aA
Kaune, „Žalgirio“ arenos restorane „Sala“, Lietuvos virtuvės šefai kartu su visuomeninio maitinimo įmonių partneriais dalijosi patarimais ir rudens valgiaraščio idėjomis.
Rudens įkvėptos skonių variacijos
© Organizatorių nuotr.

Gamino patyrę virtuvės šefai: Jonita Šeščilaitė – konkurso „Geriausias Lietuvos Jaunasis virėjas 2018“ I v. laimėtoja; Dovilė Valentienė – „Culinary World Cup 2018“ nacionalinių komandų rungties bronzos medalio laimėtoja; Vita Brūzgienė – Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro mokytoja, „Culinary World Cup 2018“ sūrio drožinėjimo kategorijoje aukso medalio laimėtoja; Jolanta Gervienė, restoranas „Sala“; Rokas Ragauskas, restoranas „4“; Erikas Janerikas – konkurso „Baltic Culinary Heritage“ II v. laimėtojas; Aida Matulevičiūtė, „HBH Vilnius“; Barintas Čepukaitis, baras-restoranas „PineWood Bar/Lounge“.

Svečiai buvo pasitinkami su gurmaniškais įdarytais spalvotais mini krepšeliais – pomidorų ir špinatų skonio su karštai rūkyta antienos filė, Filadelfija ir kietuoju sūriu, puoštus žaluma ir avietėmis. Virtuvės meistrės Dovilė Valentienė ir Vita Brūzgienė paruošė Verrine – vasaros prisiminimą: Opalys panna cotta, mango kremą su marinuotais mango gabaliukais, laimo žele ir kokosų ganašu.

Rudens įkvėptos skonių variacijos
Rudens įkvėptos skonių variacijos
© Organizatorių nuotr.

Aštuonkojo ir porų teriną su pasiflorų ikrais, gardintą petražolių aliejumi, puoštą ryžių ir midijų dulkių traškučiu paruošė Jonita Šeščilaitė, kuri spalio mėnesį ruošiasi atstovauti Lietuvai „San Pellegrino Young Chef“ konkurse. Veršienos kepenėlių ir avokadų virtinius veršienos sultinyje su žirnelių ankštimis ir šparagais bei žemės riešutais pasiūlė „HBH Vilnius“ vadovė Aida Matulevičiūtė ir „PineWood Bar/Lounge“ virtuvės šefas Barintas Čepukaitis. Kauno restorano „Sala“ virtuvės šefė Jolanta Gervienė renginio svečius vaišino geltonuodege (japonine seriole), marinuota žuvies prieskoniais su krapais be pridėtinės druskos, citrina, čiobreliais, svogūnais, žuvį patiekė su bulvių spurga įdaryta moliūgų tyre ir šparaginėmis pupelėmis marinuotomis čili pipirais, laimais, kalendra bei mėtomis. Antienos filė su marinuotu, įdarytu svogūnu ir pastarnokų-topinambų kremu su miso pasta ir lazdyno riešutais pristatė Palangos restorano „4“ virėjas Rokas Ragauskas ir Erikas Janerikas.

Rudens įkvėptos skonių variacijos
Rudens įkvėptos skonių variacijos
© Organizatorių nuotr.

Svečius įspūdingu desertu „Rudens sodas“ nustebino Dovilė Valentienė ir Vita Brūzgienė, pasiūlydamos karamelizuotą obuolį su Dulcey creme brulée, parmezano trupiniais, Yuzu inspiration ganašu ir egzotine Dulcey karamele.

Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija dėkoja virtuvės šefams už entuziazmą, pasidalintas skanias idėjas ir kūrybiškumą.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(5 žmonės įvertino)
2.6000

Neįprastoje Vilniaus vietoje įsikūręs restoranas pasikeitė neatpažįstamai, bet visos įdomybės prasideda atsivertus meniu (39)

Jau kuris laikas keliaudama iš ar į prekybos centrą „ Ozas ”, DELFI sporto centrą ar...

Moliūgų ir grikių salotos – jūs net neįsivaizduojate, koks malonumas jūsų laukia (8)

Iki gyvo kaulo įkyrėjo grikių košė? Nebeišmanote, kuo dar ją pagardinti? Nieko tokio, nes...

Italas į Lietuvą atvežė sūrių: supažindino su naujais skoniais ir pateikimo būdais (26)

Vėstant orui ir trumpėjant vakarams neapleidžia mintys apie saulėtus kraštus – jūrą,...

Lietuvių šefų desantas ruošiasi į Kiniją: parodys, kaip reikia gaminti (25)

Savaitgalį, likus kiek daugiau nei savaitei iki pirmą kartą pasaulyje organizuojamo tarptautinio...

Etiketas prie stalo: šias klaidas kartoja visi, bet taip elgtis nederėtų (103)

Šiais laikais, net kai kviestinės vakarienės nebėra labai formalios, vis vien nepriimtina kalbėti...

Top naujienos

Saldi pirmoji pergalė: „Žalgiris“ privertė pasiduoti „Real“ ekipą (252)

„Žalgirio“ berniukai tampa vyrais: prisimenant Šarūno Jasikevičiaus frazę prieš savaitę...

„Barakudų“ sostinėje darbuojasi ir lietuvės: suvilioti turtuolį darosi vis sunkiau (261)

Jeigu vieniša mergina, ar kelios merginos prie baro geria tik vandenį ir nieko daugiau – iš karto...

„Sodra" įspėja, už kokį elgesį išmokų už ligą galite negauti ir dar teks grąžinti (49)

Pastaruoju metu visuomenėje pasklido gandas: jei susirgsite ir išsiimsite nedarbingumo pažymą, „...

Prieš savaitgalį – geros žinios: ruduo dar lepins šiluma

Penktadienio dieną virš Lietuvos pamažu stiprės aukštesnio slėgio laukas. Pirmoje dienos...

Šaro planą gyręs Grigonis: su tokiu treneriu – visada didelės galimybės (6)

Pirmosios pergalės Eurolygoje paieškas Kauno „Žalgiris“ (1/2) baigė ketvirtadienį ir tą...

Brandžiu žaidimu pasidžiaugęs Jasikevičius: įveikėme ne bet ką – didesnio stimulo būti negali (16)

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pergalių sąskaitą 2019-2020 m. Eurolygoje atidarė efektingai....

Turkija stabdo karinius veiksmus Sirijoje (180)

JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as ketvirtadienį pranešė, kad Turkija ir JAV pasiekė susitarimą...

„Žalgirio“ lyderį išskyręs „Real“ vairininkas – apie gautą pamoką ir degančias Šaro auklėtinių akis (9)

Tituluota ir puikiai sezoną pradėjusi Madrido „Real“ ekipa Kaune buvo priversta nuryti karčią...

Daug nervų kainavęs „Brexit“ – finišo tiesiojoje: pagrindinės susitarimo sąlygos ir kompromisai (33)

„Sąžininga ir pagrįsta“ – taip Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Johnsonas ir...

Antro balsavimo atveju Pranckietis žada kreiptis į teismą: tai yra neteisėtas veiksmas, bet jie jį daro (226)

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis žada kreiptis į Konstitucinį teismą, jeigu valdantieji...