Šiai rungčiai Erikas ir Rokas pasirinko gaminti antieną su lazdyno riešutų-šviežių žolelių pabarstuku, marinuotu, įdarytu svogūnu ir pastarnokų-topinambų kremu su lazdyno riešutais, virtiniu su baravyku, pastarnoko fondantu, pagardintą vyšnių ir konjako dekonstruota žele. Užkandžiui lietuviai gamino šukučių ceviche, teriyaki marinuotą tuną su peletrūnų puta ir agurkų granita.

Individualioje rungtyje „NingBo Seafood“ Erikas Janerikas laimėjo bronzos medalį. Lietuviai varžėsi su jaunaisiais meistrais iki 25 metų amžiaus iš daugiau nei 20 skirtingų pasaulio šalių. Ne mažiau jauniesiems šefams svarbu tai, jog vykdami į Kiniją jie atstovauja Lietuvai bei turi galimybę ją garsinti per maistą, gastronomiją, kulinarijos tradicijas.

Individualioje rungtyje „NingBo Seafood“ Erikas Janerikas laimėjo bronzos medalį

Varžyboms ruoštis Kinijoje padėjo „WorldChefs“ asocijuoti šefai, tarptautinių konkursų dalyviai ir prizininkai – Lietuvos vyriausių virėjų ir konditerių asociacijos prezidentas Jaroslavas Orševski bei jos Tarybos narys, virtuvės meistras Tomas Rimydis.

Spalio 28 d. Vilniaus oro uoste lėktuvas leidžiasi 14:40 val. Kviečiame sutikti Lietuvos virtuvės šefų komandą ir nuoširdžiai padėkoti už Lietuvos vardo garsinimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)