Tinklaraščio „Pietų pertrauka“ kūrėja Roberta Venclovienė jau ketvirtus metus vadovaujasi taisykle – kasdien pietauti skirtingose maitinimo vietose, o savo įžvalgomis dalijasi su DELFI Maistas skaitytojais.

Šįkart noriu pristatyti tikrai jaukią maitinimo vietą šeimos pietums ar vakarienei – piceriją „Casa La Familia“ (Rūdninkų g.), kur labai greitai pasijunti kaip namuose. Tiesa, maistas čia pritaikytas vegetarams ir veganams, tad jeigu jūs arba jūsų vaikai labai mylite mėsą, užsukite tam nuteikę ir savo skrandžius.

Nors pradėjau labai šeimyniškai, bet į šią vietą papietauti atvykau viena. Tądien pietums galėjau rinktis ekologiškų perlinių kruopų sriubą su šviežiais baravykais (perkant atskirai 2 Eur) ir antrąjį patiekalą – vegetarišką sezoninių daržovių užkepėlę su salotomis (perkant atskirai 4,5 Eur) arba „Margaritos“ ar Aštriąją picą (perkant atskirai atitinkamai 4,5/6 Eur). Dienos pietų – sriubos ir antrojo patiekalo komplektas kainuoja 5,5 Eur. Stalo vandens ąsotėlis nemokamai. Kiekvieną dieną savo pietų derinius picerija skelbia ir socialinėje erdvėje.

Picerija „Casa La Familia“

Ar skanu? Prieš patiekiant sriubą, sulaukiau klausimo, ar pageidauju ją pagardinti grietine. Taiklus klausimas reikiamu metu, nes grietinės aš atsisakiau ir džiaugiausi sulaukusi labai natūralios sriubos su bulvėmis, perlinėmis kruopomis, baravykais ir žalumynais. Porcija didelė, tinkamo karštumo, patiekta tvarkingai.

Lengva pietų pradžia nuteikė labai gerai ir visi lūkesčiai, sulaukus antrojo patiekalo, buvo pateisinti. Mano pasirinkta užkepėlė buvo labai skaniai pakepinta, šalia buvo pateiktas sezoninių daržovių garnyras: burokėliai, pomidorai, salotos lapas, ridikai ir marinuoti agurkėliai. Turiu pripažinti, kad buvo labai sotu, tačiau po šių vegetariškų pietų nesijaučiau apsunkusi, priešingai – energijos tik padaugėjo.

Visus įrankius, įvyniotus į servetėles, man pateikė kartu su patiekalais. Stiklinė vandeniui taip pat buvo atnešta kartu su ąsotėliu. Švaru ir tvarkinga.

Picerija „Casa La Familia“

Ar greita? Viskas vyko labai operatyviai, mane aptarnavo, maistą pristatė dvi žavios ir su šypsena dirbančios moterys. Norisi pabrėžti, kad čia mačiau savo darbą mylinčius žmones.

Mano pietūs truko apie 40 minučių. Reikia įvertinti tai, kad pietų čia atvykau apie 13.00 val. ir didžiausią pietaujančių bumą jau buvau praleidusi.

Kas įdomu? Ši picerija Vilniuje veikia nuo gruodžio mėnesio paskutinės dienos (Naujų metų pasiekimai!) vietoj anksčiau čia buvusio soliariumo, taigi smagu, kad patalpas miesto centre jie pavertė į tikrą pasaką šeimoms.

Kodėl taip sakau? Interjeras čia tiesiog sužavi nuo pat įėjimo, o kur dar atskira salytė su pilimi, skirta mažiesiems... Smagu – ši vieta man panaši į Flinstounų namą, tad tikrai bus įvertinta jūsų mažųjų.

Picerija „Casa La Familia“

Kas įdomu? Prie įdomybių priskirčiau ir anksčiau jau trumpai aptartą aptarnavimą. Kai paklausiau, ar čia, kaip galima pagalvoti iš pavadinimo, ir dirba tarpusavyje giminystės ryšiais susiję žmonės, sulaukiau atsakymo, jog net ir jų nereikia, kad čia pasijustum kaip šeimos narys. Tai tikrai jaučiasi ir sukuria puikią atsipalaidavimo būseną.

Bendro jų meniu pagrindas – picos, bet rasite ir desertų ar įdomesnių nealkoholinių gėrimų, nes jie alkoholiu neprekiauja.

Trumpa išvada. Skiriu šiai vietai draugiškiausios šeimoms vietos apdovanojimą. Skanus maistas, su ugnele dirbantys žmonės ir nuostabus interjeras, neabejoju, pavergs ir jus.

Atsiskaitymas galimas tiek grynaisiais, tiek kortele.

Picerija „Casa La Familia“, Rūdninkų g. 18, Vilnius. Tel. (8-675) 95939. Facebook profilis. Darbo laikas – 11:30–22:00.