„Nors pagal Lietuvos rekordus registruojančios agentūros „Factum“, o taip pat ir Gineso pasaulio rekordų taisyklių reikalavimus po kiekvienos valandos galėjau sau leisti 5 minučių pertraukėles, tačiau neprireikė net to. Mūsų laida ir jos tiesioginė transliacija prasidėjo plaukiant Nerimi su buvusiu Vilniaus meru Artūru Zuoku ir jautienos kepsnio su avokadais kepimu, o baigėsi desertų gamyba su verslininkės Ingos Paksaitės-Stumbrienės dukra Estela. Taigi, jau galite suprasti, kad tos 24 valandos ir 14 minučių tikrai nebuvo monotoniškos“, – šypsosi Alfas Ivanauskas, nevengęs laidos metu ir provokacijų.

Įsivaizduokite: prie verslininkės, 4 vaikų mamos Austėjos Landsbergienės jis krito ant žemės ir įsijautė į kaprizingo vaiko vaidmenį. Tačiau toks jo elgesys nesukėlė jokios A. Landsbergienės reakcijos – ji ir toliau valgė šilauoges!
Alfas Ivanauskas ir Austėja Landsbergienė

Prie A. Ivanausko sumanymo įgyvendinimo prisidėjo daugiau nei 50 darniai dirbusių žmonių grupė ir visi svečiai šiai laidai aukoję net ir savo nakties miegą.

Pavyzdžiui, televizijos ir radijo laidų vedėja Gabrielė Martirosianaitė su vestuvių planuotoja Laura Vagone prisiderino prie A. Ivanausko aprangos ir tiesioginio eterio metu virtuvėje ruošė didkepsnį, plakė imbierinį rozmarinų kokteilį ir kepė pyragėlius su feta, mėtomis ir alyvuogėmis vilkėdamos pižamas, žurnalistas Ignas Krupavičius dėl šios laidos atsikėlė keliomis valandomis anksčiau – pagaminęs su Alfu pusryčius, kuriuos turėjo sugalvoti iš duotų ingredientų, jis iškeliavo į savo paties rytinę laidą.

Žurnalo „Aš ikona“ vyr. redaktorė Agnė Jagelavičiūtė, palikusi savo šeimos vyrus namuose, su A. Ivanausku gamino pusryčių blynelius su maskarpone – minkštu, puriu, švelnaus skonio, riebiu tepamu itališku karvių pieno sūriu, naudojamu įvairiems patiekalams.

Penktadienį po jogos treniruotės ir pusryčių su svečiais A. Ivanauskas į Kauną išvyko kartu su reklamos kūrėja Dovile Filmanavičiūte. Šiame automobilyje gaminti net 4 ypač gardūs užkandžiai: kokakoloje marinuota kepta vištiena su mangais ir trijų rūšių duoniukai su ožkų sūriu, antiena, lašiša, vytintu kumpiu bei arbūzais.

Atvykusius į Kauną pasitiko baikerių klubas „Big Gang MC“. A. Ivanauskas pietums su baikeriais gamino burokėlių sriubą su kriaušėmis, o prie jų su močiutės receptų knygomis ir pačiomis įdomiausiomis istorijomis prisijungė profesorius Liudas Mažylis. Jam A. Ivanauskas pagamino naminių ledų, o profesorius pasidalijo ledų receptais iš kartos į kartą paveldėtų knygų.
„Virtuvės mitų griovėjų“ komanda pateko į rekordų knygą

„Šou pasibaigus, sulaukėme padėkų iš su VMG dirbusios filmavimo komandos – kaip gerai viskas buvo surengta. Didžiuojuosi savo komanda, kuri sugebėjo sklandžiai dirbti šioje laidoje, įgyvendinti visus sumanymus ir užtikrinti, kad viskas būtų taip, kaip ir numatėme. Tiesa, pagrindiniu iššūkiu tapo nuolatinės transliacijos užtikrinimas – skrisdami sraigtasparniu, važiuodami traukiniu ar net greitkeliu į Kauną neišvengėme interneto trikdžių. Visgi, tai negadino nei nuotaikos, nei galutinio rezultato – rekordo siekimo“, – džiaugėsi A. Ivanauskas.

Lankydamasis Kaune A. Ivanauskas užsuko ir į garsiąją Kauno spurginę, jau tapusią miesto simboliu. Paragavęs miesto gyventojų ir svečių mėgstamų spurgų, susitiko su psichologe Ramune Murauskiene ir leidosi atgal su ja traukiniu į Vilnių. Maistas gamintas net ir traukinyje – kukurūzų salotos su jogurtiniu avokadų ir kumino padažu bei „nachos“ kukurūzų traškučiais.

Likus vos kelioms valandos iki kulinarinio šou pabaigos, A. Ivanauskas su aktore, televizijos laidų vedėja Indre Stonkuviene sraigtasparniu pakilo virš Vilniaus ir nustebino ją gamindamas gaspačą – tradicinę šaltą ispanišką sriubą su pomidorais, svogūnais ir česnakais.
Alfas Ivanauskas ir Indrė Stonkuvienė

„Tokiam rekordui reikia ruoštis visą gyvenimą, bet sudėlioti visas laidos įdomybes užtruko 6 savaites. Šis rekordas – tai galimybė išbandyti ne tik save, bet ir proga dar kartą įsitikinti, kad nesvarbu, kur, danguje ar žemėje, kelyje ar kambaryje, nesvarbu, kada, dieną ar naktį...

Visur ir visų svarbiausia tokiomis akimirkomis yra beprotiškai gera komanda. Ir turbūt tai – įrodymas ne tik man, bet ir kiekvienam VMG žmogui, kuris dar labiau atrado savo kolektyvo asmenybių išskirtines savybes ir pasitikėjimo džiaugsmą. Man svarbiausias buvo ir yra iš tiesų ne pats rekordo siekimas, o tai, kad VMGiečiams neįmanomų dalykų nėra. Ir tai yra kasdienybės laimė“, – sako A. Ivanauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt