Nerimas dėl higienos – nepagrįstas

Prieš valgį esame raginami nuplauti daugelį produktų. „Turime plauti vaisius, daržoves, uogas. Gal todėl nuspręsta, kad tą patį reikia daryti ir su vištiena. Nors galima pagalvoti, kad ji yra nepakankamai higieniška, tačiau toks nerimas – nepagrįstas. Prekybos centruose parduodama vištiena yra patikrinta atsakingų institucijų, prekyboje pasirodo supakuota į vakuumą, todėl yra itin higieniška ir saugi vartoti“, – sako „Kekava“ valdybos narys Saulius Petkevičius.

Ypač nepatartina plauti antibiotikais gydytos vištienos

Nors vištienos plauti nebūtina apskritai, ypač nerekomenduojama plauti mėsos, augintos gydant ją antibiotikais: „Tokia vištiena turi ne tik gerųjų ir organizmui naudingų, bet ir antibiotikams atsparių bakterijų. Plaunant šią mėsą, atspariosios bakterijos pasklinda tiek po kriauklę, tiek visoje virtuvėje. Tokiu būdu jos dauginasi, todėl mūsų aplinkoje atsiranda pavojingų, antibiotikams atsparių mikroorganizmų“, – pasakoja S. Petkevičius.

Anot jo, norint išvengti tokios rizikos, vertėtų rinktis vištieną, užaugintą be antibiotikų. Auginant paukščius rūpestingai ir dėmesingai, lesinant itin kokybišku maistu, užtikrinant galimybę judėti, pakankamai miegoti bei sudarant higieniškas sąlygas, jie užauga sveiki ir papildomai gydyti nereikia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (152)