aA
Naujo lietuviško startuolio „feelZcity“ kūrėjai ėmėsi suplanuoti tokią vakarienę, kurios dalyviams lietuviškos šaknys būtų pristatytos naujoviškai, patraukliai ir estetiškai. Savo pagrindiniu pasiūlymu startuolis įvardija „Folk“ vakarienę, kurios metu dalyviai restorane ne vien ragauja lietuviškos virtuvės patiekalus, bet ir turi galimybę išvysti profesionalios folkloro kapelos „Ratilai“ pasirodymą. Trijų patiekalų vakarienė su lietuviškos liaudies muzikos koncertu kainuoja nuo 36 eurų.
"Folk" vakarienė
"Folk" vakarienė
© Organizatorių nuotr.

Tai išskirtinė galimybė užsienio svečiams arba patiems lietuviams susipažinti su lietuviška virtuve bei dainomis ir šokiais vieno vakaro metu. Dalyvių lauks trijų patiekalų vakarienė, pasirenkama iš specialaus lietuviško meniu, su profesionalaus ansamblio programa pačioje Vilniaus širdyje. Norinčiuosius muzikantai pakvies padainuoti, pasimokyti šokti ir netgi pagroti tradiciniais instrumentais gyvo orkestro metu.

"Folk" vakarienė
"Folk" vakarienė
© Organizatorių nuotr.

„Apmąstydami šiuolaikinio turisto poreikius pasistengėme nueiti nuo visiškai tradicinio varianto – medinių stalų ir nacionaliniais kostiumais vilkinčių padavėjų. Tradiciniai restoranai yra labai gerai, tačiau kartais jaunesni svečiai bijo, kad bus viskas per daug „kaimiška“, tad vakarienei pasirinkome šiuolaikinį restoraną su nuostabiu vaizdu, puikioje vietoje, kur gali ir taksi lengvai privažiuoti – tai svarbu svečiams, kurie nepažįsta Vilniaus. Pats maistas pateikiamas moderniai. Ilgiausiai derinome ir testavome meniu, tad yra patiekalų skirtingiems skoniams, vegetarams ir dėl religinių įsitikinimų nevalgantiems kiaulienos. Sukaupta ilgametė patirtis dirbant su turistais leido mums lengviau parinkti patiekalus, kurie tiktų daugeliui ir tuo pačiu būtų įdomūs kaip lietuviškos virtuvės paveldas“, – pasakojo lietuviško startuolio „feelZcity“ kūrėjai.

"Folk" vakarienė
"Folk" vakarienė
© Organizatorių nuotr.

Užkandžiams galima rinktis šaltibarščius, kurie tinka vegetarams, lietuvišką silkę su pagardais bei tradicinį varškės sūrį. Pagrindinį patiekalą svečiai gali rinktis iš cepelinų, bulvinių blynų su lašiša arba skanauti Lietuvos upėse sugautą upėtakį.

„Labiausiai didžiuojamės desertų pasirinkimu, kur svečiai gali paskanauti ne tik garsiausią šakotį, bet ir visiškai unikalų lietuvišką skruzdėlyną“, – pasakojo lietuviško startuolio komanda.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(25 žmonės įvertino)
3.5600

Mitybos specialistė Vaida Kurpienė perspėjo grybų mėgėjus: šie požymiai rodo apsinuodijimą (12)

Nors grybai turi naudingų savybių, mitybos specialistė ir dietistė Vaida Kurpienė pataria...

Iš naujo restoraną atidaręs Liutauras Čeprackas: jaučiu baimę ir nerimą (36)

„Restoranas – tarsi laikrodis. Sureguliuoji, paleidi, patikrini, jei reikia, dar kartą...

Ypatingas grybų pyragas: gardus tiek karštas, tiek šaltas (8)

Alfas Ivanauskas parodė, kaip pasigaminti nekasdienišką baravykų pyragą , kuris tiks...

Prancūzo konditerio šedevrus rasite tik viename prekybos centre Lietuvoje – grįžo po 10 metų pertraukos (19)

Iš Prancūzijos kilęs konditeris Thierry Lauvray po beveik 10 metų pertraukos grįžta į...

Alfo speciali baravykams skirta laida: grybų pyragas, marinuoti žiemai skirti baravykai ir baravykų pudros panaudojimo būdai (3)

Šio pirmadienio „Alfas vienas namuose“ laidoje – viskas apie baravykus . Kai pats šių...

Top naujienos

Europa muša sergamumo koronavirusu rekordus: izoliuotis nereikės tik grįžus iš 4 šalių (14)

Lietuvoje nustatomų naujų koronaviruso atvejų skaičius pasiekė iki šiol šalyje neregėtas...

Antroji banga: Veryga vardina koronaviruso simptomus, į kuriuos specialistai ragina atkreipti dėmesį pirmiausiai dėl barų norėtų griežtesnės tvarkos (155)

Nauji susirgimų koronavirusu atvejai šalyje siekia naujus rekordus, atskiros savivaldybės įsiveda...

Pandemijos išbandymą atlaikė ne visi: Kaune užsidaro buvę populiarūs barai ir restoranai (61)

Kovo viduryje Lietuvoje įvestas karantinas gerokai pakoregavo senamiestyje veikusių restoranų...

Šalies vadovams rezultato ilgai laukti nereikėjo: Nausėdos ir Skvernelio testai neigiami (91)

Prezidento Gitano Nausėdos, pirmosios ponios Dianos Nausėdienės ir sekmadienio renginyje...

Nerimo ženklai – ir iš Švedijos: krypstame ne į tą pusę (21)

Švedijos kovai su koronavirusu vadovaujantis ekspertas perspėja, kad šalyje viruso atvejų...

Arūnas Milašius. Pamirškit skurdų kaimą – jis turtėja ir jau kelia galvos skausmą (8)

Pakelkite rankas, kiek iš jūsų esate girdėję meditacinį politikų, rajonų merų ir ūkininkų...

Mokyklos vadovas: vaikai nori, kad būtų mažiau patyčių iš pačių mokytojų (1)

„Vaikai nori bendravimo ir normalių žmogiškų santykių. Tik tiek. Jie nori būti išgirsti....

Atomazga garsiai nuskambėjusiame Lavrinovičių ir Didžiulių skandale: krepšininkai priėmė sprendimą (75)

Dvi savaites plačiai ir garsiai aptarinėtas skandalas, kuriame skambėjo telekomunikacijų įmonės,...

Vaidas Čeponis | D+ nariams

Čepas veža. „Žalgirio“ šansai Eurolygoje ir priekaištai treneriui nauja laida

Prognozė: deja, bet „Žalgiris“ nepateks į Eurolygos atkrintamąsias varžybas. Tačiau...

Baimės kaina: įtariamas Daškevičiaus nužudymo užsakovas gyveno tvirtove paverstame name (169)

Kauno rajone , Kačerginės miestelyje, gyvena ne tik pasiturintys verslininkai, senosios...

|Maža didelių žinių kaina