Mažmeninės prekybos tinklo „RIMI Lietuva“ užsakymu atlikto „Spinter“ tyrimo duomenimis, didžioji dalis šalies gyventojų (84 proc.) kiaušinius valgo su tradiciniu pagardu – majonezu, rašoma atsiųstame pranešime spaudai. Kitas populiarus priedas – krienai, juos renkasi 31 proc. apklaustųjų. Kai kurie kiaušinių skonį paįvairina valgydami juos su šviežiomis daržovių salotomis ar sūriu. Ryškesnių skonių mėgėjai renkasi svogūnus arba porus.

Įdomu tai, kad kiaušinius dažniausiai papildomai gardina vyresnio amžiaus gyventojai. Vos 6 proc. apklausos dalyvių prie kiaušinių nesirenka jokių papildomų pagardų.

„Matome tendenciją, kad lietuviai mėgsta derinti tarpusavyje įvairius skonius, suteikdami maistui daugiau išraiškingumo. Tai galioja įvairiose maisto grupėse, ne išimtis ir kiaušiniai, kurių mūsų tautiečiai suvartoja gana daug. Ketvirtadalis lietuvių per Velykas suvalgo nuo 3 iki 5 kiaušinių, o didesnį apetitą turintieji – daugiau nei 5 margučius – tiek pajėgia įveikti 12 proc. apklausoje dalyvavusių gyventojų“, – teigia „Rimi Lietuva“ viešųjų ryšių vadovė Giedrė Bielskytė.

Vis dėlto didžiausią dalį apklaustųjų (32 proc.) sudaro šalies gyventojai, kuriems pakanka 1–2 kiaušinių. Daugiau nei pusė (66 proc.) apklausos dalyvių nurodė, jog ruošdami kiaušinius, jų išverda tiek, kiek pakanka visiems šeimos nariams ir maisto išmesti nebūtina. O štai 27 proc. apklaustųjų nurodė, kad nesuvartojus visų kiaušinių, juos panaudoja kitų patiekalų gamyboje.

Jei nutinka priešingai, visada galima surengti margučių ridenimo varžybas, kurios labiausiai pradžiugina mažuosius šeimos narius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)