aA
Vasaros pradžioje kauniečius pasiekė puiki žinia, jog atsinaujinusioje Vienybės aikštėje duris atvėrė pirmasis mieste inovatyvių pietų restoranas „iLunch“. Sostinėje jau keturis metus veikiantis ir beveik dešimt restoranų turintis tinklas, išmaniu būdu patiekiamų ir greitų pietų lankytojus kviečia jau ir Kaune įsikūrusiame „BLC“ verslo centre.
iLunch Kaune
iLunch Kaune
© Organizatorių nuotr.

„Šiandien mūsų visų gyvenimo ritmas ir laikas yra tarsi pagreitintas, o šiuolaikinis žmogus tapo tiesiog neatsiejamas nuo nuolatinio skubėjimo ir bėgimo. Vis dėlto, kad ir kaip greitai lekiame, tačiau kokybės ir gardžių skonių ieškome visi. Prisiderinę prie šių modernaus dirbančio žmogaus poreikių sukūrėme inovatyvią dienos pietų koncepciją. Siūlydami vos per minutę patiekiamus išskirtinio šviežumo patiekalus, restoranai rinkoje unikalūs tuo, jog technologijų pagalba suderina iš pažiūros nesuderinamus dalykus – greitį, kokybę ir kainą“, – sako „iLunch Kaunas“ vadovas Justinas Žvigas.

Greiti pietūs, bet ne greitas maistas

Restoranų šūkis – greiti pietūs, bet ne greitas maistas. Visi patiekalai gaminami restorano virtuvėje, klientams juos patiekiant tiesiai iš konvekcinės krosnelės ar nuo grilio plokštumos. Siekiant išsaugoti gerąsias maistines savybes, patiekalai gaminami tik mažais kiekiais, o ir restorano darbo laikas apsiriboja dienos pietų valandomis – veikia nuo 11 iki 15 val.

iLunch Kaune
iLunch Kaune
© Organizatorių nuotr.

„Meniu koncepcija yra pagrįsta šviežumu ir vietoje gaminamu maistu. Patiekalų asortimentas keičiasi kiekvieną dieną, tad net ir nuolatiniai ar patys išrankiausi mūsų svečiai ras vis naujų pasiūlymų. Įprastai dienos pietų asortimentą sudaro trys sriubos, keturi karštieji patiekalai ir dvi salotos. Garnyrus ir kitus priedus klientas gali pasirinkti pagal savo norus ir nuotaiką – pasirinkimų sąraše tiek įvairios salotos ir kruopos, tiek ir bulvyčių variacijos. Galiausiai, kasdien meniu laukia ir po vieną iš visų laikų klientų mėgstamiausiųjų patiekalų sąrašo – savaitės dienų top‘ai“, – sako restorano vadovas.

Restorano vadovas skaičiuoja, jog klientams gali pasiūlyti per 200 skirtingų karštųjų dienos patiekalų variacijų. Dar – 120 sriubų ir apie 90 skirtingų salotų pasiūlymų. Tokiu būdu net ir kasdien restorane pietaujantiems, visada bus ką atrasti ir išbandyti.

„Patiekalai yra visiems puikiai žinomi, atkeliaujantys tiek iš lietuviškų, tiek iš užsienio gastronomijos tradicijų. Meniu lankytojai gali rasti ir cepelinų, ir kepsnių ar šnicelių, ir meksikietiškų troškinių bei kitų, gardžiai ir kokybiškai pagamintų klasikinių patiekalų. Kitaip tariant, to, ko įprastai ir norime dienos pietų metu“, – sako J. Žvigas.

Pietūs per vieną minutę

Didelio populiarumo sostinėje sulaukę restoranai lankytojų pamėgti ir dėl sutaupomo brangaus pietų laiko. Per keturias darbo valandas restorano salė ir lauko terasa gali aptarnauti net per 1 tūkst. lankytojų.

„Užsakymo zonoje įrengtos šešios išmaniosios planšetės, o greta jų – vienas didelis ekranas su dienos pietų meniu. Jei lankytojui atėjus visos planšetės yra užimtos, patiekalus jis gali išsirinkti dar ekrane, o vėliau tik sužymėti savo pasirinkimą užsakymo planšetėje. Dėl šios priežasties, net ir didžiausio piko metu užsakymui žmogus sugaiš ne daugiau nei kelias minutes. Tuo tarpu virtuvėje visi procesai yra taip optimizuoti, kad patiekalus paruošti darbuotojai gali vos per keliasdešimt sekundžių“, – savo inovatyvių dienos pietų restorano vadovas.

Patvirtinęs užsakymą ir apmokėjęs jį banko kortele, lankytojas gauna savo užsakymo numerį su kuriuo perėjęs prie maisto išdavimo konvejerio pasiima savo užsakymą. Restoranas veikia savitarnos principu, tad tiek maistą pasiimti, tiek pavalgius indus sugrąžinti ant tam skirto konvejerio klientai turi patys.

iLunch Kaune
iLunch Kaune
© Organizatorių nuotr.

„Apsilankęs mūsų restorane žmogus kokybiškai papietauja per maždaug 10-15 minučių. Tuo tarpu likusį pietų laiką jis gali išnaudoti kitoms malonios veikloms. Pavyzdžiui, pasivaikščioti gražiausiomis miesto gatvėmis ar susitikti su draugu ir ramiai atsigerti kavos greta esančioje aikštėje“, – pasakoja restorano vadovas.

Tiesa, ypatingai skubantys pietus vos per minutę gali pasiimti ir išsinešti į biurą, namus ar užsisakyti programėlių „Wolt“ bei „Bolt. Food“ pagalba. Sudarius atskirą susitarimą, didesnius kiekius porcijų restorano komanda gali kasdien pristatyti ir į nurodytą biurą. Klientų patogumui, kasdien meniu yra talpinamas restorano socialinių tinklų paskyrose.

Miesto traukos epicentre

Pirmojo „iLunch“ restorano Kaune savininkas pažymi, kad dėl puikiai sutvarkytos aplinkos ir infrastruktūros bei didelės biurų ir universitetų koncentracijos, pirmajam restoranui mieste neabejodami pasirinko Vienybės aikštę.

iLunch Kaune
iLunch Kaune
© Organizatorių nuotr.

„Verslo centrą „BLC“ ir Vienybės aikštę matome kaip nuostabiai atbundančią, istorinę ir Kaunui labai svarbią vietą. Šiuo metu ji tampa reprezentaciniu viso miesto veidu – čia vyksta šventės ir renginiai, miestiečių susibūrimai, šurmuliuoja tiek jauni, tiek vyresnieji, o restoranas būtent to ir siekia – būti integralia Kauno miesto veiksmo dalimi“, – sako J. Žvigas.

Restorano kuriama nauda miestiečiams ir Vienybės aikštėje dirbantiems džiaugiasi ir „BLC“ verslo centrą plėtojanti bendrovė.

„Mūsų tikslas – restoranų zonoje užtikrinti kuo didesnę maisto įvairovę verslo centro darbuotojams. Todėl čia atsidaręs naujo, bet jau pasiteisinusio formato greitų ir išmanių pietų restoranas neabejotinai bus patrauklus dėl galimybės taupant laiką skaniai papietauti ne tik nuomininkams, bet ir aplinkinėse įstaigose dirbantiems ar atnaujintoje Vienybės aikštėje laiką leidžiantiems miestiečiams“, – sako „BLC“ verslo centrą plėtojančios SBA bendrovės „Urban Inventors“ projektų vadovas Marius Prieskenis.

Kas vyksta Kaune
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(42 žmonės įvertino)
4.1905

Unikalus sostinės kvartalas lyg magnetas traukia sostinės gyventojus ir svečius (2)

Unikaliame Stiklo kvartale (Stiklių, M. Antokolskio, Žydų, Gaono g. kvartalas, ribojamas...

Amerikietiški sušiai: ar žinote, kaip gimė nauja sušių kultūra? (9)

Japonijoje gimusi sušių kultūra šiandien plačiai pasklidusi pasaulyje. Tiesa, dažniausiai tik...

Užsuko į kaimo restoraną ir liko maloniai nustebusi: čia verta sugrįžti ne dėl vieno dalyko (80)

Manau, kad nesumeluosiu sakydama, kad Dreverną žino tikrai ne kiekvienas lietuvis. Į atokų...

Kaip perkant mėsą suprasti, kad ji iš tiesų yra gera ir šviežia: svarbu spalva ir kvapas mėsos eksperto patarimai (12)

Jeigu mėgstate kepti ant grilio ir vasariškus grilio patiekalus, ši laida tiesiog subalansuota...

Top naujienos

Pamirškite, kad COVID-19 pasireiškia tik karščiavimu ir kosuliu – medikams susirūpinimą kelia visai kiti simptomai (21)

Jungtinėse Valstijose pradėjus plisti koronavirusui , dermatologai ant kai kurių paciento odos...

Mirė žurnalistas Aurelijus Katkevičius papildyta 21:20 (110)

Eidamas 58-uosius metus mirė žurnalistas, Lietuvos verslo dienraščio „Verslo žinios“...

Baltarusių aktyvumas gali nustebinti net ukrainiečius: net atskiri kiemai ginasi prieš OMON'ą (95)

Protestai Baltarusijoje stipriai skiriasi nuo Ukrainos Maidano, čia į gatves išėję žmonės...

Užkalnis. Nesijuokime iš Baltarusijos – pas mus ne ką džiugiau (153)

Kad Baltarusija su visais jos rinkimais yra apgailėtina pelkė, nereikia nė aiškinti. Eiliniai...

Stiliaus ekspertė sudarė sąrašą, kokie drabužiai ir avalynė bus madingi artėjantį rudens sezoną (4)

Artėjantis rudens sezonas – puikus metas atnaujinti savo įvaizdį ir pasižvalgyti naujų...

Jakilaitis siūlo surasti jo svirne paslėptą lobį: tai pirmas toks projektas Lietuvoje (35)

Atvykus į Kaltanėnus, netoli Švenčionėlių įsikūrusią didžiausią gyvenvietę Aukštaitijos...

Kad stovykloje paliktas vaikas dingo, paaiškėjo, kai jo pasiimti atvyko mama (94)

Praėjusią savaitę ypatingų vaikų stovyklos „Rožių planeta“ bendruomenė patyrė šoką, kai...

Ekspertas: Putinas ne tiek pasveikino Lukašenką, kiek įteikė jam reikalavimų sąrašą (91)

Baltarusijos rinkimų komisijos pareigūnams paskelbus apie triuškinamą esamo prezidento...

Vilnietis pasijuto apiplėštas vidury baltos dienos – vaistinėje įsigijo „auksinį" maišelį (93)

„Noriu pasidalinti istorija, kai teko įsigyti medikamentų „Gintarinėje vaistinėje". Pasijutau...

Santykių ekspertas: kaip suprasti, kada dėl partnerio stengiamės per daug

Ne vienas pritartų, kad santykiai tai – sunkus darbas. Ugdantysis vadovas, santykių ekspertas...

|Maža didelių žinių kaina