aA
Spalio pabaigoje pačioje Vilniaus širdyje – Gedimino prospekte – parengiamuosius darbus pradėjo nauja ir išskirtinė maisto halė (angl. „Food hall“). Istorinėse patalpose įsikūręs „Gastronomas Food Hall“ oficialiai prisistatys lapkričio antroje pusėje ir ilgainiui sieks tapti viena didžiausių gastronominių erdvių sostinėje, ne tik savo plotu, bet ir siūloma maisto įvairove.
Gastronomas Food Hall
© Organizatorių nuotr.

Daugiau nei 1000 kv. metrų ploto erdvėse įsikūrusio „Gastronomas Food Hall“ įkūrėja Evelina Labanauskienė siekia, jog ši gastronominė erdvė prisidėtų prie naujos kartos maitinimo kultūros skleidimo ir įtvirtintų tarptautines tendencijas, kurios šio metu – kaip niekad populiarios.

Gastronomas Food Hall
Gastronomas Food Hall
© Organizatorių nuotr.

„Po vienu stogu sujungsime unikalius gastronominius sprendimus siūlančias pasaulio virtuves bei istorija alsuojančias erdves, kurias prikelsime naujam gyvenimui. Norime sukurti vietą, kviečiančią maisto mylėtojus ne tik užsukti greitų verslo pietų, bet ir smagiai leisti vakarus draugų bei šeimos kompanijoje“, – pasakoja E. Labanauskienė.

Gastronomas Food Hall
Gastronomas Food Hall
© Organizatorių nuotr.

„Gastronomas Food Hall“ – E. Labanauskienės ir jos šeimos, aistringų maisto mylėtojų, kūrinys. Prie šios komandos, jau įsibėgėjus procesui, prisijungė ir Arnika Rimšaitė, kurios patirčių bagaže – ilgi metai užsienyje, susipažįstant su įvairiomis virtuvėmis, kultūromis bei naujovėmis iš viso pasaulio. Moterys kartu siekia sujungti skirtingas gyvenimiškas patirtis ir sukurti ne tik platų gastronominį žemėlapį, bet ir erdvę, kurioje būtų gera leisti laiką sostinės gyventojams bei miesto svečiams.

Gastronomas Food Hall
Gastronomas Food Hall
© Organizatorių nuotr.

Šiuo metu „Gastronomas Food Hall“ jau veikia skirtingas pasaulio virtuves apjungiantis „2buo”, meksikiečiai „Maracas Mexican cocina”, kiniško maisto restoranas „Mian”, picerija „Pipirini Pizza“, Vietnamo virtuvė „Ha Noi“, indiškas maistas „Spice King“, moderniosios europietiškos virtuvės atstovai „arLei“, užkandinė „Papa frita Poutinerie – Loaded Fries“, kavos baristos „EXpresso kava“, spurginė „Sweet Roll“, konditerijos gaminiai „Mažoji Ragainė“, vaisinė „Tropikai“ ir baras „Gastronomas“.

Gastronomas Food Hall
Gastronomas Food Hall
© Organizatorių nuotr.

„Gastronomas Food Hall“ įkūrėja E. Labanauskienė bei vadovė A. Rimšaitė pastebi, kad naujasis maisto taškas turi ir sentimentalią vertę – čia dar praėjusiame amžiuje veikė „Vilniaus centrinis gastronomas“, o dabar ši vieta atgimsta naujais ir dar nematytais atspalviais.

„Norėdamos sukurti pridėtinę erdvę, svečiams siūlome ir „mini-market“ stiliaus prekyvietę, kurioje jau prekiaujama daržovėmis, vaisiais, riešutais, šviežiai spaustomis sultimis, o netolimoje ateityje čia bus galima įsigyti ir kitų gurmaniškų produktų. Tai yra vienas „Gastronomo“ išskirtinumų“, – kalba E. Labanauskienė.

Gastronomas Food Hall
Gastronomas Food Hall
© Organizatorių nuotr.

Sostinės gyventojų ir miesto svečių „Gastronomas Food Hall“, adresu Gedimino pr. 24, laukia jau pirmadieniais – ketvirtadieniais nuo 8 iki 20 val., penktadieniais – šeštadieniais nuo 9 iki 22 val. ir sekmadieniais nuo 9 iki 19 val. Baras „Gastronomas“ penktadieniais – šeštadieniais veiks iki 24 val.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(18 žmonių įvertino)
3.0556

Virtuvės „popiežiumi“ praminto kulinaro restoranas neteko trečios „Michelin“ žvaigždutės (22)

Garsiojo prancūzų virtuvės šefo Paulio Bocuse'o (Polio Bokuso), kuris mirė prieš dvejus metus,...

Garsiausi šefai šį patiekalą apibūdina kaip blogiausią ir šlykščiausią dalyką, kokį yra valgę: vietiniai valgo pasigardžiuodami (35)

Hákarl – daug amoniako turintis patiekalas, pagamintas iš nuodingos mėsos . Šefas Gordonas...

Jautienos kepsneliai su gorgonzolos sūriu: nedaug ingredientų, o rezultatas – stebinančiai gardus (7)

Italų virtuvės šefas Gian Luca Demarco pasiūlė itin greitai pagaminamą patiekalą –...

Kunigas prakalbo apie maisto ir prieskonių galią, kurie stiprina santuoką (40)

Pasistengus įmanoma šeimos pasisėdėjimus paversti švente, įsitikinęs profesionalus kulinaras ,...

Italijos sostinėje Romoje išdalyti Alyvuogių aliejaus „Oskarai“ (1)

Kasmetinis renginys sutraukia geriausius pasaulyje alyvuogių aliejaus gamintojus, importuotojus,...

Top naujienos

Policija: nebuvo tokio įvykio kaip pagrobimas papildyta (495)

Penktadienio vakarą policijos pareigūnai sušaukė spaudos konferenciją naujienoms apie galimą...

Tragiška paskutinės raupų aukos istorija: manė, kad liga jau išnaikinta, bet vėl smogė pačiu netikėčiausiu metu

1978 metų vasarą viso pasaulio mokslininkai ėmė kalbėti apie grandiozinį pasiekimą, kurio...

Po Nausėdos pasisakymo apie „laukinius vakarus“ davė pasiūlymą: reikia didinti mokesčius (199)

Prezidento Gitano Nausėdos pasisakymas apie tai, kad Lietuvos ekonomikai pernelyg ilgai leista...

Tokio prekybininkų šou lietuvis dar nebuvo matęs: vokiečiai ten šėlsta nuo pat ankstaus ryto (6)

Šį kartą Orijus lankėsi Hamburge – viename įdomiausių ir gražiausių miestų Vokietijoje ....

Vitalija Guobė

Dieve, apsaugok nuo klasės susitikimų! (3)

Viskam yra ribos. Kai prieš Naujuosius dalyvavau klasės susitikime, visa pakylėta, šį kartą be...

Zelenskis nepaleidžia atsistatydinti norinčio Ukrainos premjero papildyta (14)

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis penktadienį nesutiko patenkinti savo premjero...

Paskelbtas šalių, kur geriausia auginti vaikus, sąrašas: kelintoje vietoje atsidūrė Lietuva? (74)

Norite sukurti šeimą? Remiantis nauja „USA News & World Report“ apklausa, Lietuva nėra...

Sunkiausią dieną užbaigę Žala ir Jurgelėnas: tai buvo pati šūdiniausia diena šiame Dakare (70)

Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas , „ Agrorodeo “ ekipažas, 2020-ųjų metų Dakaro ralį...

Bedarbį mažamečio tėvą sveikatos draudimo tvarka pribloškė: noriu įspėti kitus (52)

Norėčiau įspėti bedarbius tėvus, auginančius mažamečius vaikus, kurie svarstys pasinaudoti...

Apie šią pieno savybę tikrai nežinojote: dar vienas būdas, kaip jį panaudoti buityje (2)

Ar žinojote, kad pienu galima laistyti augalus? Jis augalams tinka dėl savo pagrindinės maistinės...