Virtiniai dziaozi

Sutinkant kinų Naujuosius metus šie patiekalai atneš sėkmę

Per kinų Naujuosius metus žmonės valgo virtinius dziaozi – jie simbolizuoja turtą ir ilgaamžiškumą. Virtiniai dažniausiai būna apskriti – panašūs į monetas.

Vieningumo, bendrumo padėklas


Šiame padėkle – aštuoni užkandžiai. Pavyzdžiui, pekano riešutai, lazdyno riešutai, migdolai, moliūgų sėklos, džiovintos slyvos, abrikosai, figos, kokie nors saldumynai ar pan. Visa tai simbolizuoja gerovę, klestėjimą. Tokį padėklą galima patiekti svečiams ar supakuoti ir dovanoti. Apelsinai, didieji greipfrutai, jei dėsite jų ant padėklo, pritraukia turtą, vaisingumą.

Žuvis

Asociatyvi nuotr.

Naujametinė vakarienė neįsivaizduojama be žuvies. Ji reikalinga, kad išvengtume įvairių problemų – išplauktume iš jų tarsi žuvys vandenyje.

Antis

Kepta antis

Kepama visa antis, ji, kaip ir žuvis, simbolizuoja geresnius, sėkmingesnius būsimus metus.

Sriuba – „Paukščio lizdas“

Sutinkant kinų Naujuosius metus šie patiekalai atneš sėkmę

Tokia sriuba – ilgaamžiškumo ir gerovės simbolis, todėl kinai neįsivaizduoja be jos šventinio naujametinio stalo.

Ryžių desertas

Sutinkant kinų Naujuosius metus šie patiekalai atneš sėkmę

Desertas iš ryžių miltų, krakmolo, druskos, cukraus ir dar kokių nors ingredientų. Šie paplotėliai turi 3 000 metų senumo tradiciją. Tikima, kad jie prišaukia sėkmę.

Sutinkant kinų Naujuosius metus šie patiekalai atneš sėkmę

Makaronai

Sutinkant kinų Naujuosius metus šie patiekalai atneš sėkmę

Tie, kas nori ilgai gyventi, Naujųjų metų išvakarėse turėtų valgyti makaronų. Azijoje žmonės praktikuoja tokį ritualą – jie tiki, kad makaronų patiekalai pritraukia ilgaamžiškumą. Ryžių miltų makaronai ilgi, bet valgydami jokiu būdu nesmulkinkite jų šakute ar peiliu, dėkite visus į burną ir kramtykite.

Daržovių troškinys „Budos gardėsiai“

Sutinkant kinų Naujuosius metus šie patiekalai atneš sėkmę

Vegetarinis troškinys – populiarus kinų naujametinio stalo patiekalas.

Ir dar keli patarimai, kaip prišaukti sėkmę kinų Naujųjų metų išvakarėse:

-Virtuvė – viena iš svarbiausių patalpų namuose, čia gaminamas maistas, čia visi susirenka valgyti, todėl labai svarbu, kad šaldytuvas ir virtuvė visada būtų švarūs. Išmeskite pasenusio galiojimo produktus, nupirkite naujų naujametinei vakarienei gaminti. Pirmas 15 kinų Naujųjų metų dienų šaldytuve turi būti daug šviežių produktų.

-Suaktyvinkite namų centrą – ant stalo padėkite apelsinų ar citrinų lėkštę, žvakių, vandenį simbolizuojantį daiktą, geltoną kristalą ir kokį nors metalinį objektą. Šie dalykai įkūnija penkias stichijas – ugnį, žemę, metalą, vandenį ir medį ir neša sėkmę.

-Nauji paveikslai o ypač šeimos narių nuotraukos pritraukia gerovę. Puiku, jei rėmeliai – aukso spalvos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)