Pasirodo, interjeras šioje autentiškoje vietoje nesikeičia jau 22 metus, o už prekystalio besisukiojanti pardavėja Roma čia dirba nuo pat pradžių, kai buvo atidaryta parduotuvė-kavinė.

Pieno baras

„Anksčiau čia buvo pieno parduotuvė „Karvutė“, o vėliau pavertė į pieno parduotuvę su baru. Laikas eina greitai. Atrodo, kad pats nesikeiti, bet pajauti tada, kai užauga tie vaikai, kuriuos čia matydavai mažus ateinančius“, – pasakojo pardavėja Roma.

Pieno baro pardavėja Roma

Maistą pieno barui gamina restoranas „Žara“, o bandeles jau daugelį metų kepa Panevėžio mieste esanti kepykla. Tad šviežios bandelės čia pristatomos kiekvieną rytą.

Pieno baras

Kavinėje apsilankęs DELFI Maistas sutiko ir vietinę klientę – panevėžietę Bronislavą, kuri čia lankosi jau 22 metus. Ji pieno bare geria tik kavą. Už kavą su pienu moka 1,05 euro. Moteris sakė, kad nebrangu, o juoda kava čia kainuoja dar pigiau.

Pieno baras

„Kol yra galimybė, leidžiu sau tokį malonumą. Yra tokia mūsų draugių kompanija – kavos gėrėjų“, – sakė panevėžietė.

Pieno baras

Moterys čia susitinka keturiese. Aptaria dienos naujienas, papolitikuoja. Anksčiau Bronislava dirbo teisės saugos sistemoje, vidaus reikalų ministerijoje.

„Vakare, grįždama iš darbo, visada užeidavau. Ir taip labai daug metų, jau net nežinau, kiek, gal kokį dvidešimt metų ar daugiau. Tai mano antri namai“, – pasakojo kavą pieno bare gerianti Bronislava.

Pieno bare lankosi ir vaikai, ir senjorai

Žmonės čia mėgsta gerti ne tik kavą – vasarą kur kas populiaresni ledai ir kokteiliai.

Pieno baras
Pieno baras

Pavyzdžiui, brangiausias pieno kokteilis kainuoja 1,15 euro, jų čia net 23 rūšys. O ledai – natūralūs, pagaminti iš grietinėlės, juos pagardina uogiene ir šokoladu. Štai blyneliai su bananais, aplieti karštu šokoladu ir kokoso drožlėmis, čia kainuoja 2,35 euro. Tad dažniausiai čia apsilanko šeimos su mažais vaikais.

Pieno baras

„Savaitgaliais čia dažnai lankosi šeimos. Tie maži vaikai užauga ir dabar atėję sako, kad mane prisimena, o dabar jie jau patys su savo vaikais ateina“, – prisiminimais dalijosi pardavėja Roma.

Nuo pusės aštuonių ryto iki septintos vakaro dirbantis pieno baras klientų sulaukia nuo pat pirmųjų minučių – čia jie ateina atsigerti pirmojo puodelio kavos.

Kol kas kavinėje dirbanti Roma klientų trūkumu nesiskundžia, tačiau pripažįsta, kad anksčiau laikai buvo geresni – Panevėžys buvo pilnesnis.

Pieno baras

„Seniau nebūdavo kada kalbėti, žodžio negalėdavai pasakyti, nes buvo nusidriekusios eilės žmonių. Aišku, kai lauke atšyla, tada ir lankytojų būna daugiau, ir pasisėdėti gali laisviau. Nes dabar viduje yra ankštoka“, – apie panevėžiečių įpročius kalbėjo moteris.

Pieno baras
Pieno baras

Vos išėję iš pieno baro, kitoje Laisvės aikštės pusėje esančioje kavinukėje „Kava“, pastebėjome dar dvi močiutes, geriančias kavą. Atrodo, kad Panevėžys galėtų būtų tituluojamas – kavą geriančių močiučių miestu.

Kavinukė "Kava"
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (167)