aA
Ar žinote, kur skaniai papusryčiauti Palangoje? Po siautulingo savaitgalio nėra nieko geriau nei sotūs, skanūs ir dvasios būseną po ilgojo savaitgalio pataisantys pusryčiai.
Restoranas 4
© DELFI / Modesta Meškė
Restoranas 4
Restoranas 4
© DELFI / Modesta Meškė

Dažniausiai vėlyvieji pusryčiai vyksta savaitgaliais. Šį kartą sekmadieninio bruncho nuvykome į vietinio palangiškio parekomenduotą restoraną „4“, kurį nesunku atrasti vaikštinėjant Basanavičiaus gatve. Perėjus upelį per tiltelį ir įsukus į Birutės alėją – jau matyti šio restorano terasa.

Restoranas 4
Restoranas 4
© DELFI / Modesta Meškė
Restoranas 4
Restoranas 4
© DELFI / Modesta Meškė

Čia vėlyvieji pusryčiai vyksta kiekvieną šeštadienį ir sekmadienį nuo 11 iki 14h.

Rinktis galite iš brunch meniu, kurį sudaro keletas skirtingų „Benedikto“ kiaušinių, omletai ir rytiniai desertai. Taip pat ir gėrimai.

Iš meniu užsisakėme brangiausią „Benedikto“ kiaušinį – Benediktas meksikietis, kuris kainavo 7,50 euro. Sluoksniuotą omletą su Parmos kumpiu. Visų omletų kainos vienodos – 5,50 euro. Ir iš desertų meniu pigiausiai kainuojantį maistą – sviestinius ragelius su džemu ir karšto šokolado putėsiais. Jų kaina – 4,50 euro.

Restoranas 4
Restoranas 4
© DELFI / Modesta Meškė

„Benediktas“ buvo patiektas labai išvaizdus ir kuo puikiausio skonio. Tiems, kas mėgsta meksikietiškus prieskonius, jis tikrai patiks. Minkštas, puikiai tekantis kiaušinio trynys ant beigelio, su jaučio žandu, chorizo dešra ir kitais ingredientais buvo idealus pasirinkimas ryto metu.

Restoranas 4
Restoranas 4
© DELFI / Modesta Meškė

Prisipažinsiu, kad omletams ir įvairiais būdais ant keptuvės kepamiems kiaušiniams – aš labai priekabi ir reikli. Tad šis sluoksniuotas omletas su Parmos kumpiu, kuo puikiausiai įtiko mano skonio receptoriams. Šalia esančios patiektos šviežios daržovės – agurkų ir pomidorų salotos gal ir atrodo kiek buitiškai, tačiau vasaros metu tas lietuviškų daržovių skonis puikiai atgaivina gomurį. O viską užkąsti galima šilta namine, dar mielėmis kvepiančia duonele su grūdais.

Restoranas 4
Restoranas 4
© DELFI / Modesta Meškė

Sviestiniai rageliai buvo itin traškūs, šalia patiektas raudonųjų uogų džemas ir karšto šokolado putėsiai nepriekaištingai tiko, net nereikėjo papildomai sviesto, kurį taip mėgstu ant jų tepti.

Restoranas 4
Restoranas 4
© DELFI / Modesta Meškė

Šį kartą neužsisakėme jokių gėrimų, tačiau iškart mums pasiūlė stalo vandens, kuris nieko nekainavo.

Restoranas 4
Restoranas 4
© DELFI / Modesta Meškė

Už visus pusryčius dviem asmenims sumokėjome 17,50 euro.

Restoranas 4
Restoranas 4
© DELFI / Modesta Meškė

Na, drįstu teigti, kad, jei atsibodo riebaluose pritvinkęs tradicinis Palangos maistas bei norite skaniai ir padoriai papusryčiauti – ši vieta jums tikrai patiks, nes pajusite išskirtinumą šiame kurorte ir pasidžiaugsite pinigus išleidę už kokybę.

Pasirodo, šventinių Joninių dieną vėlyvųjų pusryčių, kaip ir šeštadienį ar sekmadienį – dar gausite.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(44 žmonės įvertino)
2.5682

Patarimai, kaip panaudoti sudžiūvusią duoną, kad jos nereikėtų išmesti 5 skanios idėjos (7)

Vienas didžiausių šių dienų socialinių iššūkių – sumažinti išmetamo maisto kiekius. Jis...

Atgimstančiame „Paupio“ rajone kursis Italijos virtuvės puoselėtojai

Vilniaus Senamiestyje atgimstančiame „ Paupio “ rajone įsikurs Italijos virtuvės puoselėtojų...

Miestiečiai iš sostinės plūsta į kaimą valgyti vėlyvųjų pusryčių, kokių dar neragavo (62)

Prieš daugiau nei devyniolika metų, kai įžengėme į šį tūkstantmetį, kai kiekybė paėmė...

Pirmą kartą šalies istorijoje lietuvė pateko į stipriausių pasaulio barmenų trejetuką (28)

Kasmet organizuojamuose barmenų čempionatuose norinčių dalyvauti netrūksta. Pirmą kartą šalies...

Italas išaiškino, kaip Lietuvos picerijoje atpažinti tikrą kokybišką picą (63)

Pica – vienas populiariausių ir dažniausiai aptarinėjamų itališkos virtuvės šedevrų....

Top naujienos

Apsilankė legendiniuose Šventosios nameliuose: taupūs žmonės už tokią kainą čia gali praleisti visą savaitę (10)

Vasara – tikras atostogų metas, kai daugelis žmonių renkasi, kur praleisti laisvas dienas, o gal...

Išnarpliojo didžiąją Trakų paslaptį: požiūris į kibinus pasikeitė visam gyvenimui (58)

Svajodami apie oro kondicionierių, atsliūkiname prie savo pagrindinio tikslo – Trakų pilies ....

Gyvai / Lemiamas Europos lygos mūšis: „Žalgiris“ – „Honved“ tiesioginė rungtynių transliacija

Europos lygos pirmo atrankos etapo atsakomosiose rungtynėse Vilniaus „Žalgiris“ namuose priima...

Pasipiktino internetinių parduotuvių „administraciniu mokesčiu“: gal greitai turėsime mokėti ir už orą? (172)

„Pastebėjau, kad „ Pigu.lt “ pradėjo taikyti mistinį „Administracinį mokestį“ (2.99...

Įsileido į vieną prašmatniausių sostinės erdvių: toks projektas – pirmasis Vilniuje (13)

NT bendrovės „ Eika “ projektuojamo „ Live Square “ projekto darbai jau juda link pabaigos....

Gyvai / „Kitokie pasikalbėjimai“ su Vaidu ir Klajumu

Jeigu galvojate, kad broliai Lavrinovičiai yra didžiausias duetas-nesusipratimas Lietuvoje, tai...

Vijūnėlės dvaras jau pradėtas ardyti (155)

Savaitgaliais į Druskininkus suvažiuojantys poilsiautojai skuba gal jau paskutinį kartą pamatyti...

Putinas pasais apdalins dar daugiau rytų Ukrainos gyventojų (65)

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį pasirašė įsaką, kuriuo Rusijos pilietybę...

Vasara trumpam sugrįžta: vėl bus +29 (44)

Penktadienį mūsų regione stiprės aukštesnio slėgio sritis, bet rytinė šalies pusė dar jaus...

Gatvę perbraižė, kliūtį paliko – KET pažeidėjais tapo visi, važiavę pro šalį (27)

Vieną Vilniaus gatvę kelininkai perbraižė ir pakeitė jos žymėjimą. Tačiau ryškiomis...