aA
Argi ne gera turėti greitą receptą – tarsi kokį paruoštuką – kai užklumpa netikėti svečiai ar tiesiog tarpušvenčiu jau nebežinai, ko norisi. Išradingasis kulinaras Alfas siūlo staigų receptą – sparnelių net nereikės marinuoti!
Sparneliai pagal Alfą Ivanauską
Sparneliai pagal Alfą Ivanauską
© Virtuvės mitų griovėjų nuotr.

Vištienos sparneliai, kurių nereikės iš anksto marinuoti


Marinatui:

  • 200 g šaldytų vyšnių
  • 50 ml sojų padažo
  • 30 ml balzaminio acto
  • 30 ml aliejaus
  • 1 šaukšto rūkytos saldžiosios paprikos
  • 1 šaukštelio aitriųjų paprikų miltelių
  • 1 šaukšto arabiškų prieskonių (kuminas, kalendra, paprika, česnako granulės, raudonėlis)
  • 1 šaukštelio druskos


1. Visus marinato ingredientus sumaišykite. Į jį sudėkite sparnelius. Sparnelius kartu su visu marinatu sudėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Galite palikti 2–3 val. arba kepti iš karto.

2. Kepkite apie 35 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kartkartėmis patepdami susidariusiu padažu.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(25 žmonės įvertino)
4.0000

Mitybos specialistė išaiškino, į ką būtina atkreipti dėmesį perkant varškės sūrelius (33)

Varškės sūrelis – skamba kaip kažkas labai gero ir skanaus iš vaikystės. Šiai asociacijai...

Birštono svečius nustebino unikalus renginys – patyriminė degustacinė vakarienė (6)

Kamerinis, minimalistinio stiliaus restoranas „ Moon “ „Vytautas Mineral SPA“ poilsio...

Virtuvės „popiežiumi“ praminto kulinaro restoranas neteko trečios „Michelin“ žvaigždutės (22)

Garsiojo prancūzų virtuvės šefo Paulio Bocuse'o (Polio Bokuso), kuris mirė prieš dvejus metus,...

Garsiausi šefai šį patiekalą apibūdina kaip blogiausią ir šlykščiausią dalyką, kokį yra valgę: vietiniai valgo pasigardžiuodami (35)

Hákarl – daug amoniako turintis patiekalas, pagamintas iš nuodingos mėsos . Šefas Gordonas...

Jautienos kepsneliai su gorgonzolos sūriu: nedaug ingredientų, o rezultatas – stebinančiai gardus (7)

Italų virtuvės šefas Gian Luca Demarco pasiūlė itin greitai pagaminamą patiekalą –...

Top naujienos

Aplankė vieną uždariausių pasaulio valstybių: pažįstamiems buvo sunku patikėti, kad ten keliauju (130)

„Welcome to Arabia! “, – karts nuo karto išgirstu iš nuoširdžiai besišypsančių...

Tikra legenda, kuri aikštėje lietuvius skriaudė, o už jos ribų – glostė laida „Krepšinio zona“ (54)

2020-ieji krepšinio pasauliui prasidėjo tiesiog tragiškai: po ilgamečio NBA komisaro Davido Sterno...

Giedrius Drukteinis

Du būdai, kaip mums atsikratyti nepakantumo svetimam turtui ir sėkmei (4)

Kai išmintingi žmonės pradeda kalbėti apie Lietuvos visuomenės problemas, greitai galima...

Birutė Navickaitė pakliuvo į absurdišką situaciją: neturėdama vairuotojo pažymėjimo ir automobilio pradėjo gauti baudas (71)

Palangiškė Birutė Navickaitė sako, kad sunku ir patikėti, į kokią absurdišką situaciją ji...

Orai: naujas ciklonas atneš eilinę kritulių bangą (2)

Šiandien prie mūsų krašto iš vakarų priartės naujas Atlanto ciklonas. Vakariniuose rajonuose...

Darželyje sriuba apsipylusi trimetė patyrė antro laipsnio nudegimą: mama netiki darželio direktorės versija

Į darželį trimetę dukrą nuvedusi mama nė neįtarė, kad po kelių valandų su ja dėl patirto...

Stilistė papasakojo, į ką reikia atsižvelgti renkantis džinsus: viena detalė gali sugadinti visą įvaizdį (43)

Jei paprašytume jūsų įvardinti pagrindinį spintos drabužį, kas tai būtų? Mes nemirktelėję...

Lietuvis sukūrė už širdies griebiantį vaizdo klipą apie Bryantą (92)

Lietuvis Giedrius Šiškovas , interneto platybėse žinomas „Gidranity“ pseudonimu, sukūrė už...

Kameros įamžino neįtikėtiną vairuotojų žioplumą: situacijos primena veiksmo filmus (11)

Pašalinė veika prie vairo ir išsiblaškymas neretai vairuotojams sukelia nemažai streso, kai...