Šaltibarščiai

Po pasaulį išplitusiame video reportaže apie taip mėgstamą lietuvių patiekalą – šaltibarščius, „Keliauk Lietuvoje“ viešųjų ryšių projektų vadovas Olegas Volkovas sako: „Kai kurie variantai skamba keistokai, visų nė neišragavau. O tradiciniai lietuviški šaltibarščiai gaminami taip: sutarkuokite kelis virtus burokėlius, sutarkuokite pora žalių agurkų, užpilkite rūgpieniu ar kefyru, išmaišykite, jei norite daugiau baltymų šaltibarščiuose, įpjaustykite virto kiaušinio. Šaltibarščiai puikūs tuo, kad į juos galite įdėti praktiškai bet ko – pradedant gervuogėmis, baigiant kumpiu. Veganai gali naudoti šaltibarščiams migdolų pieną. Jei patinka egzotika, galite valgyti šaltibarščius su virtais vėžiais.“

Šaltibarščiai

Kai kurie šaltibarščių receptai – gana neįprasti. Vienoje kavinėje siūlomas šaltibarščių pyragas.

Šaltibarščiai

„Jie sustingsta ir įgauna tokią kompaktišką formą. Šie šaltibarščiai – kompaktiška šaltibarščių versija, transportuojama. Galima pasiimti jų į iškylą, galima neštis į svečius. Tai – šventiška ir linksma šaltibarščių forma“, – video reportaže, kuris išplatintas po pasaulį, kalbėjo virėja.

Šaltibarščiai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)