aA
Jau nuo ankstyvo pavasario mano telefone galite rasti atskirą patiekalų archyvą su maisto nuotraukomis iš vienos, vos tik vasarį atrastos, vietos.
Restoranas "Sakmės"
© Asmeninins albumas

Čia daug kartų grįžtu pati ir tempiu bei siunčiu žmones ne tik valgyti dienos pietų, bet ir išbandyti dalinimosi vakarienes, švęsti savo pokylius, gimtadienius ar kitus vakarėlius.

Mano vieni draugai jau užsirezervavo vietą vestuvėms, o aš džiaugiuosi matydama, kaip vienoje vietoje lėkštėse atsiduria vyraujančios pasaulyje gastronominės tendencijos. Kainos nuo 2.5 eur iki 8 eur.

Pirmoji apžvalga bus apie įspūdžius po vieno mano sumanyto eksperimento, o jau papildomai ruošiu atskirą apžvalgą apie dalijimosi vakarienę.

Restoranas "Sakmės"
Restoranas "Sakmės"
© Asmeninins albumas

Šeimos restoranas – Sapiegų parke

Tokiais džiugiais atsiliepimais apipynus, aš pristatau jaukų šeimos restoraną „Sakmės”, įsikūrusį visiškai puikioje Antakalnio vietoje – Sapiegų parke. Tendencija – geros vietos neatsiranda tik centre, kokybiško maisto vietos įkuriamos įvairiuose rajonuose, parkuose, o kartais tiesiog ir užmiestyje.

Restorano savininkai – Aivaras Šičkus, kuris žinomas, kaip reklamos mokyklos „The Atomic Garden Garden” bendraįkūrėjas bei jo žmona Evelina Urbaitė, restoranų versle besisukanti jau daugiau nei 20 metų.

Kūrybiniai pietūs – kūrybiniams žmonėms

Gero maisto gerbėjai šią vietą jau spėjo pamėgti dėl sočių ir kokybiškų dienos pietų. Čia Sapiegų parke įsikūręs didžiausias Baktijos šalyse startuperių hub’as „Vilnius Tech Park”, iš kurio svečių niekada nepritrūksta, tačiau džiugiau, jog dėl šių pietų žmonės atvyksta ir iš kitų miesto rajonų.

Restorano virtuvę drąsiai pavadinau kūrybine. Virtuvės komanda, vadovaujant šefui Žilvinui Laurinėnui, ruošia patiekalus, kuriuose puikiai suderintos ir skandinaviškos bei vietinės virtuvės maisto tematikos, čia nukeliausite ir į Rytus, ir į Vakarus, ir į Pietus, ir į Šiaurę. Yra labai geras žodis tam – Fusion. Čia atsispindi sezoniškumas, paisoma sveikesnės mitybos principų ir puikiai laikomasi vyraujančių gastronominių tendencijų – nuo fermentuotų daržovių iki maistingų kruopų, ankštinių kultūrų naudojimo, naminių sriubų iki veganiškų patiekalų, kaip pamatysite skaitydami toliau. Tendencija nr. du, trys ir keturi.

Eksperimentas – visą savaitę pietūs vienoje vietoje

Dabar esti visai nemažai blog’ų rašančių apie dienos pietų pasiūlą Vilniuje: kasdien ar kas savaitę skirtingos vietos ir jų apžvalgos. O aš nusprendžiau atlikti tokį eksperimentą – valgyti dienos pietus visą savaitę vienoje vietoje. (Na, aš ir šiaip žmogus mėgstantis prisigalvoti savo taisyklų, bet tuo pačiu norėjau įsitikinti, kiek šefas kasdien gali būti kūrybingas). Eksperimentas pasiteisino šio restorano naudai.

Dienos pietų meniu atrodo taip:

Kasdien po dvi sriubas: viena kreminė, kita skaidraus sultinio, pavyzdžiui, triušienos sultinys, antienos sultinys, jautienos sultinys su daržovėmis ir papildomais pagardais, trintos burokėlių ir špinatų, daržovių su shimeji grybais ar saldžių bulvių sriubos.

Visuomet du salotų arba starterių pasirinkimai: žaliosios ir su įvairiais pagardais: nuo sūdytos lašišos su marinuotomis morkomis ir avokadais, upėtakio ar Matjės silkės užkandžio su sūdytais agurkėliais.

Restoranas "Sakmės"
Restoranas "Sakmės"
© Asmeninins albumas

Pagrindiniam patiekalui visuomet trys pasirinkimai. Vienas vegetariškas/veganiškas įvairių kruopų kruopainiai su daržovėmis (naudojama daug ankštinių daržovių, šviežių sezoninių ar šakninių), kariai ar Udon makaronų patiekalai.

Na, be abejo, žuviški ir mėsiški variantai būna įvairiausi, bet kiek valgiau, išties, viskas man patiko. Čia pietums galite rasti ir antienos confit, sviestažuvę, aštuonkojį ir kukurūzinį viščiuką, ir sterką, ir jūros ešerį, ir lėtai keptą jautienos žandą. Sotu. Aš pati vos vos vos vos įveikiu sriubą ir pagrindinį patiekalą.

Restoranas "Sakmės"
Restoranas "Sakmės"
© Asmeninins albumas

Desertai. Jiems bandyti kviečiausi skirtingus pietų pašnekovus, nes pati nesu jų užkietėjusi mylėtoja. Kataifi tešlos baklava su bananais, plėšytas braunis su burokėlių tyre, pyragai su kriaušėmis ir ne tik jomis.

Restoranas "Sakmės"
Restoranas "Sakmės"
© Asmeninins albumas

Facebook paskyra.

Restorano darbo laikas:
Pirmadieniais – Penktadieniais 9:00 AM – 5:00 PM
Ketvirtadieniais dalijimosi vakarienės: 7:00 PM – 10:00 PM
Brunch’ai – sekti FB.

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(39 žmonės įvertino)
2.2308

Sveikatą ryte pataisyti – madingi pusryčiai Palangoje: skonis ir vaizdas nenuvylė (85)

Ar žinote, kur skaniai papusryčiauti Palangoje? Po siautulingo savaitgalio nėra nieko geriau nei...

TOP 30. Geriausi 2019 metų restoranai Lietuvoje – antrasis dešimtukas (17)

Ketvirtus metus iš eilės sėkmingai besivystantis „ 30 geriausių restoranų “ Lietuvoje...

Mėsos technologas patarė, ko šiukštu nedaryti su mėsa, jei norisi sultingos (45)

Sultingas, aukštos kokybės ir puikiai paruoštas mėsos kepsnys suvilioja ne vieną. Ir jei...

Pristatė unikalų pasiūlymą Vilniuje: tokių lietuviškų linksmybių užsieniečiai dar nematė (20)

Naujo lietuviško startuolio „feelZcity“ kūrėjai ėmėsi suplanuoti tokią vakarienę, kurios...

Paragauti garsiojo šefo ruoštų patiekalų nusidriekė ponų eilės (35)

Sostinėje įsikūrę žymiausius pasaulio baldų, porceliano, krištolo bei sidabro gamintojus...

Top naujienos

Smūgį iš konservatorių gavęs Dagys pažėrė kaltinimų Gabrieliui Landsbergiui (26)

Rimantas Jonas Dagys , kurio narystė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų ( TS-LKD...

STT įkliuvęs teisėjas – išskirtinis: prisidirbęs dar buvo pamalonintas valstybine pensija (245)

Verslininkams talkinęs ir už tai asmeninės naudos gavęs dabar jau buvęs teisėjas triumfuoja:...

Keisčiausia politinė krizė? Putinas ėmėsi žaibiškų veiksmų (45)

Tai turbūt bus keisčiausia šių metų politinė krizė. Plonytis pretekstas įžiebė audringus...

Paskutinės dienos apsispręsti dėl pensijos: pataria, ką pasirinkti norint sotesnės senatvės (173)

Nors senatvėje pensiją užtikrins „Sodra“ , ne vienas finansų ekspertas pabrėžia, kad...

Nidos-Smiltynės plente kemperis prispaudė žmogų

Trečiadienį 10.14 val. Bendrajame pagalbos centre skubios pagalbos telefono numeriu 112 gautas...

DELFI tapo tarptautinio faktų tikrinimo tinklo partneriais (27)

Skaitomiausias Lietuvoje naujienų portalas DELFI tapo tarptautinio faktų tikrinimo tinklo (angl....

5 išpuoselėti paplūdimiai Vilniaus apylinkėse, už kuriuos teks susimokėti (37)

Vilniuje veikia nemažai viešųjų paplūdimių, kuriuos tvarko ir prižiūri UAB „Grinda“....

Jakeliūnas nori atsakomybės už „Vilibor“: galimai pažeistas įstatymas papildyta (112)

Krizės tyrimo išvadose fiksuota, kad dėl tarpbankinių palūkanų normos „Vilibor“ galimai...

Šiame Lietuvos mieste būstų itin trūksta: kainos jau prilygsta sostinei (79)

Ši vasara ypatinga tuo, kad nekilnojamojo turto rinka nesiilsi. Anksčiau jos aktyvumas tokiu...

Kokių drabužių ir aksesuarų būtina turėti stilingam vyrui stilistės patarimai (13)

Daugeliu aspektų, sako, moterimi būti kur kas sunkiau, nei vyru. Mes turime tokį didžiulį...