Tiesa, be I. Turminienės, tarp geriausių pasaulio šefų yra ir dar vienas lietuvis, tačiau jis dirba ne Lietuvos restorane.

I. Turminienė pateko į geriausių pasaulio šefių finalinį šešioliktuką. „Man itin smagu, kad Lietuva yra įtraukta į pasaulio gastronomijos žemėlapį, kad mes turime galimybę varžytis su pačiais geriausiais“, – įspūdžiais dalijasi I. Turminienė.

Apdovanojimų ceremonija vyko moderniame ir industriniame „Reduta Banku Polskiego“ pastate. Anot I. Turminienės, pati ceremonija buvo trumpa, netruko valandos, tačiau po jos visi susirinkę svečiai buvo pakviesti neoficialiai pabendrauti prie šampano taurės.

Tarp susirinkusių svečių buvo galima sutikti daugybę gastronimijos pasaulio žvaigždžių, tarp kurių – ir geriausio pasaulyje šefo apdovanojimą tą vakarą gavęs žymusis Joan Roca. Su juo teko susipažinti ir lietuvei. „Joan Roca pasirodė draugiškas, žemiškas ir šiltas žmogus. Nustebino ir tai, kad jis nuoširdžiai domėjosi apie mano restoraną, išreiškė susidomėjimą atvykti į Kauną. Tikiuosi, kad vieną dieną jis atvers mūsų restorano duris, man tai būtų didelis įvertinimas, nes aš pati esu didžiulė jo darbo gerbėja“, – įspudžiais dalijasi ji.

I. Turminienė su vyru

Taip pat tą vakarą šefei teko galimybė pabendrauti ir apsikeisti kontaktais su geriausia pasaulio šefe Chantel Dartnall, kuri dirba Pietų Afrikoje esančiame restorane „Mosaic“.

Geriausių pasaulio šefų penkiasdešimtuke atsidūrė ir du I. Turminienės mokytojai bei mentoriai. Rasmusas Kofoedas, dirbantis Kopenhagos restorane „Geranium“, užėmė 8-ąją vietą. I. Turminienė tame pačiame restorane stažavosi prieš kelerius metus. Taip pat ir restorano „The Greenhouse“ virtuvės vadas, prancūzas Arnaud Bignon, kuris užėmė 48-ąją vietą. Lietuvė Londone įsikūrusiame prancūziškos virtuvės restorane stažavosi dar šią vasarą.

Chantel Dartnall

Geriausi pasaulio šefai buvo atrinkti profesionalios komisijos, maisto tinklaraštininkų ir „Facebook“ vartotojų balsais. Įdomu tai, kad balsuoti galimybę turėjo ir visi geriausiųjų 300-uke esantys šefai.

„Džiaugiuosi, kad mane įvertino profesionalai. Jei jie nusprendė, kad aš verta būti tarp trijų šimtų geriausių, reiškia, kad judu teisinga linkme, o man tai didžiulis motyvas toliau kurti ne tik vis geresnius patiekalus, bet ir tobulinti patį restoraną. Noriu, kad mūsų klientams kiekvieną kartą būtų malonu čia užsukti ir praleisti tas kelias nuostabias kasdienybės valandas“, – sv jonėmis, o gal veikiau ateities tikslais dalijasi šefė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)