aA
Vilniuje galima aplankyti ir paragauti įvairių šalių virtuvių patiekalų. Nemažai ir tokių vietų, kurios toli gražu neatspindi atitinkamos šalies maisto kultūros, nors ir teigia kitaip. Šį kartą išbandžiau tikrą japonišką virtuvę, kurioje šeimininkauja patys japonai.
Pietų pertrauka tikroje japonų virtuvėje, apie kurią sužinoma tik iš lūpų į lūpas
© Asmeninio albumo nuotr.

Restorane „Kamikadzė“ gali prisiliesti prie tikros japoniško maisto kultūros, o pati vieta atrodo kaip didelė jauki namų virtuvė su japonu šefu priešakyje.

Beje, atrasti šį restoraną nėra lengva – apie jo egzistavimą išduoda iš lūpų į lūpas sklindantys geri atsiliepimai. Šeimininkai sakė, kad pirmiausia dėl patalpų, o vėliau ir dėl reklamos turėjo nemažai problemų, tad dabar yra nuleidę rankas ir džiaugiasi geriausia reklama – čia bent kartą pietavusių žmonių rekomendacijomis, kurios lemia gausų lankytojų srautą.

Pietų pertrauka tikroje japonų virtuvėje, apie kurią sužinoma tik iš lūpų į lūpas
© Asmeninio albumo nuotr.

Dienos pietų variantai, kurių kasdien būna 3–4, skelbiami restorano „Facebook“ profilyje ir turi būti užsakomi iš anksto. Tądien, kai čia pietavau su kolegomis, pasirinkome visus tris galimus variantus: marinuotų tuno sašimių (plonai supjaustytų šviežios ir žalios žuvies gabaliukų) su avokadu, ryžiais ir jūros dumbliais (5,5 Eur), lašišos sašimių su avokadu ir ryžiais (5 Eur) ir tuno sašimių su avokadu bei ryžiais (5 Eur). Prie šių patiekalų kiekvienas dar gavome po dubenį baltųjų ridikų sriubos. Stalo vanduo nemokamai.

Ar skanu? Sriuba su išvirtais baltaisiais ridikais buvo tinkamo karštumo ir tikrai gardi. Jos porcija nedidelė, bet su antruoju patiekalu pakaks ir po pietų tikrai nereikės eiti pirkti papildomų užkandžių. Jeigu vis dėlto mėgstate taip stipriai pavalgyti, kad popiet pasidaro sunku dirbti, gal geriau pasirinkite visai netoliese esančią seną lietuviškų patiekalų valgyklą.

Lašišos ir tuno sašimiai buvo truputį aštroki, bet avokadas su ryžiais aštrumą prislopino ir bendrai ingredientai puikiai derėjo tarpusavyje.

Pietų pertrauka tikroje japonų virtuvėje, apie kurią sužinoma tik iš lūpų į lūpas
© Asmeninio albumo nuotr.

Ar greita? Kadangi maistą buvome užsisakę iš anksto (tą padarėme likus kelioms valandoms iki numatyto pietų laiko) ir atėjome laiku, mus aptarnavo ir maistą pristatė labai greitai – per 35 min. papietavome ir užleidome savo staliuką jau eilutėje laukiantiems kitiems lankytojams. Žinoma, visas greitumas čia vyksta dėl maisto užsakymo principo, bet prie to prisideda ir labai pagarbus bei malonus pačios savininkės aptarnavimas.

Kas įdomu? Šios vietos savininkas – japonų šefas Keishi kartu su savo žmona jau trejus metus priima lankytojus, norinčius pajusti tikros japoniškos virtuvės svetingumą (ir puikiai tą daro). Viduje nėra daug vietos, bet kartu tai ir žavi, nes gali matyti čia pat gaminantį šefą ir operatyviai sulaukti maisto.

Pietų pertrauka tikroje japonų virtuvėje, apie kurią sužinoma tik iš lūpų į lūpas
© Asmeninio albumo nuotr.

Norėdami čia papietauti jau ryte turite pasiskambinti ir iškart pasirinkti, ką norėsite valgyti. Užsisakote būtent maisto, o ne rezervuojate staliuką. Toks principas tikrai smagus – atėję ir pasakę vardą, iškart sulauksite malonaus dėmesio ir savo užsakymo. Tokiu principu aptarnaujančios kitos tokios vietos Vilniuje daugiau nežinau.

Beje, apie restorano pavadinimą. Pats savininkas jį aiškina taip: „Kalbant apie mano restorano pavadinimo kilmę, „kamikadzė“ turi šias dvi reikšmes: pirmoji – „kamikadzė“ reiškia stipriai pučiantį vėją (taifūną), kuris simbolizuoja laimę, antroji – aš labai myliu Lietuvą.“

Atsiskaitymas galimas tiek grynaisiais, tiek kortele.

Japonų virtuvė „Kamikadzė“, A. Smetonos g. 3 (vidiniame kieme), Vilnius

Tinklaraštis „Pietų pertrauka“
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Pandemijos metu vakarieniauti tinka ir gyvenamieji autofurgonai

Vokietijos kulinarijos mokykla nenuleido rankų siaučiant pandemijai ir sugalvojo ruošti...

Viskas, ką turite žinoti apie miltus: paaiškino, kurie miltai kuriems kepiniams tinka geriausiai aptartos 5 populiariausios rūšys (10)

Pirmojo karantino metu net du trečdaliai lietuvių kepė namuose, dalis iš jų – atrado kepimą,...

Vilniuje užsisakė naminį kugelį išsinešti, o kai atidarė pakuotę – laukė staigmena (418)

Dabar toks metas, kad kavinių ir restoranų maistu galima pasimėgauti tik užsisakius jį...

Alfas Ivanauskas atidaro kulinarinio kūrybiškumo mokyklą (6)

Prasidėjus karantinui gyvenimo ritmas pasikeitė, dažnas daugiau laiko praleidžiame namie. Ir vis...

Laiko stoka pakeitė lietuvių įpročius: pandemija padiktavo naujas pirkimo sąlygas

Dėl pandemijos ir karantino daug žmonių dirba nuotoliniu būdu, vaikai mokosi iš namų, tad tenka...

Top naujienos

Jogintė Užusienytė | D+

Susipažino internete, greitai permiegojo ir dingo: psichoterapeutas įvardijo keturias tokio elgesio priežastis

Internetinės pažintys visame pasaulyje tapo vienu iš patogiausių būdų susirasti antrąją pusę....

Eksperimentas virtuvėje: išrinko skaniausius marinuotus agurkus, tačiau užrašas ant pakuotės nemaloniai nustebino (35)

Marinuotų agurkėlių pasirinkimas Lietuvos prekybos centruose – stulbinančiai gausus. Kokių tik...

Dailius Dargis | D+

Holivudo monstro buvusios žmonos išpažintis: sužinojusi ką jis padarė, pražilau per naktį

Iki šiol nė vienam žurnalistui nepavyko išpešti nė žodžio iš Jurijaus Kadamovo artimųjų ar...

Sunkumai užgriuvo ir stambias įmones: darbuotojai išeina, o naujus rasti sudėtinga (247)

Panevėžyje nedarbas auga drastiškai. Per pastarąjį mėnesį bedarbių gretas papildė daugiau...

Septyniolikmetės Emilijos mama papasakojo apie siaubą, kai dukra vos nemirė nuo COVID-19 ligos (373)

„Mano vaikui nutiko blogiausia, kas galėjo, bet laimei ji papuolė į geriausias rankas“, –...

Gydytoja įspėjo: iš pažiūros nekaltos grožio procedūros gali sugadinti gyvenimą

Šiuo metu audinių užpildų injekcijos yra labai paplitusios, o populiariausias užpildas –...

Paulius Jurkevičius. Komendantės valanda – štai Kalėdų dovana Lietuvai! (251)

Čia, mielieji, jums ne kovidinių kaukių balius! Ne teatrų užrakinimai ar restoranų pasiūlymai...

Laisvalaikis – (ne)karantinas. Kokius filmus ir knygas rekomenduoja Greta Ambrazaitė? (4)

Išsirinkti gerą knygą ar filmą tikrai nelengva užduotis. Ką verta skaityti ir žiūrėti, o ko...

Per gaudynes nuo pareigūno kulkos žuvusio 18-mečio motinai valstybė sumokės 30 tūkst. Eur (137)

Prieš penkerius metus Druskininkų savivaldybėjei per cigarečių kontrabandininkų sulaikymo...