aA
Vietoje daugiau nei 10 metų Šnipiškėse gyvavusio ir gerai žinomo restorano „Barcelona“, kuriame dominavo ispaniška virtuvė, dabar galite rasti paragauti gruziniško maisto. Praėjusių metų pabaigoje restoranas „Sakartvelo“ atvėrė duris, kur klientus pasitiko restorano šefai gruzinai – vyras ir žmona.
Sakartvelo restoranas
Sakartvelo restoranas
© DELFI / Modesta Meškė

Tiesa, virtuvės šefai į plačias kalbas nesileido, mat jų darbas – virtuvėje. O apie gruziniško restorano ypatybes papasakojo jo savininkė vilnietė Daiva Narbutienė.

„Mūsų išskirtinumas tame, kad virtuvėje išties dirba gruzinai. O jiems maisto ruošimas – įgimtas kraujyje. Jų patirtis restoranų versle – 20 metų. Gruzijoje jie turėjo nuosavus restoranus. O savo patirtį perkėlė į mūsų restoraną su visais savo receptais“, – teigė restorano savininkė Daiva.

Pasižvalgėme, kokį maistą iš tiesų galima gauti šiame restorane. Taip, čia iš tiesų dominuoja gruziniškas maistas, pavyzdžiui:

Chinkaliai, lietuviškų koldūnų gruziniškas atitikmuo;

Sakartvelo restoranas
Sakartvelo restoranas
© DELFI / Modesta Meškė

Tradiciniai chačapuriai – megruli – iš sluoksniuotos tešlos, adžaruli – su įmuštu kiaušiniu. Tiesa, šis gardumynas nėra priimtinas kiekvienam, nes naudojamas žalias kiaušinis. Tokį patiekalą dažniausiai renkasi tie, kurie jau buvo jį ragavę pačioje Gruzijoje. Yra ir naminis chačapuris su bemiele tešla, ir su špinatais;

Sakartvelo restoranas
Sakartvelo restoranas
© DELFI / Modesta Meškė

Čachochbili – autentiškas gruzinų patiekalas;

Gruziniškos sriubos – charčio, kuri yra gruzinų virtuvės vizitinė kortelė;

Gruziniški limonadai, tokie kaip tarchunas;

Ir daugelio mėgstamas viščiukas tabaka, kurio recepto šefas, deja, neišdavė, nes tai jo autentiškas receptas ir iš Gruzijos atsigabenta paslaptis.

„Grilio patiekalai – populiarūs visoje Europoje, tačiau skoninės savybės ir maisto subtilybės – iš Gruzijos, visos prieskoninės žolelės atkeliauja iš Gruzijos, o patiekalus ruošiame pagal gruziniškus receptus.

Gruzijos virtuvė pasižymi išskirtiniais prieskoniais, troškiniai čašušuli ir čachochbili yra gardinami labai daug žalumynų, kuriuose ir slypi ta gruziniškos virtuvės specifika.

Na, ir desertai, kurie yra iš kitų šalių virtuvių, bet gaminami čia pat vietoje“, – dėstė restorano savininkė.

Pasak jos, daugelis čia užsukančių žmonių yra tie, kuriems teko pabuvoti Gruzijoje: „Keliavo, o tada sugrįžo pas mus, nes Gruzijoje maistas labai patiko ir negali pamiršti tų įspūdžių, todėl ateina pas mus pavalgyti“.

Sakartvelo restoranas
Sakartvelo restoranas
© DELFI / Modesta Meškė

Išskirtinis patiekalas atkeliavęs iš Gruzijos – „Gruzijos ugnys“, skirtas didesnėms lankytojų kompanijoms, kurios gali paragauti įvairios mėsos – avienos, jautienos, kiaulienos ir kalakutienos. Patiekiamas su garnyru ir degančia ugnimi. Viskas kepama ant grilio. Tai yra brangiausias šio restorano patiekalas, kuris kainuoja net 50 eurų.

Sakartvelo restoranas
Sakartvelo restoranas
© DELFI / Modesta Meškė

Tačiau D. Narbutienė teigia, kad tokia pinigų suma – vieniems bus didelė, o kitiems – maža, tad mano, kad kainos ir kokybės santykis pas juos yra tinkamas. „Patiekiamos didelės porcijos už prieinamą kainą“, – teigė restorano savininkė.

Sakartvelo restoranas
Sakartvelo restoranas
© DELFI / Modesta Meškė

Dienos pietų čia nerasite, bet visada visko galima užsisakyti iš pasirinkto meniu. Papietauti galima sumokėjus iki 10 eurų.

„Porcijos yra didelės kaip Gruzijoje, būna, kad žmonės nesuvalgo ir paprašo namo išsinešimui. Jei užsisako sriubą bei pagrindinį patiekalą ir neįveikia – paprašo, kad kitą kartą perspėtume, jog tiek suvalgyti nėra įmanoma“, – šypsojosi restorano savininkė D. Narbutienė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(58 žmonės įvertino)
3.7759

Mitybos specialistė išaiškino, į ką būtina atkreipti dėmesį perkant varškės sūrelius (33)

Varškės sūrelis – skamba kaip kažkas labai gero ir skanaus iš vaikystės. Šiai asociacijai...

Birštono svečius nustebino unikalus renginys – patyriminė degustacinė vakarienė (6)

Kamerinis, minimalistinio stiliaus restoranas „ Moon “ „Vytautas Mineral SPA“ poilsio...

Virtuvės „popiežiumi“ praminto kulinaro restoranas neteko trečios „Michelin“ žvaigždutės (22)

Garsiojo prancūzų virtuvės šefo Paulio Bocuse'o (Polio Bokuso), kuris mirė prieš dvejus metus,...

Garsiausi šefai šį patiekalą apibūdina kaip blogiausią ir šlykščiausią dalyką, kokį yra valgę: vietiniai valgo pasigardžiuodami (35)

Hákarl – daug amoniako turintis patiekalas, pagamintas iš nuodingos mėsos . Šefas Gordonas...

Jautienos kepsneliai su gorgonzolos sūriu: nedaug ingredientų, o rezultatas – stebinančiai gardus (7)

Italų virtuvės šefas Gian Luca Demarco pasiūlė itin greitai pagaminamą patiekalą –...

Top naujienos

Aplankė vieną uždariausių pasaulio valstybių: pažįstamiems buvo sunku patikėti, kad ten keliauju (133)

„Welcome to Arabia! “, – karts nuo karto išgirstu iš nuoširdžiai besišypsančių...

Tikra legenda, kuri aikštėje lietuvius skriaudė, o už jos ribų – glostė laida „Krepšinio zona“ (54)

2020-ieji krepšinio pasauliui prasidėjo tiesiog tragiškai: po ilgamečio NBA komisaro Davido Sterno...

Giedrius Drukteinis

Du būdai, kaip mums atsikratyti nepakantumo svetimam turtui ir sėkmei (4)

Kai išmintingi žmonės pradeda kalbėti apie Lietuvos visuomenės problemas, greitai galima...

Birutė Navickaitė pakliuvo į absurdišką situaciją: neturėdama vairuotojo pažymėjimo ir automobilio pradėjo gauti baudas (76)

Palangiškė Birutė Navickaitė sako, kad sunku ir patikėti, į kokią absurdišką situaciją ji...

Orai: naujas ciklonas atneš eilinę kritulių bangą (2)

Šiandien prie mūsų krašto iš vakarų priartės naujas Atlanto ciklonas. Vakariniuose rajonuose...

Darželyje sriuba apsipylusi trimetė patyrė antro laipsnio nudegimą: mama netiki darželio direktorės versija (347)

Į darželį trimetę dukrą nuvedusi mama nė neįtarė, kad po kelių valandų su ja dėl patirto...

Stilistė papasakojo, į ką reikia atsižvelgti renkantis džinsus: viena detalė gali sugadinti visą įvaizdį (46)

Jei paprašytume jūsų įvardinti pagrindinį spintos drabužį, kas tai būtų? Mes nemirktelėję...

Lietuvis sukūrė už širdies griebiantį vaizdo klipą apie Bryantą (94)

Lietuvis Giedrius Šiškovas , interneto platybėse žinomas „Gidranity“ pseudonimu, sukūrė už...

Kameros įamžino neįtikėtiną vairuotojų žioplumą: situacijos primena veiksmo filmus (11)

Pašalinė veika prie vairo ir išsiblaškymas neretai vairuotojams sukelia nemažai streso, kai...