aA
Gerą maistą siūlantis jaukus šeimos restoranėlis greta namų, ir visai ne kur nors miesto centre, o viename iš miegamųjų rajonų. Tuo su malonumu mėgaujasi Vilniaus Lazdynėlių gyventojai.
© DELFI / Domantas Pipas

Į čia įsikūrusį restoraną „Casa della Luna“ ketvirtadienio vakarą rinkosi itališkam maistui neabejingi gurmanai.

Įdomu tai, kad restoranas veikia dar nuo praėjusių metų vasaros, tačiau didysis atidarymas savo meto sulaukė tik dabar. Restorano šeimininkas Adamas Vasko atskleidžia, kad kol nebuvo visko patikrinę ir įsitikinę, kad visi akcentai sudėlioti taip, kaip reikia, garsiai reklamuotis nenorėjo. Tačiau tikina, kad šią vietą jau spėjo įvertinti ir pamėgti ne tik vietiniai.

„Tai buvo sena mano svajonė – turėti nedidelį šeimos restoranėlį. Klausimo, kur jį atidarysime, ilgai nesvarstėme. Mes patys visi – ir bendraturčiai, ir darbuotojai – esame iš Lazdynų. Pastebėjome, kad aplinkui tokių vietų labai trūksta, nėra kur ne tik skaniai pavalgyti, bet ir kavos išgerti“, – pasakoja A. Vasko.

Šeimos restoranėlis miegamajame rajone vilioja itališka virtuve ir žemesnėmis kainomis
© DELFI / Domantas Pipas

Restorano virtuvė, kaip juokdamasis apibūdina šeimininkas, – europietiška su didele meile Italijai. Labiausiai jis didžiuojasi ant ant grotelių keptais patiekalais, prie kurių galima pasirinkti įvairius garnyrus, žemoje temperatūroje ruošta lašiša, jautienos steiku, kuris, kaip pabrėžia pašnekovas, gaminamas iš geriausios jautienos rūšių, pavyzdžiui, angusų mėsos. Meilę itališkai virtuvei atskleidžia makaronai „Carbonara“, ravioliai, desertai – tiramisu ir panakota, o atskirame vaikų meniu esantys rikotos blyneliai, tikina jis, jau spėję tapti restorano legenda.

Savaitgaliais vėlyvieji pusryčiai čia tęsiasi iki pat penktos valandos vakaro, nuolat vyksta degustacinės vakarienės. A. Vasko pamini, kad restorane galima paragauti bent dešimties rūšių kraftinio alaus, taip pat jis džiaugiasi plačia vyno korta.

Šeimos restoranėlis miegamajame rajone vilioja itališka virtuve ir žemesnėmis kainomis
© DELFI / Domantas Pipas

Restorano šefas – jau nuo paauglystės gaminantis ir iš tokių profesionalų, kaip Deivydas Praspaliauskas, mokęsis Ignutis Klimavičius, kaip sako A. Vasko, nuolat eksperimentuoja.

Paklaustas, kas lankytojus gali patraukti atvykti būtent į šį toli nuo centro esantį miegamąjį rajoną, jis iškart akcentuoja kainą. „Mūsų kainos gerokai mažesnės nei centre. Pavyzdžiui, steikas su garnyru kainuoja 12 eurų, Cezario salotos pasirinktinai su tigrinėmis krevetės, vištiena arba mūsų pačių sūdyta lašiša kainuoja 7 eurus, burgeris su belgiškomis bulvėmis ir naminiu padažu – taip pat 7 eurus. Už 1,80 euro galima išgerti vietoje gaminamos nuostabios šaltalankių arbatos – ją, kaip ir kavą, išsineštinai dažnai užsisako vietiniai“, – vardija šeimininkas.

Didelis pranašumas, be žemesnių kainų, anot jo, ir tai, kad čia klientai visada ras laisvų vietų savo automobiliui. Be to, greta restorano veikia žaidimų kambarys, kur ramiai pasėdėti norintys tėvai gali palikti savo vaikus.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Nidoje atrado Meksiką, o gal net ir geriau (41)

„ Nida – Meksikos veidrodis“, man sako visada besišypsanti „Sofa de Pancho“ restoranų...

Žingsnis, kurio nesuprato aplinkiniai: paragavęs emigranto duonos lietuvis save atrado Palangoje (49)

„Tai, kad tokiame mažame miestelyje kaip Palanga turime tiek daug gerų restoranų, pavadinčiau...

Patarimai, kokį maistą rinktis kelionei: kurį pasiimti į lėktuvą, o kokį – į autobusą (5)

Vasara – puikus metas keliauti. Geras oras suteikia daugiau galimybių ilgiau pabūti lauke –...

Vilniuje – nauja vieta įsigyti mėsos: įpirks ne tik turtuoliai (90)

Ogmios mieste Vilniuje atsidarė jungtinis „Kamado Bono“ ir „Mėsos broliai“ grilio paslaugų...

Būkite budrūs: pavojai jūsų laukia maisto furgonuose ir lauko kavinėse (10)

Gatvės maisto pardavėjai ir lauke veikiančios kavinės itin išpopuliarėjo Lietuvoje šią...

Top naujienos

Vilniuje surado ypatingą gatvę: taip, kaip žmonės ten gyvena turi pamatyti visa Lietuva (140)

Kaimynas kaimynui ne akmenį į langą meta, o komplimentą pasako. Kaimynas kaimynui ne skundą...

„Artėja paskutiniojo teismo diena“: gyventojus išgąsdino žaibiškai užtemęs miestas (58)

Dėl didžiausių atogrąžų miškų gaisrų Brazilijos istorijoje viename mieste sutemo 15 val., nes...

Verslo įtakingiausieji: politikų ciniškumas kartais pritrenkia (135)

Trečiadienį DELFI paskelbė įtakingiausių Lietuvos verslininkų ir ekonomistų sąrašą. Laidoje...

Puikus virškinimas, saldus miegas ir rami nervų sistema: išbandykite 3 ingredientų kokteilį (25)

Bananų ir cinamono kokteilis akimirksniu atgaivins organizmą ir pastatys ant kojų peršalus!

Lietaus debesys pasitrauks ir sugrįš šiluma (2)

Ketvirtadienio dieną įžūlūs lietaus debesys iš Lietuvos pasitrauks. Jau naktį žymesnio lietaus...

FIBA atnaujintame pasaulio čempionato pajėgumo reitinge – Lietuvos rinktinės šuolis aukštyn (87)

Prieš pasaulio krepšinio čempionatą FIBA skelbia jau antrą „FIBA 2019“ turnyro dalyvių...

Veidrodinė ministerija Kaune: išvadino akių dūmimu, bet darbuotojai atgal į sostinę nebenori (56)

Balandžio pradžioje atidaryta vadinamoji veidrodinė Žemės ūkio ministerija Kaune.

Stebuklingoje Graikijos vietoje atostogavusi Vaida Skaisgirė dalijasi pavydą keliančiais kadrais (132)

Neseniai Graikijoje esančioje Mikonos saloje su sūnumi atostogavusi Vaida Skaisgirė socialiniame...

Ar seksas lėktuve yra nelegalus ir ar galima už tai sulaukti bausmės? (31)

„Mylios aukščio klubas“ – taip kartais apibūdinami žmonės, kurie yra mylėjęsi lėktuve....

Įspėja, kas nutiktų, jei tarp JAV ir Rusijos kiltų karas: Žemę ištiktų branduolinė žiema (81)

Mokslininkai atliko simuliacijas ir skelbia oficialius rezultatus: net ir šiandien branduolinis...