aA
Jeigu nebūčiau vykusi automobiliu pro šalį, apie Valakampių paplūdimyje kepamus armėniškus patiekalus net nebūčiau sužinojusi. O ir ten, nuošaly esanti kavinukė ne taip krenta į akis. Pirmiausia pamanai, kad ten stūkso tiesiog gyvenamasis namas.
Kavinė "Vaidilutė"
Kavinė "Vaidilutė"
© DELFI / Modesta Meškė

DELFI Maistas mėgsta apsilankyti netikėtose vietose ir atrasti, ką tautiečiai skanaus ten galėtų suvalgyti. Tad šį kartą – armėniškos virtuvės pavyzdys.

Pirmajame Valakampių paplūdimyje esanti kavinukė „Vaidilutė“ atsidarė tik rudenį, rugsėjo 1 dieną. Pasirodo, anksčiau čia veikusios kavinės dirbdavo tik sezono metu, o pastaraisiais metais šioje vietoje neveikė niekas.

Kavinė "Vaidilutė"
Kavinė "Vaidilutė"
© DELFI / Modesta Meškė

Pasak administracine veikla ir bendravimu su klientais čia besirūpinančios Daivos Narbutienės, visi buvo nustebę, kodėl jie duris atvėrė taip vėlai?

„Žmonės klausia, kodėl taip vėlai atsidarėme, kodėl jūsų nebuvo vasarą? Mes jiems drąsiai sakome, kad dirbsime visus metus ir lauksime visų ir rudenį, ir žiemą.

Mes ieškojome labai panašios vietos, kadangi tai yra grilio patiekalai, tad natūralu, jog tokios virtuvės neįrengsi stikliniame pastate. Norėjome, kad šalia būtų gamta, tačiau tuo pačiu norėjosi likti ir šalia miesto. Upė – vos už 200 metrų, žmonės čia mėgsta pasivaikščioti, nes tiek vasarą, tiek žiemą aplinkui supa labai graži gamta. Kieme – terasa, kur galima mėgautis vaizdu į bekrentančius rudeninius medžių lapus.

Kavinė "Vaidilutė"
Kavinė "Vaidilutė"
© DELFI / Modesta Meškė

Štai savaitgalį nebuvo vietų, o dienomis – tuščiau. Mūsų tikslas nėra dienos pietūs. Čia atvažiuoja klientai, kurie užsako ir gauna šviežiai iškeptą mėsą. Prašalaičiai žmonės čia užsuka rečiau, atvyksta tik tie, kurie žino.

Dažnai atvažiuoja šeimos su vaikais papietauti, kadangi čia ir pasivaikščioti yra kur. Taip pat mus žino vietiniai kaimynai, kurie gyvena netoliese“, – teigė 21 metus banke dirbusi ir naujo verslo maitinimo sektoriuje apsiėmusi D. Narbutienė.

Virtuvės šefai – Karenas ir Erikas
Virtuvės šefai – Karenas ir Erikas
© DELFI / Modesta Meškė

Maistą ruošia du armėnų virtuvės šefai – Karenas ir Erikas. Mėsa ant ugnies bus kepama ir tada, kai bus sniego.

„Kavinės „Vaidilutė“ pavadinimas kilo nuo Vaidilutės gatvės. Vaidilutė yra lietuvių ugnies kurstytoja, tačiau armėniški patiekalai gaminami taip pat ant ugnies. Kepama ant žarijų, natūraliai, o ne konvekciniame griliuje. Mėsa visada labai šviežia, jaučiasi mėsos skonis“, – kalbėjo ji.

Virtuvės šefas Erikas
Virtuvės šefas Erikas
© DELFI / Modesta Meškė

Kavinė dirba nuo 11 valandos iki 22 valandos vakaro.

„Darbo dienomis šaltuoju metų sezonu darbą sutrumpinsime iki 21 valandos, o vasarą pailginsime iki 23 valandos“, – sakė personalas.

Pavarčius kavinės meniu, galima matyti, kad šašlykai čia kainuoja – 7,5 euro, šonkauliukai – 8,5 euro, lašiša – 13 eurų, aviena – 17 eurų. Taip pat verdamos sriubos – chašlama ir charčio. Desertai taip pat gaminami vietoje. Vienas iš jų – pachlava su graikiniais riešutais.

Kavinė "Vaidilutė"
Kavinė "Vaidilutė"
© DELFI / Modesta Meškė

„Mūsų principas – didelės porcijos ir nedidelės kainos. Norime, kad žmonės pavalgytų ir sugrįžtų.

Startavome su nedideliu meniu, bet jį planuojame praplėsti. Greitu metu atsiras karpis, daugiau žuvies. Matome iš klientų, kad yra poreikis vegetariško maisto, tada bus grill daržovės, dolma – kaip lietuviški balandėliai tik vynuogių lapuose.

Meniu turėsime pastovų, bet kartas nuo karto jį papildysime. Jeigu matysime, kad žmonės kažko nevalgo, tai nesibijome ir išimti to, ko nemėgsta ir pakeisti kažkuo kitu.

Kavinė "Vaidilutė"
Kavinė "Vaidilutė"
© DELFI / Modesta Meškė

Kiaulieną ir vištieną žmonės dažniau renkasi nei avieną, visgi Lietuvoje prie jos dar nėra taip pripratę“, – pasakojo virtuvės šefas Karenas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(8 žmonės įvertino)
4.0000

Gyvenimas karantine: skanus pasidarė ir anksčiau supeiktas maistas (11)

Nežinia kiek laiko besitęsiantis karantinas bus neblogas universitetas. Mokysimės produktyviai...

Nuo šiol populiariausia kulinarinė laida „Alfo didysis kulinarinis šou“ – šiokiadienio vakarais tiesiogiai (2)

„Nėra to blogo, kas neišeitų į naują projektą“, – šypsosi skonių ieškotas ir idėjų...

Virtuvės šefas išdavė receptą, kaip namie pasigaminti raviolius (10)

Virtuvės šefas, istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis išdavė raviolių su antiena...

Gydytojas paaiškino, kiek iš tiesų lietuviams reikia išgerti vandens iki tol ne taip buvo skaičiuojama (36)

2 litrų vandens per parą gerti nereikia, sulčiaspaudę galite išmesti, o laikydamiesi išgirtosios...

Maisto ekspertė: kai pritrūksta idėjų – pagelbės savaitės meniu (10)

Savaitės meniu planavimas jau tapo sveikos ir visavertės mitybos dalis, kuri taip pat padeda...

Top naujienos

Patvirtintas 11 mirties nuo koronavirusinės infekcijos atvejis (204)

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša, kad šiandien Lietuvoje patvirtinta vienuolikta...

Klaipėdos universitetinės ligoninės medikai papasakojo visą tiesą, kaip įstaiga tapo koronaviruso židiniu (51)

Šeštadienį su Delfi susisiekė Klaipėdos universitetinės ligoninės medikai , kurie tikina, kad...

Klaipėdoje mirusios moters dukra siunčia žinutę Verygai: nemeluokite – pasakykite žmonėms karčią tiesą (68)

Sveikatos apsaugos ministerija ( SAM ) pranešė, kad šeštadienį Lietuvoje patvirtintas dar...

Artėjantis pikas pranašauja katastrofą Ukrainoje: šalis pandemijai itin pažeidžiama (371)

Koronavirusas Ukrainai žada didelių problemų: dauguma prognozių numato recesiją, o...

„Agurkinių“ lyderiui – valstybės kompensacija už tai, kad tualete nebuvo nei durų, nei užuolaidos (139)

Kauno nusikalstamos „Agurkinių“ grupuotės lyderis Saulius Velečka , pravarde Agurkas, kuris...

Širvintų merė kaltinama savivaliavimu: tikina, kad koronavirusu užsikrėtusią moterį į ligoninę vežė per prievartą (170)

Šeštadienį socialiniuose tinkluose pasirodė Lauros, kurios mama užsikrėtė koronavirusu,...

Veryga pateikė daugiau atsakymų dėl situacijos Klaipėdoje ir vakarinių sprendimų (103)

Didelės dalies Klaipėdos universitetinės ligoninės ( KUL ) skyrių veiklą nuspręsta stabdyti...

Klientai užgulė sodybą nuomavusią moterį: ar force majeure leidžia atgauti pinigus (256)

„Delfi“ sulaukė smulkiosios verslininkės Akvilės laiško, kuri teigė šiandien atsidūrusi...

Turistams neskirtoje Turkijos dalyje su pabėgėliais dirbusi lietuvė: tikros demokratijos šiai šaliai tikrai stinga (21)

Karantinas negailestingai pakeitė gyventojų kasdienybę. Namai jau keliskart sutvarkyti, nuo...

Koronavirusas diagnozuotas kariui, dirbančiam su šauktiniais: kur užsikrėtė, nežino (96)

Šeštadienį vakare žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad koronavirusas neaplenkė ir...

|Maža didelių žinių kaina