Miniatiūrinis virtuvės šefas ir tokio paties dydžio jo pagalbininkai gamina „Pina kolada“ kokteilį, kol svečiai nekantriai laukia tikro gėrimo. Tai – ko gero, naujausia mada, besiveržianti į viso pasaulio barus ir restoranus, kurią sumanė belgų duetas Antoonas Verbeeckas ir Filipas Sterrckxas.

„Skullmapping“ pasivadinę menininkai pirmąjį savo video „Le Petit Chef“ internete paskelbė 2015-aisiais. Šiandien jį jau yra peržiūrėję daugiau nei 39 milijonus kartų.

„Labai smagu, pasitelkiant vaizduotę ir fantaziją, kurti miniatiūrinį pasaulį. „Mažasis šefas“ arba „Kokteilių baras“ – tai miniatiūrinio žmogeliuko istorija dideliame pasaulyje. Labai juokinga“, – apie savo idėjas pasakoja menininkai.

„Skullmapping“ savo sukurtas vaizdo projekcijas parduoda restoranams ir renginių organizatoriams visame pasaulyje.

„Tai, ką mes sukūrėme, yra lengvai pasiekiama ir patinka bet kokio amžiaus žmonėms. Mums labai malonu, kad tiek daug skirtingų žmonių, iš skirtingų visuomenės sluoksnių, džiaugiasi mūsų darbais“, – tikina menininkai.

Virtualūs pasauliai kuriami ne vien kompiuteriu. Menininkams prireikia ir aktoriaus talento: dauguma „Skullmapping“ filmukų sukurti naudojant judesio fiksavimo techniką, kuri žmogaus kūno judesius atvaizduoja 3D kompiuterinėje grafikoje. Vėliau menininkai savo kūno judesius perkelia į virtualią realybę ir apdoroja juos kompiuterine animacijos programa.

Plačiau – LRT KULTŪROS laidoje „Euromaxx“.