Anksčiau vila priklausė grafams Tiškevičiams. Pirmojo pasaulinio karo metu pastatas buvo apgadintas, bet išliko. 1933 metais jis buvo atnaujintas ir naudojamas studentų komiteto. Antrojo pasaulinio karo metu „Komoda“ buvo dar labiau pažeista ir daug kartų degė. Pastaraisiais metais pastatas buvo apleistas, neturėjo net stogo. 2009 metais pastatas šiame regione buvo įregistruotas kaip kultūros paveldas. 2016 metais vietinis verslininkas Egidijus Vičius nusipirko šį objektą ir renovavo iš savo lėšų. Dabar šia vila rūpinasi Martynas Meidus su žmona Karolina Vičiūte-Meide.

Vila "Komoda"

Pasak jų, vila „Komoda“ pavadinta todėl, kad pastatas primena komodos spintelę. Kai viskas buvo sulenkinta, šis pastatas vadinosi „Baltoji gulbė“, vėliau „Jūrapilis“, o tik tada tapo vila „Komoda“. Toks pavadinimas įrašytas dar iš Tiškevičių laikų.

„Taip ir mes ją vadiname“, – sakė vilos šeimininkai.

Pirmame aukšte įsikūręs restoranas, kituose aukštuose – apartamentai, o viršuj – terasa į idilišką pajūrio peizažą. Šalia puikuosis sodas, tik dabar laukiama, kol jis sužels.

Vila "Komoda"

Restoranas sudarytas iš trijų skirtingų erdvių – du valgomieji ir baras, kuriame telpa 30 svečių. Restorano interjeras – pilkos sienos, medinės grindys, marmuro motyvai, sodriai žalios spalvos aksomo kėdės.

Restorane apsilankyti galima nuo 9 ryto iki 23 valandos vakaro.

Vila "Komoda"

Atidarymo vakarą galėjo rezervuotis kas tik norėjo, visi staliukai buvo užpildyti, o kiti norintys pavakarieniauti – nebetilpo.

Pirmąjį vakarą degustacinės vakarienės meniu kaina buvo 50 eurų, tą kartą buvo pateikti penki patiekalai, bet savininkai žada, kad meniu kis nuo sezono.

Vila "Komoda"

Šefo Martyno Meidaus idėja – degustacinei vakarienei pagaminti net devynis patiekalus.

Gastronomijos pasaulyje Martynas yra žinomas kaip Martyn Meid. Iš Klaipėdos kilęs šefas Londone buvo įkūręs savo restoraną „Ink“, taip pat jis žinomas už pasiekimus „Nordic“ virtuvėje. Dešimt metų dirbo šioje pramonės šakoje kartu su geriausiais pasaulio virtuvės šefais, kaip Alain Ducasse, Tom Aikens ir Rene Redzepi.

Vila "Komoda"

Šeimininkų tikslas, kad tai būtų jauki, svetinga ir kūrybinga erdvė. Jie planuoja savo lankytojus stebinti ir keisti meniu pagal sezoniškumą. Čia planuojamos dirbtuvės, specialūs pasiūlymai ir nuolaidos senjorams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)