aA
Kulinarinės patirtys tampa vis svarbesne kelionių dalimi. Garsas apie išskirtinius restoranus sklinda toli už miesto ir šalies ribų ir įkvepia žmones keliauti tūkstančius kilometrų tam, kad pasimėgautų autentiško patiekalo skoniu. Kuo šioje srityje gali didžiuotis Vilnius?
Vilniaus restoranų gido pristatymas
© DELFI / Modesta Meškė

„Go Vilnius“ parengė Vilniaus restoranų gidą „47 Flavours of Vilnius“ (liet. k. „47 Vilniaus skoniai“), kurio tikslas – patraukliai ir aiškiai pateikti informaciją apie Vilniaus geriausius restoranus. Šis leidinys taps kasdieniu įrankiu Vilniuje svečius priimančioms kelionių agentūroms, renginių organizatoriams, juo galės naudotis turistai ir patys vilniečiai.

Vilniaus restoranų gido pristatymas
Vilniaus restoranų gido pristatymas
© DELFI / Modesta Meškė

„Tyrimai rodo, kad aukštos kokybės maistas ir autentiška virtuvė yra vieni svarbiausių kriterijų turistams tiek renkantis kelionės kryptį, tiek vertinant patirtį mieste arba šalyje, – sakė „Go Vilnius“ direktorė Inga Romanovskienė. – Dažną lankytoją iš užsienio Vilniaus restoranai nustebina aukštos klasės maisto kokybe, originalia koncepcija, išmoningu vietinės virtuvės pristatymu, tvariu autentiškų vietos produktų naudojimu. Mūsų tikslas – geriau išnaudoti šią Vilniaus stiprybę turizmo srityje, parodyti visą spektrą kulinarinių patirčių, kurias gali pasiūlyti miesto restoranai.“

Vilniaus restoranų gido pristatymas
Vilniaus restoranų gido pristatymas
© DELFI / Modesta Meškė

Geriausius miesto restoranus atrinkti padėjo Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija bei projektą „30 geriausių Lietuvos restoranų“ įgyvendinanti „Gero maisto akademija“. Tarptautinių renginių, kelionių organizatorių patogumui nurodoma su kiekvienu restoranu susijusi praktinė informacija, tokia kaip maksimalus svečių skaičius ir automobilių parkavimo ypatumai.

Vilniaus restoranų gido pristatymas
Vilniaus restoranų gido pristatymas
© DELFI / Modesta Meškė

„Sostinė gali pasigirti novatoriškais ir aukštos klasės restoranais. Daugelis Vilniuje dirbančių kulinarų mokėsi ir dirbo pačiose geriausiose Europos virtuvėse, ir dabar atėjo laikas, kai įgiję patirties Lietuvos šefai daro stebuklus čia, pas mus. Vilniaus virtuvė dar niekada nebuvo tokia įvairi, kokybiška ir inovatyvi,“ – sakė Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.

Vilniaus restoranų gido pristatymas
Vilniaus restoranų gido pristatymas
© DELFI / Modesta Meškė

Restorane pristatomi ir Vilniaus maisto turgūs, pastaraisiais metais tampantys madingais traukos taškais, ir kulinarijos studijos, galinčios pasiūlyti išskirtinius užsiėmimus renginių organizatoriams, įmonėms ir pavieniams turistams. Taip pat apžvelgiami svarbiausi Vilniaus renginiai, susiję su gastronomija: kavos, alaus, viskio, austrių, mėsainių festivaliai ir kiti gurmanams skirti renginiai.

Vilniaus restoranų gido pristatymas
Vilniaus restoranų gido pristatymas
© DELFI / Modesta Meškė

Vilniaus restoranų gidą „47 Flavours of Vilnius“ galima parsisiųsti iš svetainės Vilnius-tourism.lt arba nemokamai pasiimti Vilniaus turizmo informacijos centruose.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(8 žmonės įvertino)
2.1250

5 kepėjų triukai, garantuosiantys sėkmę virtuvėje (1)

Ką turiningo nuveikti ilgėjančiais rudens vakarais? Sezonas negaili užderėjusių gėrybių,...

Neįprastoje Vilniaus vietoje įsikūręs restoranas pasikeitė neatpažįstamai, bet visos įdomybės prasideda atsivertus meniu (44)

Jau kuris laikas keliaudama iš ar į prekybos centrą „ Ozas ”, DELFI sporto centrą ar...

Moliūgų ir grikių salotos – jūs net neįsivaizduojate, koks malonumas jūsų laukia (9)

Iki gyvo kaulo įkyrėjo grikių košė? Nebeišmanote, kuo dar ją pagardinti? Nieko tokio, nes...

Italas į Lietuvą atvežė sūrių: supažindino su naujais skoniais ir pateikimo būdais (27)

Vėstant orui ir trumpėjant vakarams neapleidžia mintys apie saulėtus kraštus – jūrą,...

Lietuvių šefų desantas ruošiasi į Kiniją: parodys, kaip reikia gaminti (25)

Savaitgalį, likus kiek daugiau nei savaitei iki pirmą kartą pasaulyje organizuojamo tarptautinio...

Top naujienos

LNK: Kauno klinikose ligonei vietoje vaistų sulašino dezinfekcinio skysčio (112)

Absurdas Kaune – vietoje vaistų paauglei į veną sulašino dezinfekcinio skysčio, praneša LNK...

Bus kuo pasidžiaugti: laukia išskirtinis savaitgalis ir kitos geros naujienos

Sinoptikai skelbia, kad šis rudens savaitgalis nusimato itin gražus – kai kur temperatūra kils...

Paaiškėjo daugiau detalių girtą mergaitę pagimdžiusios moters byloje

Prieš pusmetį Klaipėdos universitetinėje ligoninėje gimė visiškai girta naujagimė. Jos...

Sveikatos specialistai įspėja: situacija dėl pavojaus Alytuje pagražinta, viskas daug rimčiau (112)

Nors Aplinkos apsaugos agentūra praneša, kad dėl oro taršos Alytuje, kur trečią parą dega...

Medikai – ne tik su baltais chalatais. Kuo paprastą dieną puošiasi tie, kurie saugo mūsų gyvybes

DELFI Stiliaus projektas „Penktadienio aprangos kodas“ sugrįžta! Šį kartą vykome...

Vilniečiams atsibodo dėl siuntų važinėti po visą miestą: papasakojo, kaip galima to išvengti (53)

Neregistruotos siuntos iš Kinijos Lietuvos pašto Vilniaus logistikos centre nukreipiamos į vieną...

Lukašenka perspėjo apie pavojus Baltarusijos suverenitetui (160)

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka penktadienį pabrėžė, kad jo šalis nori likti...

Lietuviai švęsti pradėjo per anksti: išleidžia daugiau, nei uždirba (130)

„Taigi turime labai įdomią situaciją, kai žmonės išleidžia daugiau, negu uždirba, o...

Melaginga naujiena apie Nausėdą ir branduolinius ginklus – tik pradžia: taikiniu galite tapti ir jūs (227)

JAV valstybės sekretorius Mike’as Pompeo sveikina prezidento Gitano Nausėdos siūlymą Lietuvoje...

Prasideda didžiausias darbuotojų atleidimas per visą bankų istoriją (2)

Technologijų progresas sukels didžiausią darbuotojų vietų mažinimą per visą bankų...