aA
Spalio 24 - 26 d. tarptautiniame jaunųjų šefų čempionate „International Young Chefs Challenge“, Kinijoje, Džedziango provincijos Ningbo mieste, Lietuvos jaunieji meistrai Erikas Janerikas ir Rokas Ragauskas iškovojo sidabro medalius komandinėje „Two to Tango Teams“ rungtyje – šaltas jūros gėrybių užkandis bei pagrindinis patiekalas iš antienos.
Lietuviai jaunųjų šefų čempionate Kinijoje iškovojo sidabrą
© Organizatorių nuotr.

Šiai rungčiai Erikas ir Rokas pasirinko gaminti antieną su lazdyno riešutų-šviežių žolelių pabarstuku, marinuotu, įdarytu svogūnu ir pastarnokų-topinambų kremu su lazdyno riešutais, virtiniu su baravyku, pastarnoko fondantu, pagardintą vyšnių ir konjako dekonstruota žele. Užkandžiui lietuviai gamino šukučių ceviche, teriyaki marinuotą tuną su peletrūnų puta ir agurkų granita.

Individualioje rungtyje „NingBo Seafood“ Erikas Janerikas laimėjo bronzos medalį. Lietuviai varžėsi su jaunaisiais meistrais iki 25 metų amžiaus iš daugiau nei 20 skirtingų pasaulio šalių. Ne mažiau jauniesiems šefams svarbu tai, jog vykdami į Kiniją jie atstovauja Lietuvai bei turi galimybę ją garsinti per maistą, gastronomiją, kulinarijos tradicijas.

Individualioje rungtyje „NingBo Seafood“ Erikas Janerikas laimėjo bronzos medalį
Individualioje rungtyje „NingBo Seafood“ Erikas Janerikas laimėjo bronzos medalį
© Organizatorių nuotr.

Varžyboms ruoštis Kinijoje padėjo „WorldChefs“ asocijuoti šefai, tarptautinių konkursų dalyviai ir prizininkai – Lietuvos vyriausių virėjų ir konditerių asociacijos prezidentas Jaroslavas Orševski bei jos Tarybos narys, virtuvės meistras Tomas Rimydis.

Spalio 28 d. Vilniaus oro uoste lėktuvas leidžiasi 14:40 val. Kviečiame sutikti Lietuvos virtuvės šefų komandą ir nuoširdžiai padėkoti už Lietuvos vardo garsinimą.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(19 žmonių įvertino)
4.6842

Stalo etiketas: ar žinojote, kaip iš tiesų valgyti buritus, tortilijas ar takus? (44)

Valgymo etiketas – tai, kaip elgiamės prie stalo, kaip sėdime ar naudojamės įrankiais gali ne...

Juozo Statkevičiaus sriuba pasiekė „Maximos“ lentynas (243)

Praėjusią savaitę lietuviško prekybos tinklo „ Maxima “ asortimentą papildė mados dizainerio...

Biomedicinos mokslų daktaras paaiškino, kaip susijęs maistas ir žmonių ilgaamžiškumas (85)

Visais laikais žmonės ieškojo ilgaamžiškumo recepto. Ilgaamžiais būdavo vadinami iki šimto...

Vilniuje duris atvėrė nauja kulinarijos studija (40)

Molekulinės virtuvės šefė, dažnai televizijų laidose, interneto portaluose ir spaudoje matoma...

Kova su maisto švaistymu – dalyvauti turi ne tik institucijos, bet ir kiekvienas asmeniškai (2)

Maisto švaistymas – tai skaudžiai pulsuojanti viso pasaulio opa. Skaičiuojama, jog per metus...

Top naujienos

Švelnūs orai truks nebeilgai (4)

Slenka ko gero paskutinės švelnios vėlyvo rudens dienos. Antroje savaitės pusėje tikimasi, kad...

Buvęs prokuroras sudėliojo svarbiausius akcentus Kauno žudynių byloje: Venckienė ir Venckus buvo pasirūpinę alibi (581)

Prieš dešimtmetį Lietuvą sukrėtusią Kauno žudynių bylą sekė Drąsiaus Kedžio ir Andriaus...

Šnipų mainų paslaptys: kodėl su lietuviais iškeistas norvegas domino JAV ir Rusijos žvalgybas (90)

„Kalėdos Maskvoje“, – tokia nuotrauka iš Raudonosios aikštės 2017 gruodžio 5-ąją...

Didesnės kainos gali sustabdyti cigarečių pakaitalų populiarėjimą DELFI specialiai iš Londono (22)

Vyriausybei siekiant padidinti akcizų tarifą kaitinamojo tabako produktams, specialistai sako, kad...

Vaikino pasiūlymas pasibaigus pasimatymui tapo nepavykusio vakaro vinimi: merginos, būkite protingos (67)

Vaikinas mane užkalbino mano tuometinėje darbovietėje-drabužių parduotuvėje. Maniau pakalbėsim...

Kai medžiotojas nušovė du vilkus – vilkė atėjo atsisveikinti su žuvusiais jaunikliais (437)

Dvidešimt metų medžiojantis Kazimieras Urmanavičius prasitarė, jog tądien, kai ruošėsi...

Skelbiama, kad „Žalgiris“ pasiruošęs išsiskirti su Perezu, jam jau numatyta pamaina (11)

Kauno „Žalgiris“ netrukus gali atsisveikinti su meksikiečiu Alexu Perezu, skelbia 24sek...

Kauniečio lentynoje duona guli jau 4 mėnesius, o vis dar kaip nauja: ko į ją deda? (157)

DELFI skaitytojas buvo nustebintas – į spintelę prieš keturis mėnesius padėta duona atrodė...

Sudie elegantiškiems batams – štai, kokie aulinukai bus madingiausi šią žiemą (23)

Šį šaltąjį sezoną praktiškumo ( angl. „practi-cool“ ) tendencija keičia iki šiol madoje...

Kaip jaučiasi vyrai, kai moteris žengia pirmą žingsnį (42)

„Reddit“ forume buvo išsamiai aptartas visiems seniai ramybės neduodantis klausimas: „Kaip...