Tyrimas taip pat parodė, kad populiariausi pietūs tarp biuruose dirbančių britų – bulvinė sriuba ir sumuštiniai su tunu.

Norėdami įkvėpti britus paįvairinti pietų valgiaraštį, „Viking“ pasiaiškino, ką pietums valgo kitų pasaulio šalių biurų darbuotojai. Savo ruožtu mes tikimės įkvėpti ir jus, mieli skaitytojai.

Taigi jūsų dėmesiui – informacija, ką, kur ir kiek laiko valgo kai kurių pasaulio šalių gyventojai.

VOKIETIJA: kiaulienos dešrelės su keptomis bulvytėmis, obuoliai, kava, vanduo

Vokiečiai pietauja trumpiau ir mieliau lieka valgyti biure, nei eina į parduotuvę ar restoraną. Ilgiau nei pusvalandį pietaujantys biurų darbuotojai eina į užkandines. Įprasti pietūs Vokietijoje – gabalėliais supjaustytos kiaulienos dešrelės su kario kečupu ir keptomis bulvytėmis. Užgeriama vandeniu, dar sukremtamas obuolys.

PRANCŪZIJA: sumuštiniai su kumpiu ir sviestu, obuolių pyragas, vanduo

Sumuštiniai su kumpiu

Traškus prancūziškas batonas, perteptas nesūdytu sviestu, su paskrudinto kumpio riekele – klasikiniai, gardūs pietūs Prancūzijoje. Negana to, biuruose dirbantys prancūzai po sumuštinio mėgsta suvalgyti obuolių pyrago gabalėlį.

BRAZILIJA: pupelių, jautienos ir kiaulienos troškinys, ryžiai, kokosų vanduo

Braziliškas jautienos ir kiaulienos troškinys

Pupelių, jautienos ir kiaulienos troškinys (feijoada) yra sotus patiekalas. Šio klasikinio braziliško patiekalo galima įsigyti kepsnių restoranuose, iš gatvės prekeivių vagonėlių. Gardžiausia troškinį valgyti su ryžiais, užgeriant kokosų vandeniu.

ŠVEDIJA: kavos pertraukėlės prieš ir po pietų, kava ir desertai

Švediškos bandelės su kava

Švedijoje dirbantieji biuruose turi ne tik pietų pertrauką, bet yra skatinami turėti dvi kavos pertraukėles – ryte ir po pietų. Kavos pertraukėlė trunka apie 20 min., tai puiki proga žmonėms pabendrauti geriant kavą su pyragaičiais ir sausainiais.

TURKIJA: turkiška duonelė, kava

Turkiški paplotėliai

Turkiški paplotėliai ar duonelės su mėsa, sūriu ir padažu ant viršaus primena itališką picą. Šis turkiškas patiekalas – įprastas gatvės maistas, greiti ir sotūs pietūs biurų darbuotojams. Dažnai ant duonelių dedama fetos, špinatų ar troškintos avienos.

JAV: „Pepperoni“ pica, šokoladiniai ledai, „Skittles“ saldainiai, sausainiai

„Pepperoni“ pica

Pietūs Amerikoje skanūs, tiesa, kaloringi. Biurų darbuotojai pietums mėgsta valgyti „Pepperoni“ picą. Net 62 proc. žmonių per pietų pertrauką lieka valgyti prie kompiuterio, parodė „Viking“ tyrimai. Daugelis per pietus smaguriauja šokoladiniais ledais, o popietinį energijos stygių kompensuoja „Skittles“ saldainiais, „Coca-Cola“.

AUSTRIJA: šniceliai, salotos, šviežios bulvės

Šnicelis

Austrijoje biurų darbuotojai per pietų pertrauką mėgsta pavalgyti sotaus, šilto maisto. Vienas iš mėgstamų variantų – nacionalinis austrų patiekalas šnicelis. Plonas mėsos pjausnys paniruojamas džiūvėsėliuose ir kepamas. Skaniausia jį valgyti su šviežiomis bulvėmis ir žalių daržovių salotomis.

ITALIJA: makaronai su tunu ir pomidorais, salotos, espreso

Picos gabalėliai

Mažų miestelių, kaimų gyventojai pareina pietauti namo, su artimaisiais, o didesnių Italijos miestų biurų darbuotojai traukia į užkandžių barą ir pietauja valandą.
Namuose italai valgo makaronų su tunu, pomidorais, alyvuogių aliejumi ir žaliomis salotomis. Užkandžių baruose perka didelės kvadratinės picos gabalėlį – kiekvienas gali pasirinkti pageidaujamo dydžio gabalėlį.

JAPONIJA: mėsa ar žuvis su ryžiais ir daržovėmis dėžutėje, ramenai, arbata

Japoniški pietūs

Japonai pietums turi vos pusvalandį, tad maistas turi būti greitai paruošiamas ir teikti sotumo. „Bento“ dėžutės, suskirstytos skyreliais, į kuriuos dedama šilto ir šalto maisto (mėsos, žuvies, ryžių, daržovių), ir ramenai – populiarūs japonų pietų valgiai, kurių be vargo gausite visoje Japonijoje.

OLANDIJA: sumuštiniai su sūriu, obuoliai, vynuogės

Pietų dėžutė

Žinoma, kad olandai labai mėgsta sūrį. Vidutiniškai per metus olandas suvalgo apie 17 kg sūrio. Taigi nieko stebėtino, kad olandai kasdien keliauja į darbą, prisitepę sumuštinių su sūriu. Į pietų dėžutę dažniausiai įsidedama ir obuolių arba vynuogių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)