aA
Naujo lietuviško startuolio „feelZcity“ kūrėjai ėmėsi suplanuoti tokią vakarienę, kurios dalyviams lietuviškos šaknys būtų pristatytos naujoviškai, patraukliai ir estetiškai. Savo pagrindiniu pasiūlymu startuolis įvardija „Folk“ vakarienę, kurios metu dalyviai restorane ne vien ragauja lietuviškos virtuvės patiekalus, bet ir turi galimybę išvysti profesionalios folkloro kapelos „Ratilai“ pasirodymą. Trijų patiekalų vakarienė su lietuviškos liaudies muzikos koncertu kainuoja nuo 36 eurų.
"Folk" vakarienė
"Folk" vakarienė
© Organizatorių nuotr.

Tai išskirtinė galimybė užsienio svečiams arba patiems lietuviams susipažinti su lietuviška virtuve bei dainomis ir šokiais vieno vakaro metu. Dalyvių lauks trijų patiekalų vakarienė, pasirenkama iš specialaus lietuviško meniu, su profesionalaus ansamblio programa pačioje Vilniaus širdyje. Norinčiuosius muzikantai pakvies padainuoti, pasimokyti šokti ir netgi pagroti tradiciniais instrumentais gyvo orkestro metu.

"Folk" vakarienė
"Folk" vakarienė
© Organizatorių nuotr.

„Apmąstydami šiuolaikinio turisto poreikius pasistengėme nueiti nuo visiškai tradicinio varianto – medinių stalų ir nacionaliniais kostiumais vilkinčių padavėjų. Tradiciniai restoranai yra labai gerai, tačiau kartais jaunesni svečiai bijo, kad bus viskas per daug „kaimiška“, tad vakarienei pasirinkome šiuolaikinį restoraną su nuostabiu vaizdu, puikioje vietoje, kur gali ir taksi lengvai privažiuoti – tai svarbu svečiams, kurie nepažįsta Vilniaus. Pats maistas pateikiamas moderniai. Ilgiausiai derinome ir testavome meniu, tad yra patiekalų skirtingiems skoniams, vegetarams ir dėl religinių įsitikinimų nevalgantiems kiaulienos. Sukaupta ilgametė patirtis dirbant su turistais leido mums lengviau parinkti patiekalus, kurie tiktų daugeliui ir tuo pačiu būtų įdomūs kaip lietuviškos virtuvės paveldas“, – pasakojo lietuviško startuolio „feelZcity“ kūrėjai.

"Folk" vakarienė
"Folk" vakarienė
© Organizatorių nuotr.

Užkandžiams galima rinktis šaltibarščius, kurie tinka vegetarams, lietuvišką silkę su pagardais bei tradicinį varškės sūrį. Pagrindinį patiekalą svečiai gali rinktis iš cepelinų, bulvinių blynų su lašiša arba skanauti Lietuvos upėse sugautą upėtakį.

„Labiausiai didžiuojamės desertų pasirinkimu, kur svečiai gali paskanauti ne tik garsiausią šakotį, bet ir visiškai unikalų lietuvišką skruzdėlyną“, – pasakojo lietuviško startuolio komanda.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(25 žmonės įvertino)
3.5600

Amerikietiški sušiai: ar žinote, kaip gimė nauja sušių kultūra? (9)

Japonijoje gimusi sušių kultūra šiandien plačiai pasklidusi pasaulyje. Tiesa, dažniausiai tik...

Užsuko į kaimo restoraną ir liko maloniai nustebusi: čia verta sugrįžti ne dėl vieno dalyko (80)

Manau, kad nesumeluosiu sakydama, kad Dreverną žino tikrai ne kiekvienas lietuvis. Į atokų...

Kaip perkant mėsą suprasti, kad ji iš tiesų yra gera ir šviežia: svarbu spalva ir kvapas mėsos eksperto patarimai (12)

Jeigu mėgstate kepti ant grilio ir vasariškus grilio patiekalus, ši laida tiesiog subalansuota...

Valgomos gėlės: atkreipkite dėmesį, kuriuos žiedus lėkštėje galima valgyti, o kurie – nuodingi (10)

Lauko gėlės gastronomijoje naudojamos jau tūkstančius metų, o jomis iki šiol puošiami ir...

Top naujienos

Lietuvos įtakingiausieji 2020: politikų sąrašas

Jau šeštus metus iš eilės „Delfi“, pradėdamas nuo politikų sąrašo, startuoja su projektu...

Porinkiminė naktis Baltarusijoje: miestuose netyla šūvių ir granatų garsai papildyta 3.02 (852)

Sekmadienio pavakarę A. Lukašenkai pasiskelbus prezidento rinkimų laimėtoju akiplėšiška...

Nuo šiandien grįžtantiems iš šių 5 šalių – privaloma izoliacija (2)

Iš Lenkijos, Nyderlandų, Islandijos, Kipro ir Turkijos grįžtantiems lietuviams nuo pirmadienio...

Orai: po alinančio karščio netrukus lauks permainos (3)

Pirmadienį šalyje dar tęsis karšti orai. Tačiau nuo antradienio rytiniu virš Skandinavijos...

Kodėl japonai tokie ilgaamžiai? Onkologas Tsuji įvardijo pagrindinę geros sveikatos taisyklę (51)

Japonai – viena ilgiausiai gyvenančių tautų pasaulyje. Net ir būdami garbaus amžiaus jie...

Pirmieji oficialūs rezultatai: Lukašenka „gavo“ apie 82 proc. balsų Minske - susirėmimai tarp protestuotojų ir pareigūnų (1252)

Baltarusijos rinkimų pareigūnams sekmadienį suskaičiavus balsus uždarytose rinkimų apylinkėse...

Atlikėja Liveta Kazlauskienė susidūrė su klastinga liga: skausmas – sunkiai pakeliamas (73)

Jau ne pirmus metus sveikatos specialistai įspėja gyventojus dėl itin aktyvių erkių. Patariama...

Pokyčiai po pandemijos: įdarbinti ir atleisti tapo greičiau ir paprasčiau (18)

Iki prasidedant pandemijai, Lietuvoje virtualiai samdyti darbuotojus ryždavosi vos viena kita...

Kokių įvaizdžių galima išvysti Žaliųjų ežerų paplūdimyje karštą vasaros dieną (124)

Sinoptikai nejuokavo – savaitgalis sostinėje buvo išties pragariškai karštas, tad nieko keisto,...

Valančiūną be čempiono žiedo palikę „Raptors“ tarpusavio akistatoje paliko lietuvį ir be taškų (29)

Eilinį pralaimėjimą NBA reguliariojo sezono pratęsime patyrė į vis didesnę duobę...

|Maža didelių žinių kaina