„Jau trečius metus iš eilės stengsimės išjudinti Vilnių, tačiau nusprendėme, kad laikas kelti kartelę aukščiau“, – sako „Sustainable Gastro“ savininkė ir renginio organizatorė Jennifer Avci.

Šiemet restoranų safaryje varžysis tik geriausi miesto restoranai ir barai, garsėjantys aukštos klasės virtuve (fine dining).

Šiemet restoranų šefai stengsis nustebinti savo išradingumu – bandys įdarbinti visus svečių pojūčius – uoslę, klausą, regą, lytėjimą ir, žinoma, skonį. Taip jie meta iššūkį ir sau, ir vienas kitam.

„Sunkiausia yra nuspręsti, kurį iš dviejų maršrutų pasirinkti – geltoną ar žalią. Abu siūlo nuostabius patiekalus ir gėrimus, į abu įtraukėme geriausius miesto šefus ir restoranus, tad konkurencija didžiulė“, – apie renginį kalba J. Avci, kviečianti vilniečius ir gero maisto entuziastus praleisti įspūdžių kupiną vakarą su draugais ir artimaisiais.

Šiemet renginio dalyviai, pasirinkę geltonąjį maršrutą, bus kviečiami užsukti į restoranus „Dine“, „Ertlio namas“, „Trinity“ ir „Nomads“. Nusprendusiems rinktis žalią maršrutą duris atvers „Amandus“, „Dublis“, „Saula“, „Time“ ir „Alchemikas“.

„Dalyviai naudosis programėle, kurioje esantis unikalus kiekvieno dalyvio kodas bus nuskenuojamas įeinant į restoraną. Kiekvieną restoraną taip pat bus galima vertinti – taip bus išrenkamas laimėtojas“, – sako organizatorė.

Kartu ji pažymi, kad šie renginiai organizuojami ne tik norint gyventojus supažindinti su naujais restoranais ar virtuve, bet ir skatinti organiškų ir vietinių produktų naudojimą maisto gamyboje, kartu stengiantis išvengti maisto išmetimo ir didelės taršos.

Norintys dalyvauti kulinariniame safaryje turės įsigyti bilietus renginio svetainėje. Bilietų kaina 23–28 Eur.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)