aA
Maisto tinklaraščių „Skanus gyvenimas“ ir „Maisto klubas“ kūrėja Ilona Juciūtė-Čibirkienė neseniai pristatė savo pirmąją receptų knygą, kurioje, įkvėpta valstybės nepriklausomybės atkūrimo šimtmečio, sudėjo visus mylimiausius lietuviškos virtuvės patiekalų receptus ir prikėlė juos naujam gyvenimui, rašoma atsiųstame pranešime.
Ilona Juciūtė-Čibirkienė
Ilona Juciūtė-Čibirkienė
© Organizatorių nuotr.

Meilę maisto gamybai šefė I. Juciūtė-Čibirkienė atrado tik susilaukusi dviejų dukrų. Vėliau ši meilė ir nuolatiniai eksperimentai virtuvėje išaugo į tinklaraštį, kuris netruko sulaukti populiarumo. Dar vėliau moteris iš sulaukė pasiūlymo vesti kulinarinę laidą „Virtuvės istorijos“. Tai ją paskatino ir įgyvendinti išsvajotą receptų knygos „LT virtuvė: atrasti iš naujo“ idėją.

„Turėjau porą profesinių svajonių: vesti kulinarinę laidą televizijoje ir išleisti knygą. Abi jos ir išsipildė. Turbūt todėl, kad labai tikiu tuo, ką darau, ir viską darau nuoširdžiai“, – sako I. Juciūtė-Čibirkienė.

Pirmojoje šefės receptų knygoje – šiek tiek primiršti, tačiau visiems puikiai pažįstami lietuviški patiekalai. „Jau daugiau nei 10 metų rašau tinklaraštį, kuriame gausybė lietuviškų patiekalų receptų, iš kurių populiariausieji yra žemaičių blynai, šnicelis, tarybinis guliašas, senoviniai vafliai, spurgos – seni geri pamiršti patiekalai, kuriuos gamino mūsų seneliai ir tėvai. Iš komentarų suprantu, kad žmonės, ypač jaunoji karta, prisimena tuos patiekalus su nostalgija, nori išbandyti ir patys, tačiau nedrįsta“, – tikina kulinarė.

Ilona Juciūtė-Čibirkienė
Ilona Juciūtė-Čibirkienė
© Organizatorių nuotr.

„Jiems dabar daug lengviau pagaminti lazaniją, rizotą, panna cotta ar tiramisu desertus. Pati labai mėgstu lietuviškos virtuvės patiekalus, turiu daug anytos dovanotų senų kulinarinių knygų, iškarpų. Mano mama gamino puikiai, tad ir aš savo šeimą lepinu lietuviškais daugelio pamirštais patiekalais, kitaip tariant, prikeliu antram gyvenimui senus patiekalus su savomis improvizacijomis“, – pasakoja I. Juciūtė-Čibirkienė.

Šefė atskleidžia, kad pradėjusi rašyti knygą nebuvo tikra, ar idėją pavyks perteikti taip, kaip buvo sumaniusi. „Kilo dvejonių, ar viskas pavyks, bet draugai, kolegos buvo tikresni už mane. Mano nuostabi draugė Kristina Danilevičė pasisiūlė stilizuoti maistą nuotraukoms, puikus draugas, maisto fotografas Artiomas Ištuganovas padrąsino, kad jis nori ir tikrai pateiks mano patiekalus fotografijose ypač skanius. Ruošiant knygą su tokia palaikymo komanda, viskas sekėsi ir laikant rankose knygą, gėriuosi savo ir komandos darbu“, – pasakojo moteris.

Ilona Juciūtė-Čibirkienė
Ilona Juciūtė-Čibirkienė
© Organizatorių nuotr.

Kulinarinės laidos vedėja atskleidžia, kad knygą leisti būtent dabar nusprendė visai neatsitiktinai – įkvėpė Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo šimtmetis. „Aš džiaugiuosi, kad lietuviškumas dabar labai madingas. Ką tik praėjo Vasario 16-oji, Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetis, artėja Kovo 11-oji, o mano knyga pasirodo prekyboje kaip tik per viduriuką tarp šių datų. Džiaugiuosi, kad mes jau turime kokybiškų lietuviškų produktų, prekių gamintojų pasirinkimą, kad mes mylime savo šalį, ja didžiuojamės. Noriu paraginti žmones prisiminti tikrą lietuvišką maisto skonį“, – šypsojosi šefė.

„Labai noriu tikėti, kad visus, pavarčiusius knygą, įkvėpsiu ir padrąsinsiu pagaminti bent vieną lietuvišką patiekalą, pasinaudoti knygoje pateiktais patarimais. Ir jei bent vienas žmogus, atsivertęs knygą, nueis į virtuvę ir užsiriš prijuostę, aš būsiu labai laiminga“, – pridūrė I. Juciūtė-Čibirkienė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Prancūzo konditerio šedevrus rasite tik viename prekybos centre Lietuvoje – grįžo po 10 metų pertraukos (19)

Iš Prancūzijos kilęs konditeris Thierry Lauvray po beveik 10 metų pertraukos grįžta į...

Alfo speciali baravykams skirta laida: grybų pyragas, marinuoti žiemai skirti baravykai ir baravykų pudros panaudojimo būdai (3)

Šio pirmadienio „Alfas vienas namuose“ laidoje – viskas apie baravykus . Kai pats šių...

Į Kauną iš visos Lietuvos plūsta dėl ypatingo potyrio: gurmanus vilioja paslaptinga vieta gamtos prieglobstyje (75)

Viena paslaptingiausių vietų Kauno marių gamtos prieglobstyje – Pažaislio vienuolynas ,...

Lauko gėrybių specialistė Ieva Šidlaitė paaiškino, kaip apdoroti grybus, kad jie būtų naudingi sveikatai (67)

Ruduo – grybų metas. Tie, kurie mėgsta vaikščioti po miškus ir grybauti – laimikį namo...

Sugrįžta žiūrimiausias „Alfo didysis kulinarinis šou“: rugsėjo 7 dieną laukia grandiozinis atidarymas

Jau nuo rugsėjo 7 dienos, pirmadienio, ir vėl galėsite stebėti visus rekordus sumušusį ir...

Top naujienos

Jaukūs rudens savaitgaliai Lietuvoje: neeilinės vietos, kuriose nakvynės užsinorėsite ir jūs (22)

Keliaujant po Lietuvą neverta skubėti grįžti namo arba karštligiškai ieškoti viešbučio ar...

Ši grožio procedūra ypač populiari, bet medikai pasakė, kam jos tikrai nerekomenduotų (29)

Žmonės visais laikais svajojo atrodyti gražiai ir kuo ilgiau išlikti jauni. Nesvetimas šis noras...

Su trečdaliu darbuotojų dėl įmonėje įsisukusio koronaviruso likęs vadovas: tokios situacijos nelinkime niekam (39)

Šiaulių tekstilės įmonėje „ Interscalit “ dėl plintančios koronaviruso infekcijos šiandien...

Į kapines karsto neįleidęs Marijampolės rajono kunigas – atleistas, jo išsižada jau trečia parapija (206)

Karsto į kapines neleidęs įnešti Skardupių kunigas Algirdas Kanapka atleistas iš pareigų....

Romas Sadauskas-Kvietkevičius. Ar mus be reikalo buvo užkarantinavę? (33)

Įsistebeilijęs į sparčiai augančius COVID-19 susirgimų skaičius ir taip pat mažėjantį savo...

Skvernelis pasisakė apie koronaviruso rekordą: esame pasiruošę ir žinome, ką daryti (350)

Paskelbus paskutinius užsikrėtusiųjų koronavirusu rezultatus savo nuomonę išsakė ir premjeras...

Užkalnis: ar dar nenusibodo kvepalų apžvalgos? (46)

Pasakysiu štai ką: penktadienio vakaras arba šeštadienio rytas, kai rašau apie dar vienus...

Anglija lietuvių nebevilioja: už nekvalifikuotą darbą ir kitur uždirba 1400 „į rankas“ (131)

„Brexit“ paskatino lietuvius dairytis kitų krypčių darbui užsienyje, tačiau dėl to jie...

Koronavirusas įsisuko lietuviškoje ACB lygos komandoje – nukelti net trys Ispanijos čempionato mačai

Koronavirusas ir toliau neduoda ramybės ne tik pasauliui, bet ir krepšiniui.

Jeigu norite tobulos švaros virtuvėje, sekite šiuo grafiku: ką turite daryti kasdien, ir ką galima atidėti šeštadieniui (24)

Virtuvė – namų širdis, viena iš dažniausiai naudojamų patalpų namuose. Kita vertus, būtent...

|Maža didelių žinių kaina