aA
Galiu lažintis, kad, be manęs, atsirastų ir daugiau vilniečių, kurie dar nėra buvę Liepkalnyje. Na, aš jau šią spragą ištaisiau. Ir kaip tik dabar – ne žiemą, kai ten važiuojama paslidinėti. Pasirodo, čia daug ką galima nuveikti ir šiltuoju sezonu – ir nelaukiant sniego nučiuožti nuo kalniuko, ir papietauti čia įsikūrusioje jaukioje kavinėje su terasomis ir nuostabiai atsiveriančiu vaizdu.
Kavinė Liepkalnyje
Kavinė Liepkalnyje
© Asmeninio albumo nuotr.

Tinklaraščio „Pietų pertrauka“ kūrėja Roberta Venclovienė jau ketvirtus metus vadovaujasi taisykle – kasdien pietauti skirtingose maitinimo vietose, o savo įžvalgomis dalijasi su DELFI skaitytojais.

Kartu su kolega čia atvykome apie 12.45 val., matėme dar paskutinėmis šiltomis dienomis besidžiaugiančius ir pramogaujančius vaikus ir ramiai pietaujančius jų tėvelius, buvo ir tokių užklydėlių, kaip mes.

Tądien kavinėje savo pietums galėjome pasirinkti kreminę žirnių sriubą ir rinktis iš trijų pagrindinių patiekalų: kiaulienos sprandinės šašlyko su kaukazietišku padažu, kalakutienos troškinio su abrikosais ir grikių bei daržovių kotletukų su grybų padažu. Sriubos, pasirinkto karšto patiekalo ir stiklinės stalo vandens su citrina komplektas čia kainuoja 5 Eur. Toks pasiūlymas galioja darbo dienomis nuo 11.00 iki 15.00 val. Pasirinkome po porciją sriubos su karštaisiais – aš kalakutienos troškinį, kolega – šašlykų.

Kavinė Liepkalnyje
Kavinė Liepkalnyje
© Asmeninio albumo nuotr.

Ar skanu? Sriuba buvo nei per karšta, nei per šalta, tvarkingai pateikta tipiškame sriubos indelyje. Vienbalsiai nusprendėme, kad jau seniai valgėme tokią skanią ir kartu taip paprastai pagaminamą sriubą – juk tereikia sutrinti žirnius! Porcijos dydis geras, tik šalia pateikta duonelė galėjo būti minkštesnė.

Pozityviai pradėjus pietus, taip tikėjomės juos ir tęsti, deja, apie savo užsakytą patiekalą labai džiaugsmingai atsiliepti negaliu – kalakutiena buvo sausa, patiekale buvo lygiai vienas abrikosas, nors pavadinime skambiai parašyta „su abrikosais“. Dviejų salotų garnyras taip pat negelbėjo situacijos ir man beliko prisiminti tik malonų žirnių sriubos skonį.

Kavinė Liepkalnyje
Kavinė Liepkalnyje
© Asmeninio albumo nuotr.

Kolega apie savo šašlykus atsiliepė kur kas geriau. Tiek porcijos dydis, tiek skonis pateisino lūkesčius. Minkšti, gerai iškepę šašlykai su šalia puikiai derančiu garnyru jam labai patiko.

Kavinė Liepkalnyje
Kavinė Liepkalnyje
© Asmeninio albumo nuotr.

Ar greita? Mus aptarnavo, maistą pristatė labai operatyviai. Padavėja buvo maloni, bendraujanti su šypsena. Pietūs su neįprastu desertu (apie skaitykite prie įdomybių) truko apie 50 minučių.

Kas įdomu? Kaip jau minėjau, Liepkalnyje pramogauti galima ne tik žiemos, bet ir kitu metu, tad smagiausias momentas čia buvo, kai pavalgę dienos pietus, dovanų gavome po 1 Liepkalnio pramogų žetoną. Juos panaudojome kalno rogučių trasoje. Tokia atrakcija daug smagiau nei suvalgyti tikrą desertą, mums tikrai patiko! Dar čia rasite batutų, linksmuosius kalnelius, karstynių parką ir kt. pramogas, kurios patiks ne tik vaikams, bet ir suaugusiesiems.

Kavinė Liepkalnyje
Kavinė Liepkalnyje
© Asmeninio albumo nuotr.

Trumpa išvada. Kol nesulaukėte sniego, skubėkite čia papietauti ir papramogauti ir jūs!

Atsiskaitymas galimas tiek grynaisiais, tiek kortele.

Liepkalnio pramogų parkas, Minsko pl. 2, Vilnius

Tinklaraštis „Pietų pertrauka“
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Virtuvės „popiežiumi“ praminto kulinaro restoranas neteko trečios „Michelin“ žvaigždutės (22)

Garsiojo prancūzų virtuvės šefo Paulio Bocuse'o (Polio Bokuso), kuris mirė prieš dvejus metus,...

Garsiausi šefai šį patiekalą apibūdina kaip blogiausią ir šlykščiausią dalyką, kokį yra valgę: vietiniai valgo pasigardžiuodami (35)

Hákarl – daug amoniako turintis patiekalas, pagamintas iš nuodingos mėsos . Šefas Gordonas...

Jautienos kepsneliai su gorgonzolos sūriu: nedaug ingredientų, o rezultatas – stebinančiai gardus (7)

Italų virtuvės šefas Gian Luca Demarco pasiūlė itin greitai pagaminamą patiekalą –...

Kunigas prakalbo apie maisto ir prieskonių galią, kurie stiprina santuoką (40)

Pasistengus įmanoma šeimos pasisėdėjimus paversti švente, įsitikinęs profesionalus kulinaras ,...

Italijos sostinėje Romoje išdalyti Alyvuogių aliejaus „Oskarai“ (1)

Kasmetinis renginys sutraukia geriausius pasaulyje alyvuogių aliejaus gamintojus, importuotojus,...

Top naujienos

Tragiška žinia apie Bryanto žūtį sukrėtė pasaulį: dėl jo pradėjome žaisti krepšinį žuvo ir 13-metė dukra (402)

Krepšinio bendruomenę sukrėtė tragiška žinia. Sraigtasparnio avarijoje JAV žuvo legendinis...

Laukia lietus, debesys ir permainingi orai

Šiandien Lietuvos orus lems artėjančio Atlanto ciklono pietrytinis pakraštys. Bus debesuota,...

Drasko širdį: Bryanto dukra krepšinį mylėjo ne mažiau nei tėvas (5)

Krepšinio bendruomenė sekmadienį gedi sraigtasparnio avarijoje tragiškai žuvusių Kobe Bryanto ir...

Nausėdos ir konservatorių „koalicija“ – nuoskaudas pamiršo ilgam ar tik iš reikalo (206)

Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai ( TS–LKD ) kartu su prezidentu Gitanu...

Lietuvis aplankė itin reklamuojamos egzotiškos šalies paplūdimį: kai pamačiau, kas čia vyksta – iš naujo įsimylėjau Palangą (126)

Vos pamatę pigius kelionių pasiūlymus – lietuviai iškart puola juos pirkti, kartais tam net ima...

Žuvo 41-erių legendinis NBA žaidėjas Kobe Bryantas (86)

Užsienio žiniasklaida skelbia, jog sraigtasparnio avarijoje žuvo NBA žvaigždė Kobe Bryantas .

Lietuvė griežtai saugomoje JAV laboratorijoje narplioja branduolinių ginklų paslaptis (86)

Tikėtina, kad gyvenime neteks prisiliesti prie branduolinių ginklų. Tuo įsitikinusi lietuvė bent...

Rado paaiškinimą tragiškiems 15-mečių skaitymo įgūdžiams Lietuvoje: mūsų vaikai nemoka naudotis kompiuteriu (226)

Praėjusių metų gruodžio pradžioje paskelbti PISA tyrimo rezultatai sukėlė nemažą diskusijų...

Jasikevičius – apie Ulanovą šokiravusį derinį ir unikalias Timinsko blauzdas (28)

Šarūnas Jasikevičius vėl pasigedo auklėtinių energijos rungtyniaujant Lietuvos krepšinio...

Užkalnis: kokiems restoranams linkiu užsidaryti? (131)

Nusibodo, kai žmonės daro dalykus bet kaip. Nusibodo. Prakeikta naujoji hipsterių, tūkstantmečio...