Primename, kad pietums tinkamų vietų paieškas, kur dirbantiems mieste būtų galima ne tik trumpam atsipūsti, bet ir pavalgyti skaniai, greitai ir, žinoma, nebrangiai, pateikia tinklaraščio „Pietų pertrauka“ kūrėja Roberta Venclovienė, kuri jau ketvirtus metus vadovaujasi taisykle – kasdien pietauti skirtingose maitinimo vietose.

Tądien, kai čia atvykau papietauti su vienu savo draugu, galėjome rinktis iš dviejų sriubų – tirštos miško grybų ir lęšių bei trintos žirnelių. Taip pat buvo siūlomi keturi pagrindiniai patiekalai: vištienos filė Kijevo kotletas, kiaulienos nugarinė, įdaryta sūriu ir jelapenais, jautienos „Quiche lorraine“ ir varškės apkepas, prie kurių nemokamai galima buvo pasirinkti po vieną karštą ir tris šaltus garnyrus. Taip pat buvo galima rinktis dienos šefo pasiūlymą ir dienos salotas.

Užsisakėme po pusę porcijos miško grybų ir lęšių sriubos (0,45 Eur), iš karštų patiekalų aš išsirinkau Kijevo kotletą su salotų garnyru (3,9 Eur), mano draugas – kiaulienos nugarinę (3,9 Eur). Stalo vanduo čia siūlomas nemokamai, galima įsipilti savitarnos zonoje. Be to, nuo 14.00 val. dienos pietums taikoma 25% nuolaida.

Ar skanu? Mums patiko miško grybų ir lęšių derinys, sriubą dar pagardinome šaukšteliu grietinės. Mažos porcijos (vienas šaukštas) sotiems pietums su antruoju patiekalu tikrai pakako.

Mano pasirinktas Kijevo kotletas, įdarytas sviestu, man taip pat patiko. Bulvių košės, apkeptų bulvių arba ryžių aš nesirinkau, bet džiaugiausi šviežiais burokėliais, morkų ir salierų salotų garnyru. Tačiau mano draugo antrojo patiekalo pasirinkimas taip nenudžiugino, nes mėsa buvo gana sausa, negelbėjo net padažas.

Porcijos didelės (garnyrą dediesi savitarnos principu), maistas šviežias, viskas švaru ir tvarkinga. Vis dėlto turime ir priekaištų – laukiant eilėje maistas atšalo.

Ar greita? Teoriškai pats maisto užsakymo–atsiėmimo principas turėtų būti labai greitas, bet natūralu, kad esant labai daug lankytojų, teks palaukti, kada galėsite atsiskaityti. Ir nors čia prikabinta daug užrašų, kad atsiskaityti galima tik kortele, prie kasos vis tiek girdėjome nustebusių lankytojų, kuriems teko greit ieškoti savo mokėjimo kortelių. Didžiausias to minusas – atšalęs maistas, tad mūsų patarimas – būkite modernesni ir dar greitesni, įsidiegę bekontakčių kortelių skaitytuvus. Nežinau visų galimybių, bet tikiu, kad tai padėtų sumažinti eiles, ir lankytojai greičiau galėtų mėgautis skaniu maistu.

Kas įdomu? Pradėsiu nuo svarbios informacijos – darbo laiko. Restoranas įsikūręs biurų komplekse ir labiausiai orientuojasi į pietaujančius, tad natūralu, kad savaitgaliais ar šiokiadienių vakarais jis nedirba, nebent organizuojate kokį privatų renginį.

Pietūs organizuojami arba bufeto principu (įsipili–įsidedi–susikomplektuoji pats), arba galima užsisakyti papildomų patiekalų iš salotų ar Wok barų, kuriuos restoranas teigia pagaminsiantis maždaug per 10 min.

Restoranas turi anglinę krosnį ir grilio meniu (yrat ir bendras meniu), o ką tam tikrą dieną galima paragauti, visuomet rasite restorano „Facebook“ paskyroje.

Dar viena pagyra šiai vietai – interjeras. Erdvė tikrai nemaža, šviesi ir jauki. Mums labai patiko šviestuvai ir dideli stalai.

Trumpa išvada. Nežinau, ar šis restoranas tikrai didžiausia pietus tiekianti vieta, bet dirbantiems ar gyvenantiems šalia tikrai pasisekė – atsižvelgiant į dabartinę rinką Vilniuje, gardus maistas čia siūlomas už racionalią kainą.

Atsiskaitymas galimas tik kortele.

Restoranas „Busy Beet“ įsikūręs „Technopolio“ biurų parke, J. Balčikonio g. 9, Vilnius.