midijas (32)

Prancūzų šefas Olivier Criou pademonstravo, kaip teisingai reikėtų paruošti midijas. Jas jis...

Lietuvių įpročiai vestuvių metu stebina: išdavė, kiek jaunieji išleidžia vienam žmogui vien maistui (68)

Vasara ir ankstyvas ruduo Lietuvoje – pats vestuvių karštymetis, šiuo laikotarpiu jų keliskart...

Rudens įkvėptos skonių variacijos: sukūrė įspūdingus patiekalus (4)

Kaune, „Žalgirio“ arenos restorane „Sala“, Lietuvos virtuvės šefai kartu su visuomeninio...

Receptas skubantiems: gaminimo trukmė — 1 minutė, prireiks vos kelių produktų (18)

Kaip pamaitinti didelę kompaniją vos per vieną minutę? Šis bet kada užgriuvus draugams...

Vilniaus širdyje – prancūziška dvasia alsuojantis skonių festivalis (7)

Antradienį Vilniaus paveikslų galerijos kieme – šurmulys ir triukšmas: čia vyksta prancūziško...

Top naujienos

Rinkimų rezultatai aiškūs: pergalė konservatorių rankose, nepavyko nei Janutienei, nei Paluckui atnaujinta 22.51 val. (512)

Aštuntą valandą vakaro uždarius balsadėžes buvo pradėti skaičiuoti rinkimų į...

Vienas skandalingiausių imperatorių istorijoje: garsėjo ne orgijomis, o sadistišku žiaurumu (35)

Legendos byloja, kad liūdnai pagarsėjęs Romos imperatorius Kaligula buvo toks pamišęs, kad...

Į Lietuvą atslenka arktinis anticiklonas – pokyčius pajusime jau savaitės pradžioje (6)

Šiandien jau iš pat ryto pajausime orų pasikeitimą: debesys išsisklaidė, oras išsausėjo,...

Išrinkti trys nauji Seimo nariai: kas jie tokie (52)

Sekmadienio vakarą antrojo rinkimų į atsilaisvinusias vietas Seime turo metu rinkėjai trijose...

Ši karta jau gimė su telefonu rankose: bankai jau turi planus dar neišnaudotai paauglių rinkai (32)

„ Revolut “ paleidžia bankininkystės programėlę tiems, kam dar nėra 18-os: žmonėms, iš...

Jonaitis po kovos su Janutiene: mane sveikina, kad nugalėjau velnią (57)

Žiemgalos vienmandatėje rinkimų apygardoje Seimo nario rinkimus laimėjęs socialdemokratas...

Nesėkmę rinkimuose patyręs Paluckas įvardijo rezultatų priežastis (65)

Rinkimuose į atsilaisvinusias vietas Seime konservatorių oponentei nusileidęs Lietuvos...

Venckienė: vienintelis dalykas, kurio bijo Lietuvos valdžia – viešumas (557)

„Ji rami, nusiteikusi bet kam, kas gali nutikti, – po susitikimo su jau pusantrų metų Jungtinių...

Rinktinės žaidėjus pagyręs Jasikevičius: esame bandymų stadijoje (17)

„Betsafe-LKL“ čempionas Kauno „Žalgiris“ titulo gynybą pradėjo svečiuose 94:63...

Net 7 kartus teistą kalinį pabandė integruoti į visuomenę, bet šis pabėgo: policija paskelbė specialią operaciją (120)

Po visuomenę pribloškusios istorijos, kai paspruko laisvėje dirbęs dėl pasikėsinimo nužudyti...