Karamelizuotų svogūnų ir alyvuogių pyragas – tarsi prancūziška pica

  • 6 raudonųjų svogūnų
  • Alyvuogių aliejaus (kepti)
  • 1 šaukšto nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 6 skiltelių česnako
  • 100 g kalamata alyvuogių
  • akmens druskos
  • juodųjų pipirų „Tellicherry“
  • 20–30 ml baltojo vyno acto
  • 1 sluoksniuotos bemielės tešlos lakšto (250 g)
  • 80 g parmezano arba kito kietojo sūrio
  • Žiupsnelio Provanso žolelių
  • 1 šakelės rozmarino
  • 5–6 ančiuvių filė


1. Nupjaukite svogūnų viršūnėles, jas atidėkite, o likusius svogūnus supjaustykite į 6 dalis skiltelėmis. Sudėkite jas į keptuvę su alyvuogių aliejumi ir kepkite, kol suminkštės ir lengvai apskrus.
2. Suberkite nerafinuotą cukranendrių cukrų, išmaišykite, kol cukrus ištirps, sudėkite pasmulkintas česnako skilteles. Kepkite dar 1–2 min., suberkite kalamata alyvuoges, lengvai pasūdykite akmens druska ir užberkite šviežiai grūstų juodųjų pipirų „Tellicherry“, viską gerai permaišykite, supilkite baltojo vyno actą, pakepkite dar 2–3 min. ir nukaiskite.
3. Sluoksniuotą tešlą padėkite į kepimo skardą. Įpjaukite palei perimetrą – įsivaizduojamą 1,5 cm pločio rėmelį, bet neperpjaukite iki galo.
4. Į vidų „rėmelio“ sutarkuokite kietąjį sūrį ir tolygiai jį paskleiskite. Pabarstykite Provanso žolelėmis ir šviežiais rozmarinais. Sudėkite svogūnų ir alyvuogių masę, ant viršaus – ančiuvius, ir šaukite pyragą į orkaitę
5. Kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie 25-30 min.

· Raudonieji svogūnai suteikia labai gražią spalvą, bet galite naudoti ir įprastus – baltuosius – svogūnus.
· Džiovintomis žolelėmis barstykite vidinius pyrago sluoksnius, nebarstykite ant viršaus, nes taip žolelės gali sudegti.
· Paruoštą svogūnų ir alyvuogių masę galite valgyti ir su čiabata arba prancūzišku batonu. Valgykite šaltą arba karštą, galite paskaninti čiobreliais arba rozmarinais.
· Tinka kalamata arba juodosios alyvuogės, žaliųjų alyvuogių Alfas nerekomenduoja dėti į šį pyrago įdarą.

Alfo Ivanausko svogūnų pyragas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)