Geriausias receptas – planavimas ir tikrinimas

Prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen sako, kad svarbiausia – planuoti pirkinius ir į parduotuvę eiti jau turint reikiamų prekių sąrašą arba suplanavus šeimos valgiaraštį savaitei į priekį, rašoma atsiųstame pranešime.

„Žinodami maisto produktų likučius namuose ir turėdami tikslų pirkinių sąrašą, apsipirksite racionaliai ir kryptingai. Tiesa, jei pirkinių sąrašą sudarysite paskutinę akimirką ar paskubomis, labai tikėtina, kad jis nebus tikslus. Geriausia jį pildyti ir savo norus sekti kasdien arba bent jau kartą per savaitę“, – pataria ji.

A. Rasmussen teigimu, stebėti parduotuvės skelbiamas nuolaidas ir akcijas – taip pat verta, tačiau dar svarbiau – atidžiai tikrinti prekių suvartojimo datas. Maisto ekspertė taip pat pataria vengti neapgalvotų ir spontaniškų pirkinių.

Žinodami maisto produktų likučius namuose ir turėdami tikslų pirkinių sąrašą, apsipirksite racionaliai ir kryptingai. Tiesa, jei pirkinių sąrašą sudarysite paskutinę akimirką ar paskubomis, labai tikėtina, kad jis nebus tikslus.
A. Rasmussen

„Įsidėję prekę į parduotuvės krepšelį, dar bent kelias sekundes pagalvokite, ar tikrai jos reikia. Jei manote, kad nespėsite suvalgyti maisto produkto, kurį reikia greitai suvartoti, paieškokite tokio, kurį reikia suvartoti per ilgesnį laiką, arba atidėkite jo įsigijimą. Pirmiausia pirkite tokius produktus, kurie gali šaldytuve ar namuose gulėti ilgesnį laiką. Kiaušiniai, konservuoti ir šaldyti produktai (daržovės, žuvis), bakalėjos prekės – pats tinkamiausias pasirinkimas. Apsipirkti geriausia kartą per savaitę, maisto atsargas vis papildant greitai gendančiais produktais“, – moko pašnekovė.


Nori sutaupyti ne tik pinigų, bet ir laiką

Dauguma žmonių galvoja ne tik, kaip sutaupyti apsiperkant, bet ir kaip apsipirkti greičiau ir patogiau. Pasak prekybos tinklo „Iki“ viešųjų ryšių vadovės B. Čaikauskaitės, norint sutaupyti, akcijas ir nuolaidas galima ramiai susižiūrėti dar namuose ir iš anksto nuspręsti, ko reikia. Pastebima, kad įvairių akcijų metu pirkėjai visų pirma už mažesnę kainą įsigyja pirmo būtinumo prekių – pieno, sviesto, grietinės, duonos gaminių, iš daržovių – bulvių, morkų ir kopūstų.

Kai nusiperkate naujų maisto produktų, dėkite juos į šaldytuvo ar spintelių lentynų galą, o anksčiau turėtus produktus laikykite priekyje. Tokiu būdu jūsų maistas neužsiliks, nepasens ir bus suvartotas tinkamu metu.
A. Rasmussen

„Matome, kad šiuolaikinis pirkėjas vis labiau vertina savo asmeninį laiką, todėl stengiasi informaciją apie konkrečias nuolaidas ir akcijas iš pradžių susirasti internete, o tada vykti į parduotuvę. Toks būdas ne tik padeda sutaupyti, bet ir leidžia susiplanuoti pirkiniams skirtą pinigų sumą“, – kalba B. Čaikauskaitė.

Po apsilankymo parduotuvėje – gudrybės virtuvėje

Maisto ekspertė A. Rasmussen atskleidžia – sutaupyti galima ne tik perkant maisto prekes parduotuvėje, bet ir grįžus namo ir išdėliojus jas į lentynas ar šaldytuvą. A. Rasmussen sako, kad vos kelios mažos gudrybės padės suformuoti maisto taupymo įpročius ir leis mėgautis komfortišku gyvenimu.

„Jeigu įsigijote per daug šviežių produktų, tokių kaip mėsa, žuvis, ir matote, kad jų nesuvalgysite – užšaldykite. Kitą kartą reikės tik išimti iš šaldymo kameros, atšildyti ir pasitelkus papildomus ingredientus pagaminti pietus ar vakarienę. Kitas vertingas patarimas – keisti prekių laikymo tvarką. Kai nusiperkate naujų maisto produktų, dėkite juos į šaldytuvo ar spintelių lentynų galą, o anksčiau turėtus produktus laikykite priekyje. Tokiu būdu jūsų maistas neužsiliks, nepasens ir bus suvartotas tinkamu metu“, – pataria A. Rasmussen.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)