aA
Vienas geriausių Lietuvos restoranų „Stebuklai“ (2016 metais jis buvo pripažintas nr.1 „Lietuvos geriausiųjų restoranų“ rinkimuose) socialiniuose tinkluose paskelbė, jog nuo šiol jis bus atviras uždariems renginiams, kas mėnesį šefas Martynas Praškevičius pristatys po naują patiekalą, o prie naujos komandos prisijungė žinoma interjero dizainerė Viktorija Emde bei tinklaraštininkė ir someljė Urtė Mikelevičiūtė.
Šventinis stalas su naujais patiekalais
Šventinis stalas su naujais patiekalais
© Organizatorių archyvas

Restorano meniu – visų pamėgta klasika ir naujienos

Atnaujintame restorano meniu lieka klasikiniai, visų pamėgti patiekalai. „Svečiai dievina mūsų ant grotelių keptą aštuonkojį, buratą su pistacijų kremu, legendinį tuno tartarą, be abejo, vėlyvųjų pusryčių patiekalus, tad nutarėme juos palikti meniu. Be abejo, šalia integruosime keletą šefo Martyno Praškevičiaus kurtų naujienų”, – komentavo naujoji restorano vadovė Živilė.

Aštuonkojis
Aštuonkojis
© Organizatorių archyvas

Kas mėnesį – po naują šefo Martyno Praškevičiaus patiekalą

Restorano virtuvės idėjinis šefas Martynas Praškevičius kiekvieną mėnesį siūlys po specialų patiekalą. Jau dabar meniu atsirado marmurinio ešerio cevičė su kokosų salsa ir avokadais bei ėriuko kulnas su Porto vyno padažu.

Paklaustas, ar nauji patiekalai ilgainiui atsiras bendrame meniu, Martynas atsakė: „Labiausiai pamiltus svečių patiekalus įtrauksime į naują meniu, o kai kurie bus kuriami tam, kad atsispindėtų sezoniškumą ar pradžiugintų mėgstančius išbandyti naujoves. Jų siūlysime ir daugiau – nuo naujųjų metų atsiras žuvies dieną, didesnis dėmesys bus skiriamas maisto ir gėrimų deriniams”.

Restorano šefas Martynas Praškevičius
Restorano šefas Martynas Praškevičius
© Organizatorių archyvas

Ketvirtadienis – žuvies diena

Naujieji restorano bendrasavininkai jau turi šviežios žuvies restoraną Nidoje. Tad pamatę svečių norą ir poreikį kokybiškiems žuvies patiekalams, ketvirtadieniais nuo naujųjų, jie kvies į žuvies dieną.

„Mes matome, jog vis daugiau svečių mėgsta ir prašo kokybiškų žuvies patiekalų. Visų antra, norime įvesti papildomų tradicijų ir savaitės dienomis, ne tik rinktis savaitgalio vėlyviesiems pusryčiams. Tad nuo šiol ketvirtadieniais bus galima paragauti vis naujų žuvies patiekalų”, – komentavo restorano bendrasavininkė Viktorija, dar šią vasarą pakvietusi į naują žuvies restoraną Nidoje „Fisheria”.

Tuno tartaras
Tuno tartaras
© Organizatorių archyvas

Restorano erdvė atvira renginiams

Restorano atstovai pareiškė, jog nuo naujo sezono vieta bus atvira renginiams. „Dėl didžiulio susidomėjimo rengti vestuves ar daryti privačias šventes, verčiame naują lapą ir nuo šiol būsime atviri priimti uždaras grupes“, – pasakojo naujasis vietos renginių organizatorius Paulius.

Atnaujinta vyno korta ir someljė paslaugos

Prie stipriai atsišviežinusios komandos, prisijungia ir restoranų konsultantė, tinklaraštininkė ir vyno žinovė Urtė Mikelevičiūtė. „Kai „Stebuklai“ man pasiūlė atnaujinti vyno kortą ir pakvietė kai kuriais vakarais padirbti kaip someljė, – net neabejodama atsakiau taip. Su vyno kortų kūrimu, degustacijomis dirbu jau daug metų, vynas yra mano širdyje. O kaip tik neseniai pagalvojau, jog labai pasiilgau restoraninio zavalo”, – komentavo prie atnaujintos komandos prisijungė Urtė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Italijoje gyvenantys lietuviai siunčia žinutę tautiečiams: taupyti žaliajam auksui – tai vogti pačiam iš savęs (211)

Meilę Italijai – jos architektūrai, madai ir šios šalies maistui jaučia daugelis lietuvių. O...

Kaip stintas gaudė ir valgė kuršiai: neišpasakytą žuvelių naudą vertina ir šiais laikais (45)

Nuo senų senovės Aistmarių ir Kuršių marių žvejai žiemą stintas į pašautus po ledu tinklus...

Tomas Ramanauskas sudarė geriausių vietų pavalgyti sąrašą Lietuvoje vadovas, ką verta išbandyti naujo (87)

Lietuvos reklamos kūrėjas ir kūrybingumo dėstytojas Tomas Ramanauskas surikiavo praėjusiuosius...

Šių metų maisto tendencijos – kokie valgymo įpročiai keisis? (3)

Maisto kultūra ir valgymo įpročiai bei požiūris į maistą neišvengiamai kinta kartu su...

Maisto kritikė Urtė Mikelevičiūtė papasakojo, ką valgysime 2021-aisiais kai kurių šalių patiekalai mus nustebins (102)

Neįprasti metai buvo 2020-ieji ir maisto atžvilgiu. Didžiąją laiko dalį restoranai ir kavinės...

Top naujienos

Navalną Maskvoje jau sulaikė pareigūnai: aš nieko nebijau, viskas sufabrikuota Vnukovo oro uoste tęsiasi areštai, atnaujinta 21.11 (2218)

Kremliaus kritikas Aleksejus Navalnas sekmadienio vakarą grįžo į Maskvą iš Vokietijos. Oro uoste...

Vakcinų ringe – italai: „ReiThera“ skiepai iš gorilų adenoviruso – po 5 eurus (175)

Europai trūksta patikimų ir pigių vakcinų nuo COVID-19 ? Italija skelbia: tokių vakcinų bus,...

Savaitės orai: po šalčio bangos – staigus atšilimas (9)

Iš šiaurinių platumų savaitgalį prasiveržęs senai neregėtas šaltis, pamažu silpnina savo...

Kryžkelėje tarp Amerikos ir Lietuvos atsidūrusi intymaus prekės ženklo įkūrėja: ten visiškai kitokios žaidimo taisyklės (24)

Gyvenimas mėgsta siurprizus. Kartais renkantis kur gyventi, o kartais – kokio verslo imtis. Taip...

Pavydo apakintas vyras griebėsi keršto: norėjau, kad visa giminė sužinotų tiesą (147)

Dėl nuolat naudojamo smurto mylimosios atstumtas vyras niekaip negalėjo susitaikyti, kad šį...

Vaikui suskaudo dantį, todėl prireikė skubios pagalbos: motina neteko amo pamačiusi, kiek turės sumokėti (1030)

Dviejų vaikų mama dėl savaitgalio įvykių atsidūrė beviltiškoje situacijoje. Sausio 9 d. vakare...

Lietuva ragina įvesti ES sankcijas Rusijai dėl Navalno sulaikymo (665)

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pareiškė, kad Europos Sąjunga turėtų...

Eksperimentas virtuvėje. Jautienos steiką iškepė pagal restorano šefo receptą: vienas papildomas ingredientas išgelbėjo viską (46)

Pabandėme pagaminti jautienos kepsnį pagal dar vieną lietuvių šefo Mariaus Paplausko iš...

Anglijoje nužudytas treneris iš Lietuvos: vienas užpuolikų smogė plaktuku, kitas puolė kardu (118)

Penktadienį teisme kaltais dėl žmogžudystės pripažinti du vyrai, Anglijoje, Piterbore, vasarą...

Būsite viena koja priekyje: štai jie – batai, kurie bus madingiausi artimiausią pusmetį 12 modelių (52)

„Dėmesio renkantis batus niekada nebus per daug. Pernelyg daug moterų galvoja, kad jos...