aA
Italams plaukai šiaušiasi girdint, kaip užsieniečiai skirtingas makaronų rūšis – spagečius, tagletelius, kriaukleles ir kt. – vadina tuo pačiu žodžiu „makaronai“. Tačiau jei čia tik kalbinė klaida, tai nepataisomą nuodėmę darome savo virtuvėse mėgstamiausiai makaronų rūšiai nemokėdami parinkti tinkamo padažo.
Skirtingiems makaronams – skirtingas padažas, arba kodėl Bolonijos padažas netinka prie spagečių
© Shutterstock

Tam tikro padažo skonis geriausiai ir atsiskleidžia tik su jam tinkamai parinktos rūšies makaronais. Norėdami tuo įsitikinti, galite net paeksperimentuoti, pavyzdžiui, paragaukite vieno populiariausių Bolonijos padažo su smulkiais spagečiais ir su stambesniais makaronais, – netruksite įsitikinti, kad pastarieji yra kur kas geresnis pasirinkimas.

Jūsų patogumui dalijamės ne tik pasaulyje mėgstamiausių makaronų padažų receptais, bet ir patogia atmintine, kuria galėsite vadovautis patogiai prisilipdę prie šaldytuvo.

Atmintinę galite parsisiųsti čia.

Skirtingiems makaronams – skirtingas padažas, arba kodėl Bolonijos padažas netinka prie spagečių
© Shutterstock

Makaronai su Marinaros padažu

Sočiam amerikietišku stiliumi ruoštam patiekalui su stambiai pjaustytomis daržovėmis, pavyzdžiui, morkomis ir svogūnais, rekomenduojama rinktis trumpus, bet stambius makaronus, turinčius faktūriškumo (tiks rigatoni, kriauklės formos makaronai ar creste di gallo).

Marinaros padažas

Reikės:

  • 400 g šviežių arba konservuotų pomidorų be odelių savose sultyse
  • 1 raudonojo svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • ryšulėlio šviežių raudonėlių arba bazilikų
  • ryšulėlio petražolių
  • 0,5 a. š. druskos
  • 1 a. š. rudojo cukraus
  • žiupsnelio juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Didelėje keptuvėje arba puode storu dugnu įkaitiname aliejų. Jame apkepiname susmulkintus svogūnus ir česnaką.
  2. Jei naudojame šviežius pomidorus, kryžmai įpjauname jų odelę ir juos trumpam panardiname į verdantį vandenį, tuomet nulupame ir supjaustome. Jei naudojame konservuotus pomidorus, juos taip pat susmulkiname.
  3. Pomidorų masę ant silpnos ugnies verdame apie 20 minučių, kol padažas sutirštėja. Jei pastebime didelių pomidorų gabalėlių, padažą sutriname trintuvu.
  4. Virimo pabaigoje sudedame prieskonines žoleles.
  5. Įberiame druskos, cukraus ir juodųjų pipirų.
www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Laiko stoka pakeitė lietuvių įpročius: pandemija padiktavo naujas pirkimo sąlygas

Dėl pandemijos ir karantino daug žmonių dirba nuotoliniu būdu, vaikai mokosi iš namų, tad tenka...

Keisčiausios duonos kilmės istorijos: kodėl Napoleonui prireikė tokio ilgo prancūziško batono? (7)

Duona mūsų šalyje nuo seniausių laikų turėjo ypatingą reikšmę ir užėmė labai svarbią...

Koks bus pandeminis lietuvių Kalėdų stalas – ar šiemet lietuviai taps gurmanais? (8)

Duomenys rodo, kad dėl pandemijos daugumos pramogų ir kelionių netekę lietuviai šiemet...

Traškūs vištienos sparneliai, dėl kurių „pamesite galvą“ (8)

Visi gerai žinome populiariuosius „fast food“ amerikietiško tipo vištienos sparnelius , dėl...

Iš piloto kabinos – į virtuvę gaminti tradicinio maisto

Darbo netekęs Malaizijos pilotas tapo virėju Kiekvieną rytą Malaizijoje gyvenantis pilotas...

Top naujienos

Rajonas muša koronaviruso rekordus: prašo pagalbos ir žada imtis ypatingai griežtų priemonių (196)

Sekmadienį ryte skubiai susirinkusi Ekstremaliųjų situacijų komisija sprendė, kokių veiksmų...

Lietuviai per šventes nesiruošia likti namuose: sodybas ir viešbučius graibsto jau dabar (170)

Nors situacija šalyje ir pasaulyje vis dar išlieka įtempta, artėjant svarbiausioms metų...

Prieš vizitą Kaune – antra „Barcelonos“ nesėkmė iš eilės ir nebyli Šaro „minutė“ (7)

Ispanijos krepšinio čempionate pralaimėjimą patyrė Šarūno Jasikevičiaus „Barcelonos“...

Buvęs „Grizzlies“ vadovas apie „Pistons“ sprendimą pasikviesti Sirvydį: tai tikriausiai pokštas (59)

NBA pirmenybėse besivaržančio Detroito „Pistons“ klubo sprendimas pasirašyti sutartį su...

Briuselio centre nutrauktas sekso vakarėlis – dalyvavo ir EP narys, Orbano bendražygis (350)

Policijos pareigūnai penktadienio vakarą Briuselio centre nutraukė sekso vakarėlio linksmybes....

Į Lietuvą atkeliauja tikras šaltukas: kai kur pūs stiprus vėjas (4)

Trečiadienį Lietuvos orus lems anticiklono pietvakarinė dalis. Naktis bus nepastoviai debesuota....

Šimonytė: po prezidento filtro partijoms gali tekti iš naujo dalytis ministerijas (169)

Prezidentui Gitanui Nausėdai atmetus kurį nors kandidatą į ministrus, centro dešinės koalicijos...

Paskaičiavo cukraus mokesčio įtaką kainoms: surinkti pinigai galėtų grįžti vartotojams (411)

„Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis pirmadienį Prezidentūroje vykusios...

Į kelią išbėgusį briedį partrenkė „Audi“: gyvūnas negyvas, automobilis suniokotas (148)

Antradienio vakarą kelyje A4 (Vilnius-Varėna), tarp Paluknio ir Vilniaus, automobilis „Audi“...

Profesorius Čaplinskas palygino 3 vakcinas nuo koronaviruso: viena iš jų turi esminį skirtumą (453)

Atrodo, kad vakcina nuo COVID-19 jau beveik ranka pasiekiama, nors daugumos klinikiniai tyrimai dar...

|Maža didelių žinių kaina