Gamino patyrę virtuvės šefai: Jonita Šeščilaitė – konkurso „Geriausias Lietuvos Jaunasis virėjas 2018“ I v. laimėtoja; Dovilė Valentienė – „Culinary World Cup 2018“ nacionalinių komandų rungties bronzos medalio laimėtoja; Vita Brūzgienė – Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro mokytoja, „Culinary World Cup 2018“ sūrio drožinėjimo kategorijoje aukso medalio laimėtoja; Jolanta Gervienė, restoranas „Sala“; Rokas Ragauskas, restoranas „4“; Erikas Janerikas – konkurso „Baltic Culinary Heritage“ II v. laimėtojas; Aida Matulevičiūtė, „HBH Vilnius“; Barintas Čepukaitis, baras-restoranas „PineWood Bar/Lounge“.

Svečiai buvo pasitinkami su gurmaniškais įdarytais spalvotais mini krepšeliais – pomidorų ir špinatų skonio su karštai rūkyta antienos filė, Filadelfija ir kietuoju sūriu, puoštus žaluma ir avietėmis. Virtuvės meistrės Dovilė Valentienė ir Vita Brūzgienė paruošė Verrine – vasaros prisiminimą: Opalys panna cotta, mango kremą su marinuotais mango gabaliukais, laimo žele ir kokosų ganašu.

Rudens įkvėptos skonių variacijos

Aštuonkojo ir porų teriną su pasiflorų ikrais, gardintą petražolių aliejumi, puoštą ryžių ir midijų dulkių traškučiu paruošė Jonita Šeščilaitė, kuri spalio mėnesį ruošiasi atstovauti Lietuvai „San Pellegrino Young Chef“ konkurse. Veršienos kepenėlių ir avokadų virtinius veršienos sultinyje su žirnelių ankštimis ir šparagais bei žemės riešutais pasiūlė „HBH Vilnius“ vadovė Aida Matulevičiūtė ir „PineWood Bar/Lounge“ virtuvės šefas Barintas Čepukaitis. Kauno restorano „Sala“ virtuvės šefė Jolanta Gervienė renginio svečius vaišino geltonuodege (japonine seriole), marinuota žuvies prieskoniais su krapais be pridėtinės druskos, citrina, čiobreliais, svogūnais, žuvį patiekė su bulvių spurga įdaryta moliūgų tyre ir šparaginėmis pupelėmis marinuotomis čili pipirais, laimais, kalendra bei mėtomis. Antienos filė su marinuotu, įdarytu svogūnu ir pastarnokų-topinambų kremu su miso pasta ir lazdyno riešutais pristatė Palangos restorano „4“ virėjas Rokas Ragauskas ir Erikas Janerikas.

Rudens įkvėptos skonių variacijos

Svečius įspūdingu desertu „Rudens sodas“ nustebino Dovilė Valentienė ir Vita Brūzgienė, pasiūlydamos karamelizuotą obuolį su Dulcey creme brulée, parmezano trupiniais, Yuzu inspiration ganašu ir egzotine Dulcey karamele.

Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija dėkoja virtuvės šefams už entuziazmą, pasidalintas skanias idėjas ir kūrybiškumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)