Čia daug kartų grįžtu pati ir tempiu bei siunčiu žmones ne tik valgyti dienos pietų, bet ir išbandyti dalinimosi vakarienes, švęsti savo pokylius, gimtadienius ar kitus vakarėlius.

Mano vieni draugai jau užsirezervavo vietą vestuvėms, o aš džiaugiuosi matydama, kaip vienoje vietoje lėkštėse atsiduria vyraujančios pasaulyje gastronominės tendencijos. Kainos nuo 2.5 eur iki 8 eur.

Pirmoji apžvalga bus apie įspūdžius po vieno mano sumanyto eksperimento, o jau papildomai ruošiu atskirą apžvalgą apie dalijimosi vakarienę.

Restoranas "Sakmės"

Šeimos restoranas – Sapiegų parke

Tokiais džiugiais atsiliepimais apipynus, aš pristatau jaukų šeimos restoraną „Sakmės”, įsikūrusį visiškai puikioje Antakalnio vietoje – Sapiegų parke. Tendencija – geros vietos neatsiranda tik centre, kokybiško maisto vietos įkuriamos įvairiuose rajonuose, parkuose, o kartais tiesiog ir užmiestyje.

Restorano savininkai – Aivaras Šičkus, kuris žinomas, kaip reklamos mokyklos „The Atomic Garden Garden” bendraįkūrėjas bei jo žmona Evelina Urbaitė, restoranų versle besisukanti jau daugiau nei 20 metų.

Kūrybiniai pietūs – kūrybiniams žmonėms

Gero maisto gerbėjai šią vietą jau spėjo pamėgti dėl sočių ir kokybiškų dienos pietų. Čia Sapiegų parke įsikūręs didžiausias Baktijos šalyse startuperių hub’as „Vilnius Tech Park”, iš kurio svečių niekada nepritrūksta, tačiau džiugiau, jog dėl šių pietų žmonės atvyksta ir iš kitų miesto rajonų.

Restorano virtuvę drąsiai pavadinau kūrybine. Virtuvės komanda, vadovaujant šefui Žilvinui Laurinėnui, ruošia patiekalus, kuriuose puikiai suderintos ir skandinaviškos bei vietinės virtuvės maisto tematikos, čia nukeliausite ir į Rytus, ir į Vakarus, ir į Pietus, ir į Šiaurę. Yra labai geras žodis tam – Fusion. Čia atsispindi sezoniškumas, paisoma sveikesnės mitybos principų ir puikiai laikomasi vyraujančių gastronominių tendencijų – nuo fermentuotų daržovių iki maistingų kruopų, ankštinių kultūrų naudojimo, naminių sriubų iki veganiškų patiekalų, kaip pamatysite skaitydami toliau. Tendencija nr. du, trys ir keturi.

Eksperimentas – visą savaitę pietūs vienoje vietoje

Dabar esti visai nemažai blog’ų rašančių apie dienos pietų pasiūlą Vilniuje: kasdien ar kas savaitę skirtingos vietos ir jų apžvalgos. O aš nusprendžiau atlikti tokį eksperimentą – valgyti dienos pietus visą savaitę vienoje vietoje. (Na, aš ir šiaip žmogus mėgstantis prisigalvoti savo taisyklų, bet tuo pačiu norėjau įsitikinti, kiek šefas kasdien gali būti kūrybingas). Eksperimentas pasiteisino šio restorano naudai.

Dienos pietų meniu atrodo taip:

Kasdien po dvi sriubas: viena kreminė, kita skaidraus sultinio, pavyzdžiui, triušienos sultinys, antienos sultinys, jautienos sultinys su daržovėmis ir papildomais pagardais, trintos burokėlių ir špinatų, daržovių su shimeji grybais ar saldžių bulvių sriubos.

Visuomet du salotų arba starterių pasirinkimai: žaliosios ir su įvairiais pagardais: nuo sūdytos lašišos su marinuotomis morkomis ir avokadais, upėtakio ar Matjės silkės užkandžio su sūdytais agurkėliais.

Restoranas "Sakmės"

Pagrindiniam patiekalui visuomet trys pasirinkimai. Vienas vegetariškas/veganiškas įvairių kruopų kruopainiai su daržovėmis (naudojama daug ankštinių daržovių, šviežių sezoninių ar šakninių), kariai ar Udon makaronų patiekalai.

Na, be abejo, žuviški ir mėsiški variantai būna įvairiausi, bet kiek valgiau, išties, viskas man patiko. Čia pietums galite rasti ir antienos confit, sviestažuvę, aštuonkojį ir kukurūzinį viščiuką, ir sterką, ir jūros ešerį, ir lėtai keptą jautienos žandą. Sotu. Aš pati vos vos vos vos įveikiu sriubą ir pagrindinį patiekalą.

Restoranas "Sakmės"

Desertai. Jiems bandyti kviečiausi skirtingus pietų pašnekovus, nes pati nesu jų užkietėjusi mylėtoja. Kataifi tešlos baklava su bananais, plėšytas braunis su burokėlių tyre, pyragai su kriaušėmis ir ne tik jomis.

Restoranas "Sakmės"

Restorano darbo laikas:
Pirmadieniais – Penktadieniais 9:00 AM – 5:00 PM
Ketvirtadieniais dalijimosi vakarienės: 7:00 PM – 10:00 PM
Brunch’ai – sekti FB.

Šaltinis
Temos
Tinklaraštis „Der Vynas“