Restorane „Charcoal Lane“ Sasekso kunigaikščiui ir kunigaikštienei patiekė bolivinės balandos ir grybų užkandį, ant grotelių keptos kengūros mėsos, pagrindiniam patiekalui – šernienos, rizoto su šafranu ir baramundžių (žuvis, kurios sugaunama prie šiaurinės Australijos ir Papua Naujosios Gvinėjos).

„Charcoal Lane“ restorano atstovai teigė norėję paįvairinti tradicinius receptus ir komponentus, kurie buvo įprasti daugeliui Australijos aborigenų kartų.

Šefas Benas Shewry savo patiekalams naudoja Australijos čiabuviams įprastus komponentus. Jis sulaukė viso pasaulio kritikų pripažinimo, dalyvavo „Netflix“ laidoje „Šefo stalas“ („Chef‘s Table“). Jo Melburne esančiame restorane „Attica“, kuris įtrauktas į 50-ies geriausių pasaulio restoranų, tiekiama kengūrų mėsa, o šį sezoną siūlomas naujas patiekalas „Truganini“ su kengūrų mėsa, kuriuo siekiama pagerbti išnykusius Tasmanijos aborigenus.

Žalia kengūrų mėsa atrodo kaip jautiena, jos galima dėti į patiekalus vietoje jautienos. Daliai žmonių šios mėsos skonis asocijuojasi su elniena.

Pastaraisiais metais australai pradėjo kalbėti, kad valgyti kengūrų mėsą keista, nors, pavyzdžiui, Australijos aborigenų delikatesas buvo kengūros uodega, o atvykėliai iš Europos irgi valgė kengūrų mėsą. BBC cituoja istorikę Barbarą Santich, kuri teigia, kad iki praėjusio amžiaus ketvirtojo dešimtmečio receptų knygose buvo įprasti patiekalai su kengūrų mėsa.

2010 m. interviu „The Telegraph“ Sidnėjaus universiteto dėstytojas Peteris Amptas pasakoja apie naują tendenciją – žmones, kurie nevalgo mėsos, išskyrus kengūrų mėsą. P. Ampto teigimu, kengūrų mėsa tiems žmonėms atrodo priimtinesnė etiniais sumetimais, nes kengūros neišskiria tiek metano, kiek karvės ir avys, be to, kengūros nėra laikomos ankštuose narvuose, kaip kiaulės ar vištos, jos nėra veisiamos pramoniniu būdu.

Australai netgi skatinami valgyti kengūrų mėsą. 2017 m. ekologai ir ūkių savininkai įspėjo, kad laisvėje yra per daug kengūrų – beveik 45 mln., todėl baiminamasi, kad sausros atveju jos nugaištų iš bado.

Kengūrų mėsa australams – ne naujiena, bet po princo Harry ir Meghan Markle vizito ji gali tapti dar populiaresnė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)