aA
Daugelis neįsivaizduoja įvairių mėsos, žuvies ar jūrų gėrybių patiekalų be gardžių padažų, kurie suteikia maistui unikalų, o kartais – visiškai kitokį skonį. Padažai yra lengvai pagaminami, o svarbiausia – jiems nereikia jokių įmantrių produktų.
Bešamelio padažas
Bešamelio padažas
© Shutterstock

Atsiųstame pranešime prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen atskleidžia penkis populiariausius padažų receptus pasaulyje ir pataria, kur ir kaip geriausia juos pritaikyti.

Prancūziška elegancijos dvelksmas – bešamelio padažas

Prancūzijoje sukurtas bešamelio padažas Lietuvoje – dar naujovė. Šis padažas pavadintas pagal karaliaus Liudviko XIV gastronomo L. de Bešamelio pavardę, nors lietuviai dažniausiai jį vadina tiesiog baltuoju padažu. Maisto ekspertė A. Rasmussen sako, kad bešamelio padažas skaniausias tuomet, kai būna patiekiamas karštas.

„Bešamelio padažas yra tirštos konsistencijos padažas, gaminamas iš pieno arba grietinėlės. Jei norite išgauti unikalų jo skonį, pagardinkite jį sūriu, smulkiai pjaustytais svogūnais arba muskato riešutais. Šis padažas labiausiai tinka virtoms daržovėms, jūrų gėrybių patiekalams, puikiai dera prie žuvies ir makaronų. Gaminant bešamelio padažą gana dažnai jame susidaro gumuliukai, kurių išvengsite, jei pieną į miltus pilsite po truputį, plona srovele ir nuolat maišydami – ši gamybos proceso dalis ypač svarbi“, – atskleidžia A. Rasmussen ir dalijasi prancūziško padažo receptu.

Klasikinis bešamelio padažas

Jums reikės:

  • 2 v. š. sviesto
  • 1 v. š. miltų
  • 250 ml pieno arba grietinėlės
  • 0,5 a. š. muskato riešuto
  • druskos
  • pipirų

Gaminimas:

  1. Ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir pakepinkite iki auksinės spalvos.
  2. Tuomet pamažu supilkite pieną arba grietinėlę ir nuolat maišydami kaitinkite tol, kol padažas sutirštėja.
  3. Berkite druskos, pipirų, šaukštelį tarkuoto muskato riešuto ir viską gerai išmaišykite. Bešamelio padažas turi išeit vientisas.
  4. Šis padažas puikiai tiks prie daugelio kasdienių patiekalų – makaronų, lazanijos, bulvių, žuvies ir mėsos.
www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Laiko stoka pakeitė lietuvių įpročius: pandemija padiktavo naujas pirkimo sąlygas

Dėl pandemijos ir karantino daug žmonių dirba nuotoliniu būdu, vaikai mokosi iš namų, tad tenka...

Keisčiausios duonos kilmės istorijos: kodėl Napoleonui prireikė tokio ilgo prancūziško batono? (7)

Duona mūsų šalyje nuo seniausių laikų turėjo ypatingą reikšmę ir užėmė labai svarbią...

Koks bus pandeminis lietuvių Kalėdų stalas – ar šiemet lietuviai taps gurmanais? (8)

Duomenys rodo, kad dėl pandemijos daugumos pramogų ir kelionių netekę lietuviai šiemet...

Traškūs vištienos sparneliai, dėl kurių „pamesite galvą“ (8)

Visi gerai žinome populiariuosius „fast food“ amerikietiško tipo vištienos sparnelius , dėl...

Iš piloto kabinos – į virtuvę gaminti tradicinio maisto

Darbo netekęs Malaizijos pilotas tapo virėju Kiekvieną rytą Malaizijoje gyvenantis pilotas...

Top naujienos

Rajonas muša koronaviruso rekordus: prašo pagalbos ir žada imtis ypatingai griežtų priemonių (196)

Sekmadienį ryte skubiai susirinkusi Ekstremaliųjų situacijų komisija sprendė, kokių veiksmų...

Lietuviai per šventes nesiruošia likti namuose: sodybas ir viešbučius graibsto jau dabar (169)

Nors situacija šalyje ir pasaulyje vis dar išlieka įtempta, artėjant svarbiausioms metų...

Prieš vizitą Kaune – antra „Barcelonos“ nesėkmė iš eilės ir nebyli Šaro „minutė“ (7)

Ispanijos krepšinio čempionate pralaimėjimą patyrė Šarūno Jasikevičiaus „Barcelonos“...

Buvęs „Grizzlies“ vadovas apie „Pistons“ sprendimą pasikviesti Sirvydį: tai tikriausiai pokštas (59)

NBA pirmenybėse besivaržančio Detroito „Pistons“ klubo sprendimas pasirašyti sutartį su...

Briuselio centre nutrauktas sekso vakarėlis – dalyvavo ir EP narys, Orbano bendražygis (350)

Policijos pareigūnai penktadienio vakarą Briuselio centre nutraukė sekso vakarėlio linksmybes....

Į Lietuvą atkeliauja tikras šaltukas: kai kur pūs stiprus vėjas (4)

Trečiadienį Lietuvos orus lems anticiklono pietvakarinė dalis. Naktis bus nepastoviai debesuota....

Šimonytė: po prezidento filtro partijoms gali tekti iš naujo dalytis ministerijas (169)

Prezidentui Gitanui Nausėdai atmetus kurį nors kandidatą į ministrus, centro dešinės koalicijos...

Paskaičiavo cukraus mokesčio įtaką kainoms: surinkti pinigai galėtų grįžti vartotojams (407)

„Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis pirmadienį Prezidentūroje vykusios...

Į kelią išbėgusį briedį partrenkė „Audi“: gyvūnas negyvas, automobilis suniokotas (148)

Antradienio vakarą kelyje A4 (Vilnius-Varėna), tarp Paluknio ir Vilniaus, automobilis „Audi“...

Profesorius Čaplinskas palygino 3 vakcinas nuo koronaviruso: viena iš jų turi esminį skirtumą (455)

Atrodo, kad vakcina nuo COVID-19 jau beveik ranka pasiekiama, nors daugumos klinikiniai tyrimai dar...

|Maža didelių žinių kaina