aA
Kulinarinės patirtys tampa vis svarbesne kelionių dalimi. Garsas apie išskirtinius restoranus sklinda toli už miesto ir šalies ribų ir įkvepia žmones keliauti tūkstančius kilometrų tam, kad pasimėgautų autentiško patiekalo skoniu. Kuo šioje srityje gali didžiuotis Vilnius?
Vilniaus restoranų gido pristatymas
Vilniaus restoranų gido pristatymas
© DELFI / Modesta Meškė

„Go Vilnius“ parengė Vilniaus restoranų gidą „47 Flavours of Vilnius“ (liet. k. „47 Vilniaus skoniai“), kurio tikslas – patraukliai ir aiškiai pateikti informaciją apie Vilniaus geriausius restoranus. Šis leidinys taps kasdieniu įrankiu Vilniuje svečius priimančioms kelionių agentūroms, renginių organizatoriams, juo galės naudotis turistai ir patys vilniečiai.

Vilniaus restoranų gido pristatymas
Vilniaus restoranų gido pristatymas
© DELFI / Modesta Meškė

„Tyrimai rodo, kad aukštos kokybės maistas ir autentiška virtuvė yra vieni svarbiausių kriterijų turistams tiek renkantis kelionės kryptį, tiek vertinant patirtį mieste arba šalyje, – sakė „Go Vilnius“ direktorė Inga Romanovskienė. – Dažną lankytoją iš užsienio Vilniaus restoranai nustebina aukštos klasės maisto kokybe, originalia koncepcija, išmoningu vietinės virtuvės pristatymu, tvariu autentiškų vietos produktų naudojimu. Mūsų tikslas – geriau išnaudoti šią Vilniaus stiprybę turizmo srityje, parodyti visą spektrą kulinarinių patirčių, kurias gali pasiūlyti miesto restoranai.“

Vilniaus restoranų gido pristatymas
Vilniaus restoranų gido pristatymas
© DELFI / Modesta Meškė

Geriausius miesto restoranus atrinkti padėjo Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija bei projektą „30 geriausių Lietuvos restoranų“ įgyvendinanti „Gero maisto akademija“. Tarptautinių renginių, kelionių organizatorių patogumui nurodoma su kiekvienu restoranu susijusi praktinė informacija, tokia kaip maksimalus svečių skaičius ir automobilių parkavimo ypatumai.

Vilniaus restoranų gido pristatymas
Vilniaus restoranų gido pristatymas
© DELFI / Modesta Meškė

„Sostinė gali pasigirti novatoriškais ir aukštos klasės restoranais. Daugelis Vilniuje dirbančių kulinarų mokėsi ir dirbo pačiose geriausiose Europos virtuvėse, ir dabar atėjo laikas, kai įgiję patirties Lietuvos šefai daro stebuklus čia, pas mus. Vilniaus virtuvė dar niekada nebuvo tokia įvairi, kokybiška ir inovatyvi,“ – sakė Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.

Vilniaus restoranų gido pristatymas
Vilniaus restoranų gido pristatymas
© DELFI / Modesta Meškė

Restorane pristatomi ir Vilniaus maisto turgūs, pastaraisiais metais tampantys madingais traukos taškais, ir kulinarijos studijos, galinčios pasiūlyti išskirtinius užsiėmimus renginių organizatoriams, įmonėms ir pavieniams turistams. Taip pat apžvelgiami svarbiausi Vilniaus renginiai, susiję su gastronomija: kavos, alaus, viskio, austrių, mėsainių festivaliai ir kiti gurmanams skirti renginiai.

Vilniaus restoranų gido pristatymas
Vilniaus restoranų gido pristatymas
© DELFI / Modesta Meškė

Vilniaus restoranų gidą „47 Flavours of Vilnius“ galima parsisiųsti iš svetainės Vilnius-tourism.lt arba nemokamai pasiimti Vilniaus turizmo informacijos centruose.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(8 žmonės įvertino)
2.1250

Ruoškitės keisti mitybos įpročius – Europos Sąjunga patvirtino naują maisto produktą (257)

Didysis milčius – tai vabalas , kuris yra sutinkamas ir mūsų kraštuose. Tokį vardą jis gavo...

Klaipėdos centre užsisakė dviejų rūšių cepelinų išsinešti – atidarius vienkartinę pakuotę, tokio vaizdo pamatyti nesitikėjo (332)

Prieš pradėdama pasakoti apie kulinarinę patirtį uostamiestyje, visų pirma prisipažįstu, kad...

Italijoje gyvenantys lietuviai siunčia žinutę tautiečiams: taupyti žaliajam auksui – tai vogti pačiam iš savęs (211)

Meilę Italijai – jos architektūrai, madai ir šios šalies maistui jaučia daugelis lietuvių. O...

Kaip stintas gaudė ir valgė kuršiai: neišpasakytą žuvelių naudą vertina ir šiais laikais (46)

Nuo senų senovės Aistmarių ir Kuršių marių žvejai žiemą stintas į pašautus po ledu tinklus...

Tomas Ramanauskas sudarė geriausių vietų pavalgyti sąrašą Lietuvoje vadovas, ką verta išbandyti naujo (87)

Lietuvos reklamos kūrėjas ir kūrybingumo dėstytojas Tomas Ramanauskas surikiavo praėjusiuosius...

Top naujienos

Turistų rojumi vadinamas miestas nepaiso į neregėtas aukštumas šovusių COVID-19 skaičių: neužsidarysim (63)

Barai čia sausakimši ir šurmuliuoja taip, tarsi dabar būtų 2019-ieji. Socialinių tinklų...

Restoranai – prie išlikimo ribos: naujos paramos pakaks mėnesiui (61)

Maisto gaminimas išsinešimui padeda tik psichologiškai, kalba restoranų atstovai. Anot jų,...

Kremlius piktinasi žlungančiais planais dėl „Sputnik“: mes suprantame, kur čia šuo pakastas (741)

Rusija kaltina Vakarus, kad šie piktžodžiauja atsiliepdami apie jos laimėjimus pasaulinėse „...

Prieš vidurnaktį – tragiška avarija Kauno rajone: žuvo du žmonės (4)

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Policijos departamentas pranešė apie tragišką avariją...

Po pamokų mokytojas iš Šiaulių neria į šeimos verslą: tikrąjį pandemijos poveikį pamatysime pavasarį (52)

Paminklų gamyba – sezoninis verslas, kuris paklausus pavasarį, vasarą, ankstyvą rudenį....

Keičiasi JAV prezidentai, bet ne Kremliaus bauginimai: Baltijos šalims vėl paišo baisius scenarijus (727)

Prezidento rinkimai JAV bei Baltųjų rūmų šeimininkų pasikeitimai – ne šiaip didelis įvykis...

Dėl paauglystėje patirtų nuoskaudų išsižadėjo savo motinos, o ši dukrai kirto atgal: niekur nepasislėpsi (181)

Vos tik pilnametystės sulaukusi mergina išėjo iš namų – nebegalėjo daugiau gyventi nei su...

Į Lietuvą po truputį sugrįžta sniegas (3)

Sekmadienio dieną per Lietuvą slinks banguojantis atmosferos frontas. Dangų dengs storas debesų...

Nacionalinėje atrankoje – tai, ko „Eurovizijos“ gerbėjai laukė metus ir už borto likę net scenos senbuviai (209)

Šį šeštadienį visų „Eurovizijos“ entuziastų dėmesiui vyko jau antroji nacionalinės...

Miškuose vyksta tikras karas: vos pamatę pareigūnus, įžūlus pažeidėjai sprunka, prasideda įnirtingos gaudynės (303)

Važinėjimas keturračiais gamtoje - vis populiarėjantis pramogos būdas, tačiau pati gamta nuo to...