Sūriai – kiekvienam pagal skonį

Sūris – neatsiejama Italijos virtuvės dalis, o jų pasirinkimas itin gausus. „Lidl“ šią savaitę vykstančiose itališkų produktų dienose galima rasti ir tradicinių, ir išskirtinėmis skonio savybėmis pasižyminčių sūrių, rašoma pranešime spaudai.

Mozzarella ir ricotta – tradiciniai, švelnūs sūriai, su kuriais lietuviai jau yra seniai susipažinę ir pamėgę. Pastebiu, kad atrandame, drąsiai dedame ant lietuviško stalo ir imame vertinti tokius įdomesnius gaminius, kaip pecorino romano – kietąjį avies sūrį, pasižymintį kiek aitresniu skoniu bei aromatu“, – teigia maisto ekspertas.

Mozzarella

Gurmanas pecorino romano labiausiai mėgsta naudoti ruošdamas makaronų patiekalus, o kaip vieną paprasčiausių ir labiausiai itališkų receptų įvardija cacio e pepe.

„Tai – tradicinis ir labai elementarus itališkas patiekalas, kuris davė pradžią daugumai makaronų patiekalų. Cacio e pepe tereikia trijų ingredientų – spaghetti makaronų, sūrio ir pipirų“, – receptu dalijasi pašnekovas.

Prosciutto kepti nereikėtų

Tarp „Lidl“ privataus „Italiamo“ prekės ženklo produktų rasti galima ir mėsos gaminių – ar tai būtų centrinės Italijos regiono Abrucų saliamis, ar įvairiais metodais apdorotas kumpis. Itališka virtuvė pasižymi mėsos gaminių gausa, tačiau pasak tinklaraštininko, reikia žinoti kelias taisykles, kaip tinkamai ir teisingai panaudoti itališkus mėsos ingredientus ruošiant patiekalus, kad šie išliktų autentiški bei įgautų geriausią skonį.

„Norėčiau išskirti prosciutto crudo – kiek subtilesnę, vytintą mėsos rūšį, kurią tinkamai paruošti gali užtrukti net kelis metus. Ją rekomenduoju valgyti tokią, kokia ji yra – šio kumpio kepti nereikėtų, nes tai gali sugadinti mėsos tekstūrą ir skonį. Italai prosciutto crudo deda tik ant iškeptos picos, o kepimui tinkama naudoti – salame abruzzese“, – pataria tinklaraštininkas.

Balzamiko padažas išryškina pomidorų skonį

Kalbėdamas apie finalinius itališkų patiekalų akcentus, pašnekovas pabrėžia du padažus – itališką passata – trintus konservuotus pomidorus ir balzamiko padažą – išgarintą balzamiko actą.

Balzamiko padažas

„Itin mėgstu naudoti passata kaip padažą ant picos pado, o pridėjus česnako, pabarsčius raudonėliu ir dar paskrudinus, ji įgauna papildomo skonio. Be to, nereikia pačiam trinti pomidorų, laukti kol jie suvirs – taip sutaupoma nemažai laiko. Balzamiko padažas puikiai tinka salotoms gardinti. Vienas paprasčiausių ir mano mėgstamiausių jo panaudojimo būdų – salotos su mozzarella, pomidorais ir šviežiu baziliku. Balzamikas puikiai papildo šį derinį, nes jeigu pomidorai yra mažiau prinokę, jis užgožia jų rūgštumą, o jei yra saldūs – tik išryškina jų skonį“, – patarimais dalijasi M. Janavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)