aA
Pietryčių Prancūzijos Mentono miestelyje veikiantis restoranas „Mirazur“ išrinktas geriausiu pasaulio restoranu.

Singapūre vykusiuose 50-ies geriausių pasaulio restoranų apdovanojimuose pirmoji vieta atiteko viduržemio jūros regiono restoranui „Mirazur“.

Šis renginys laikomas aukštosios virtuvės „Oscarų“ apdovanojimais.

Restoranas „Mirazur“, kuriam vadovauja argentiniečių ir italų kilmės šefas Mauro Colagreco, įsikūręs Mentone, Prancūzijoje, netoli sienos su Italija. Šiemet šiam restoranui buvo įteikta trečioji „Michelin“ žvaigždė.

50-ies geriausių pasaulio restoranų apdovanojimai
50-ies geriausių pasaulio restoranų apdovanojimai
© Scanpix

M. Colagreco ir jo komanda į sceną užlipo nešini vėliava, pasiūta iš visų juos suformavusių šalių vėliavų – Prancūzijos, Argentinos, Italijos ir Brazilijos.

50-ies geriausių pasaulio restoranų apdovanojimai
50-ies geriausių pasaulio restoranų apdovanojimai
© Scanpix

„Prancūzija man leidžia išreikšti save, – pasakė M. Colagreco susirinkusiesiems, – o virtuvė sugeba peržengti visas sienas.“

„Mirazur“ virtuvės šefas argentinietis Mauras Colagrecas negalėjo nuslėpti susijaudinimo dėl titulo, kurį suteikė britų specializuotas žurnalas „Restaurant“, ir vis kartojo „oho, oho, oho“.

50-ies geriausių pasaulio restoranų apdovanojimai
50-ies geriausių pasaulio restoranų apdovanojimai
© Scanpix

42-ejų argentinietis už sėkmę dėkojo savo komandai: „Ačiū, mano komanda. Jūs to nusipelnote, visus tuos metus“. Antras sąraše liko Kopenhagoje įsikūręs „Noma“, trečias – ispanų restoranas „Asador Etxebarri“.

„Mirazur“ sausį gavo trečią „Michelin“ žvaigždutę. Restoranas svečius vaišina patiekalais su prieskoniais iš M. Colagreco daržo bei žuvimi ir jūros gėrybėmis.

Argentinietis virtuvės šefas restoraną atidarė 2006-aisiais ir jau po metų gavo savo pirmąją „Michelin“ žvaigždutę. Antroji buvo suteikta 2012-aisiais.

Žurnalas „Restaurant“ nuo 2002 metų renka geriausią pasaulio restoraną. Reitingas sudaromas slaptu balsavimu, kuriame dalyvauja per tūkstantis virtuvės šefų, restoranų savininkų, gastronomijos kritikų ir kitų šios srities atstovų iš viso pasaulio. Vis dėlto kritikai skundžiasi, kad geriausio restorano rinkimų kriterijai nėra aiškūs.

50 geriausių pasaulio restoranų sąrašas

1. Mirazur (Mentonas, Prancūzija)
2. Noma (Kopenhaga, Danija)
3. Asador Etxebarri (Axpe, Ispanija)
4. Gaggan (Bankokas)) *geriausias Azijos restoranas*
5. Geranium (Kopenhaga, Danija)
6. Central (Lima, Peru) *geriausias restoranas Pietų Amerikoje*
7. Mugaritz (San Sebastian, Ispanija)
8. Arpege (Paryžius, Prancūzija)
9. Disfrutar (Barselona, Ispanija)
10. Maido (Lima, Peru)
11. Den (Tokijas, Japonija) *Svetingumo meno apdovanojimas*
12. Pujol (Meksikas, Meksika) *Geriausias Šiaurės Amerikos restoranas*
13. White Rabbit (Maskva, Rusija)
14. Azurmendi (Larrabetzu, Ispanija) *Aukščiausias alpinistų apdovanojimas*
15. Septime (Paryžius, Prancūzija)
16. Alain Ducasse au Plaza Athénée (Paryžius, Prancūzija)
17. Steirereck (Viena, Austrija)
18. Odette (Singapūras)
19. Twins Garden (Maskva, Russija)
20. Tickets (Barselona, Ispanija)
21. Frantzén (Stokholmas, Švedija)
22. Narisawa (Tokijas, Japonija)
23. Cosme (Niujorkas)
24. Quintonil (Meksikas, Meksika)
25. Alléno Paris au Pavillon Ledoyen (Paryžius, Prancūzija)
26. Boragó (Santjagas, Čilė)
27. The Clove Club (Londonas, Jungtinė Karalystė)
28. Blue Hill at Stone Barns (Pocantico Hills, Niujorkas)
29. Piazza Duomo (Alba, Italija)
30. Elkano (Getaria, Ispanija)
31. Le Calandre (Rubano, Italija)
32. Nerua (Bilbao, Ispanija)
33. Lyle's (Londonas, Jungtinė Karalystė)
34. Don Julio (Buenos Airės, Argentina)
35. Atelier Crenn (San Franciskas)
36. Le Bernardin (Niujorkas)
37. Alinea (Čikaga)
38. Hiša Franko (Kobaridas, Slovėnija)
39. A Casa do Porco (San Paulas, Brazilija)
40. Restaurant Tim Raue (Berlynas, Vokietija)
41. The Chairman (Honkongas, Kinija)
42. Belcanto (Lisabona, Portugalija)
43. Hof van Cleve (Kruishoutem, Belgija)
44. Test Kitchen (Keiptaunas, Pietų Afrika) *Geriausias restoranas Afrikoje*
45. Sühring (Bankokas, Tailandas)
46. De Librije (Zwolle, Nyderlandai)
47. Benu (San Franciskas)
48. Ultraviolet (Šanchajus, Kinija)
49. Leo (Bogota, Kolumbija)
50. Schloss Schauenstein (Fürstenau, Šveicarija)

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(7 žmonės įvertino)
3.5714

Žmogaus elgesys prie stalo išduos viską: atkreipę į tai dėmesį – perprasite iš karto (31)

Per pirmą pasimatymą visi stipriai jaudinamės. Kiekvienas nori pasirodyti iš kuo geriausios...

Halina pamokė, kaip tinkamai reikia iškepti žuvį (9)

Vasarą kepimas ant grotelių neapsiriboja tik mėsa – lietuviai mėgsta grilinti žuvį ir jūros...

Šefas iš amerikiečių parsivežė ypatingą šonkaulių marinavimo receptą (38)

„Kai hobis susuka galvą, kai jam atiduodi savo dienas ir naktis, kai daug domiesi ir tau viskas...

Patarimai, kaip panaudoti sudžiūvusią duoną, kad jos nereikėtų išmesti 5 skanios idėjos (7)

Vienas didžiausių šių dienų socialinių iššūkių – sumažinti išmetamo maisto kiekius. Jis...

Atgimstančiame „Paupio“ rajone kursis Italijos virtuvės puoselėtojai

Vilniaus Senamiestyje atgimstančiame „ Paupio “ rajone įsikurs Italijos virtuvės puoselėtojų...

Top naujienos

Garsus mokslo populiarintojas Manley: žmonės tiki pseudomokslu, nes taip paprasčiau DELFI specialiai iš Liuksemburgo (7)

Žmonės tiki pseudomokslinėmis teorijomis, tačiau abejoja moksliškai patvirtintais faktais, nes...

Užkandinę Kaune įkūrusių lietuvių idėja nepaliko abejingų: emigrantai pinigus siunčia net iš Aliaskos (45)

Kaune šeimos užkandinę įkūręs iš emigracijos grįžęs lietuvis neliko abejingas vargingai...

Po Rapšio finalo – skandalas: čempionas atsikirto protestavusiam australui (1)

Pietų Korėjoje vykstančiame pasaulio vandens sporto šakų čempionate Danas Rapšys 400 metrų...

Butą Naujininkuose įrengė taip, kad gaila parduoti: kainuoja nemažus pinigus

Interjero dizainerė Jovita Bingelytė parodė, kaip sostinės Naujininkų mikrorajone įrengė...

JAV įbauginęs lietuvių planas: branduolinių ginklų kontrabanda, suklastotas Linkevičiaus parašas ir paslaptinga kontora Rusijoje (226)

Kas sieja vienos svarbiausios ginklų kontrolės sutarties tarp JAV ir Rusijos žlugimą, Floridoje...

Daugybės negalavimų kaltininkas gali būti to paties vitamino trūkumas: gydytojai tai vadina šių laikų epidemija (72)

Dabar pats laikas natūraliai „pasirinkti“ įvairioms organizmo funkcijoms gyvybiškai svarbaus...

Ledų diena: trys lengvai pagaminami naminių ledų receptai – be cukraus, be laktozės ir su jogurtu

Ledai jau seniai yra neatskiriama mūsų vasaros raciono dalis – be jų karštą dieną sunkiai...

Be trenerio likę 20-mečiai Europos čempionate iškovojo penktąją vietą (29)

Lietuvos jaunimo (iki 20 metų) krepšinio rinktinė pergalingai baigė pasirodymą Izraelyje...