Restorane „Kamikadzė“ gali prisiliesti prie tikros japoniško maisto kultūros, o pati vieta atrodo kaip didelė jauki namų virtuvė su japonu šefu priešakyje.

Beje, atrasti šį restoraną nėra lengva – apie jo egzistavimą išduoda iš lūpų į lūpas sklindantys geri atsiliepimai. Šeimininkai sakė, kad pirmiausia dėl patalpų, o vėliau ir dėl reklamos turėjo nemažai problemų, tad dabar yra nuleidę rankas ir džiaugiasi geriausia reklama – čia bent kartą pietavusių žmonių rekomendacijomis, kurios lemia gausų lankytojų srautą.

Dienos pietų variantai, kurių kasdien būna 3–4, skelbiami restorano „Facebook“ profilyje ir turi būti užsakomi iš anksto. Tądien, kai čia pietavau su kolegomis, pasirinkome visus tris galimus variantus: marinuotų tuno sašimių (plonai supjaustytų šviežios ir žalios žuvies gabaliukų) su avokadu, ryžiais ir jūros dumbliais (5,5 Eur), lašišos sašimių su avokadu ir ryžiais (5 Eur) ir tuno sašimių su avokadu bei ryžiais (5 Eur). Prie šių patiekalų kiekvienas dar gavome po dubenį baltųjų ridikų sriubos. Stalo vanduo nemokamai.

Ar skanu? Sriuba su išvirtais baltaisiais ridikais buvo tinkamo karštumo ir tikrai gardi. Jos porcija nedidelė, bet su antruoju patiekalu pakaks ir po pietų tikrai nereikės eiti pirkti papildomų užkandžių. Jeigu vis dėlto mėgstate taip stipriai pavalgyti, kad popiet pasidaro sunku dirbti, gal geriau pasirinkite visai netoliese esančią seną lietuviškų patiekalų valgyklą.

Lašišos ir tuno sašimiai buvo truputį aštroki, bet avokadas su ryžiais aštrumą prislopino ir bendrai ingredientai puikiai derėjo tarpusavyje.

Ar greita? Kadangi maistą buvome užsisakę iš anksto (tą padarėme likus kelioms valandoms iki numatyto pietų laiko) ir atėjome laiku, mus aptarnavo ir maistą pristatė labai greitai – per 35 min. papietavome ir užleidome savo staliuką jau eilutėje laukiantiems kitiems lankytojams. Žinoma, visas greitumas čia vyksta dėl maisto užsakymo principo, bet prie to prisideda ir labai pagarbus bei malonus pačios savininkės aptarnavimas.

Kas įdomu? Šios vietos savininkas – japonų šefas Keishi kartu su savo žmona jau trejus metus priima lankytojus, norinčius pajusti tikros japoniškos virtuvės svetingumą (ir puikiai tą daro). Viduje nėra daug vietos, bet kartu tai ir žavi, nes gali matyti čia pat gaminantį šefą ir operatyviai sulaukti maisto.

Norėdami čia papietauti jau ryte turite pasiskambinti ir iškart pasirinkti, ką norėsite valgyti. Užsisakote būtent maisto, o ne rezervuojate staliuką. Toks principas tikrai smagus – atėję ir pasakę vardą, iškart sulauksite malonaus dėmesio ir savo užsakymo. Tokiu principu aptarnaujančios kitos tokios vietos Vilniuje daugiau nežinau.

Beje, apie restorano pavadinimą. Pats savininkas jį aiškina taip: „Kalbant apie mano restorano pavadinimo kilmę, „kamikadzė“ turi šias dvi reikšmes: pirmoji – „kamikadzė“ reiškia stipriai pučiantį vėją (taifūną), kuris simbolizuoja laimę, antroji – aš labai myliu Lietuvą.“

Atsiskaitymas galimas tiek grynaisiais, tiek kortele.

Japonų virtuvė „Kamikadzė“, A. Smetonos g. 3 (vidiniame kieme), Vilnius